marynia2002 Początkująca
Wysłany: 2009-06-08, 03:27
Problem z uszami...
Dziewczyny. Ostatnio przeczytałam, że nie można czyścić uszu patyczkami. W jaki sposób mam pielęgnować uszy? Dlaczego niby nie powinno się używać patyczków?
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-06-08, 14:47
no to Darish już powiedziała dlaczego, to ja powiem jak niby powinno się je w takim razie czyścić
wg. jakiejś gazety najlepszym sposobem umyć je pod prysznicem - po prostu kierujemy strumień wody ze słuchawki [czy jak to się tam nazywa wiecie, to, z czego woda pod prysznicem leci xD] 'do uszu'
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-06-08, 14:57
Kim, dokładnie, ale co ja mogę że tak pisało ale ta woda tam nie zostaje, tylko opłukuje i się wylewa, nie ma żadnego problemu ja tak czasami robię ale generalnie zostaję przy patyczkach
bez przesady z tymi patyczkami hehe raczej tu chodzi o to zeby nie pchac tych patyczkow do oporu az do samego mozgu ze sie az tak wyraze... jezeli delikatnie bedziemy to robic to nic sie nie stanie
_________________ "Jakie to piękne, gdy dziewczyna zapomina, że jest dobrze wychowana."
Wysłany: 2009-06-08, 18:55
Ja właśnie nie wiem jak to jest z tymi patyczkami... Ostatnio słyszałam o jakimś płynie do czyszczenia uszu.
marynia2002 Początkująca
Wysłany: 2009-06-09, 17:11
No właśnie, czytałam o kropelkach do uszu. Podobno są bezpieczne i skuteczne. Znacie może jakieś?
A wlewanie sobie wody pod ciśnieniem z prysznica to muszą być jakieś tortury. W jakiej gazecie to przeczytałaś ;) ?
No właśnie, czytałam o kropelkach do uszu. Podobno są bezpieczne i skuteczne. Znacie może jakieś?
A wlewanie sobie wody pod ciśnieniem z prysznica to muszą być jakieś tortury. W jakiej gazecie to przeczytałaś ;) ?
ja znam coś takiego jak AUDISPRAY , taki spryskiwacz do uszu, ktory rozpuszcza woskowinę, polecam stosować 1-2 w tyg, i też nie używam patyczków do uszu.
a co do wody to raczej zwykła woda nie jest, bardziej jakiś roztwór zdaje mi sie
kasieek Początkująca kasia
Wysłany: 2009-07-05, 23:02
Re: Problem z uszami...
Uszu nie mozna czyscic patyczkami poniewaz resztki waty moga zostac w uszach co moze doprowadzic do zatkania ucha co prowadzi do tego ze gorzej slyszymy. Poprostu myj uszy mydlem i woda ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum