zxcvbnm Coś już napisała
Wysłany: 2009-06-24, 02:53
Problem z twarza (mezczyzna)
Witam, moj problem wyglada nastepujaco: zaczałem używac zelu do mycia twarzy najpierw takiego:
pozniej takiego:
mylem twarz codziennie rano i wieczorem, ten pierwszy niezbyt mi pasowal, po umyciu mialem bardzo sucha skore i sie swiecila mocno, teraz uzywam tego drugiego i to samo wysusza mocno skore po umyciu i mocno sie swieci a niby jest napisane na tym drugim ze likwiduje swiecenie sie, moze dlatego ze stosuje za czesto bo niby na tym drugim jest napisane ze 1-2 w tygodniu stosowac, ogolnie przed stosowaniem tych zeli i po stosowaniu nie widac roznicy w wygladzie skory, moze troche tylko mniej tradziku ktorego i tak mam bardzo malo, wyskakuja mi pojedyncze pryszcze, mam tez troche takich jakby krostek pod skora ktore widac pod jakims katem, no i problem tkwi w tym ze nie wiem jakiego zelu uzyc zeby byl odpowiedni dla mnie i najlepiej gdyby byl przeciwtradzikowi, najpierw stosowalem krem nivea for men nawilzajacy, teraz stosuje nivea for men łagodny i stwierdzam ze po nawilzajacy tak sie skora nie swieci bo po tym łagodnym swieci sie przynajmniej tak mi sie wydaje, chce waszej rady dotyczacej zelu do twarzy i kremu, z gory bardzo dziekuje
Hmm a ja bym poleciła tonik z Ziaji aloesowy. Jest bardzo delikatny, skóra jest po nim miła i delikatna. Z żelami bywa różnie. Ja np. na niektóre jestem bardzo uczulona. Więc trzeba uważać. Skoro nie masz wielkiego problemu z trądzikiem, myślę, że 2 - 3 razy dziennie jak przemyjesz twarz tonikiem, będzie dobrze.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-06-24, 09:50
nie stosuj tego drugiego codziennie! to jest żel z peelingiem, a peeling złuszcza naskórek i dlatego po codziennym używaniu skóra jest wysuszona!
skoro nie masz problemów z trądzikiem i masz suchą, świecącą się skórę to kup sobie jakiś krem nawilżająco - matujący na dzień, dobra powinna być seria AA - efekt matujący, z resztą nasza nowa moderatorka Pati ma coś z tej serii i znajdź sobie opinie na internecie, są naprawdę dobre
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
zxcvbnm Coś już napisała
Wysłany: 2009-06-24, 12:33
to zaraz ide po ten tonik, no ale jak posmaruje tonikiem rano i naloze krem (bo nie wierze zebym po nasmarowaniu tonikiem mial cere nawilzona) to pozniej jak bede chcial posmarowac drugi i trzeci raz to za kazdym razem krem nakladac?
czemu nie mozna codziennie smarowac zelem z peelingiem?
a krem nawilzajaco matujacy z serii AA to jaki najlepiej dla mezczyzn?
Posłuchaj, kup sobie serię aloesową z ziaji - tonik i krem, jeśli chcesz mieć nawilżoną, już podaję Ci zdjęcia. Peeling zdziera stary naskórek i może podrażniać w momencie, kiedy go używasz codziennie. A seria AA to ten matujący krem nie jest przeznaczony tylko dla kobiet, więc możesz śmiało go wypróbować. Ale najpierw zakup sobie Ziaję. No i kup jeszcze płatki kosmetyczne, żebyś miał czym przemywać :P. Tonik jakoś 6 zł, krem 4zł. Więc chyba warto.
zxcvbnm Coś już napisała
Wysłany: 2009-06-24, 12:42
ok dzieki wielkie, zaraz ide kupic
ps bardzo fajne forum ;)
[ Dodano: 2009-06-24, 13:34 ]
ok juz wszystko mam tonik kosztowal z rosmanie 4,39 zł a krem w euro aptece 9,52 zł za 200 ml a mały 50 ml kosztowal 5,39 troche dziwnie liczone co do kremu ale kupilem wiekszy no i waciki 3 zł 80 sztuk :)
[ Dodano: 2009-06-24, 14:34 ]
ale sie wkopałem zamiast aloesowego kupiłem olikwoy taki:
zgubiłem paragon wiec nie chcieli mi oddac pieniedzy, chciałem dokupic aloesowy ale nigdzie nie ma bylem w rosmanie a nawet dwoch, w drogerii natura, z realu i nigdzie nie ma z tego co patrze to oliwkowy jest jeszcze taki:
nie wiem czym on sie rozni od mojego, nie sadzicie ze ten co kupiłem bedzie za tlusty? bo zawiera jakies maslo z tego co patrze no i zazwyczaj jak cos z oliwek to mocno tluste :) co mam zrobic? z gory dzieki za pomoc
[ Dodano: 2009-06-24, 14:41 ]
jak gdzies znajde krem to kupie, a moze kupic jeszcze mleczko aloesowe i wtedy stosowac tak: najpierw nalozyc mleczko pozniej tonik a pozniej krem?
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-06-24, 14:47
bo oliwkowe są dwa rodzaje kremów: jeden jest tlusty, nadaje się dla cery bardzo suchej, nawet na spierzchnięte usta :). ma wiele zastosowan
ten drugi lekka formuła jest lekki, czyli lepszy dla ciebie. nie będzie za tłusty. aloesowy jest dodatkowo dla wrażliwej skóry ale do suchej tez się nadaje. rzadko go widuję, przeważnie jest tonik czy mleczko aloesowe. ja ogórkowe uzywam i dlatego wiem. a to kolorystycznie podobne.
zxcvbnm Coś już napisała
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-06-27, 11:26
zxcvbnm napisał/a:
moze lepiej kupic serie ziaja nuno albo tin tin?
nie używałam tych serii,ale na temat pierwszej slyszałam dużo pozytywnych opinii - sama mam zamiar kupić sobie maseczkę z zieloną glinką z tej serii :)
Ja jestem zdania, że seria aloesowa naprawdę powinna pomóc. Oliwkowego kremu nie miałam. A co do Ziaji Nuno... Hmm w przypadku maleńkich wyprysków i dość normalnej cery, sprawdza się, z kolei ponoć nie radzi sobie z cerą z problemami.
zxcvbnm Coś już napisała
Wysłany: 2009-06-28, 01:55
no ale chyba lepiej uzywac ziaja nuno niz z aloesem poniewaz nie ma idealnej cery mam troche wypryskow nie duzo ale zawsze cos i do tego kupilbym krem tez ziaja nuno bo jakos ten tonik mi nie podchodzi z aloesem i ten krem oliwkowy
Jak uważasz, ja np. tonik z aloesem stosowałam na wypryski na plecach i znikły całkowicie po 2 tygodniach! Używam go też na twarz i widzę sporą różnicę. Ja sobie chwalę. Mówię, nie wiem, co to ten krem oliwkowy. Nie miałam go. Więc może odstaw go na jakiś czas i stosuj sam tonik albo kup sobie ten krem aloesowy, co wkleiłam zdjęcie. Nie wiem, twoja decyzja. O Ziaji Nuno zdania są podzielone, są to kosmetyki delikatne, nie podrażniają, ale są mało skuteczne.
ja mialam krem oliwkowy Ziaji i ogolnie bardzo fajny..tlusty, krem jak krem zadnych zastrzezen:) jesli chodzi o Ziaje Nuno bede ja bronic bo wlasnie dlatego ze jest delikatna i nie podraznia jest swietna na tradzik nie mozna przeciez przy tradziku uzywac ze tak sie wyraze "ostrych" kosmetykow typu peeling z mikrogranulkami bo pryszcze beda sie tylko przenosic... trzeba znimi postepowac jak z ogniem delikatnie, nie wyciskac NAWILZAC tonizowac jakis peeling ale tylko enzymatyczny i bedzie dobrze
_________________ "Jakie to piękne, gdy dziewczyna zapomina, że jest dobrze wychowana."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum