maidi Coś już napisała
Wysłany: 2009-11-05, 22:26
problem z paznokciami
witam wszystkich Moja kolezanka ma problem dotyczacy paznokci Nie wiem jaka mam to opisac Chodzi o to ze jej duzy paznokiec u dloni i u stop zrobil sie jakby czarno siny i jest pod nim powietrze Mozna tam nawet wlozyc do polowy pilnik To tak wyglada jakby ten paznokiec schodzil Co to moze byc ?i jak temu zapobiec?
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-11-06, 09:10
chyba lepiej dla paznokcia zeby zszedl, i zeby na jego miejscu wyrosla nowa, zdrowa plytka. jesli paznokiec zostal obity to wiem ze nalezy nalozyc smalec zeby paznokiec nie zszedl, ale smalec nalozony za pozno nic nie zdziala.
maidi Coś już napisała
Wysłany: 2009-11-06, 21:48
tzn ona nigdzie nie uderzyla to porostu tak samo z siebie zaczelo sie robic Na poczatku wydawalo mi sie ze to moze byc grzybica ale watpie w to bo to troszke inacze wyglada Jezeli ktos wie co to moze byc prosze o odpisanie
Joanna Bartosch Początkująca Asia
Wysłany: 2010-03-28, 12:25
Ja mam ten sam problem z duzymi paznokciami u stop,jakis czas temu zrobily mi sie puste miejsca pod plytka paznokcia teraz z tego miejsca zaczela wyplywac wydzielina rozowa klejaca trwalo to 2-3 dni.Na dzien dzisiejszy te puste miejsca zsinialy ale nic nie boli i nic sie nie wydziela,prosze mi powoedziec co sie dzieje i co mozna na to poradzin.Joanna
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-03-28, 23:07
hm.. a moze to jest jakas grzybica paznokcia.. lepiej isc do dermatologa..
baby Coś już napisała
Wysłany: 2010-08-02, 13:32
No właśnie tez bym się nad taka możliwością zastanowiła. Grzybica paznokci może przyjąć naprawdę różna postać, dlatego wydaje mi się, ze dobrze byłoby iść do lekarza i tak na wszelki wypadek kupić coś antygrzybicznego. Jak pomoże, to ok, a jak nie, to już obowiązkowo trzeba by iść do lekarza.
MobilnyGabinet Coś już napisała
Wysłany: 2010-08-31, 14:42
Najpierw lekarz, ja bym nie zwlekała na twoim miejscu. Grzybica może powodowac poważne powikłania skórne, z którymi pozniej będzie ci się cieżko uporac;) A pojscie do apteki i kupienie pierwszej lepszej masci moze nie byc najlepszym rozwiązaniem:)
Hej :) słuchajcie ja właśnie miałam taki sam problem tylko że mi siniak pod paznokciem zszedł i teraz mam tak pustą przestrzeń i wygląda to bardzo nieestetycznie i nie wiem co teraz z tym zrobić, macie jakieś pomysły?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum