Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: paznokciami, problem

problem z paznokciami
Autor Wiadomość
maidi 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-05, 22:26 problem z paznokciami

witam wszystkich Moja kolezanka ma problem dotyczacy paznokci Nie wiem jaka mam to opisac Chodzi o to ze jej duzy paznokiec u dloni i u stop zrobil sie jakby czarno siny i jest pod nim powietrze Mozna tam nawet wlozyc do polowy pilnik To tak wyglada jakby ten paznokiec schodzil Co to moze byc ?i jak temu zapobiec?

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-11-06, 09:10 

chyba lepiej dla paznokcia zeby zszedl, i zeby na jego miejscu wyrosla nowa, zdrowa plytka. jesli paznokiec zostal obity to wiem ze nalezy nalozyc smalec zeby paznokiec nie zszedl, ale smalec nalozony za pozno nic nie zdziala.

maidi 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-06, 21:48 

tzn ona nigdzie nie uderzyla to porostu tak samo z siebie zaczelo sie robic Na poczatku wydawalo mi sie ze to moze byc grzybica ale watpie w to bo to troszke inacze wyglada Jezeli ktos wie co to moze byc prosze o odpisanie

Joanna Bartosch 
Początkująca
Asia

Wysłany: 2010-03-28, 12:25 

Ja mam ten sam problem z duzymi paznokciami u stop,jakis czas temu zrobily mi sie puste miejsca pod plytka paznokcia teraz z tego miejsca zaczela wyplywac wydzielina rozowa klejaca trwalo to 2-3 dni.Na dzien dzisiejszy te puste miejsca zsinialy ale nic nie boli i nic sie nie wydziela,prosze mi powoedziec co sie dzieje i co mozna na to poradzin.Joanna :cry:

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-11-07, 17:49 

samo z siebie to raczej nie mogło się zrobić
proponuję konsultację z fachowcem żeby mieć pewność co to takiego.

może to też być oddzielenie się plytki wyglądające tak

http://img45.imageshack.u...6/obraz1yq9.jpg

http://img240.imageshack....3/obraz2ga6.jpg

fotka z netu przypadkowa

ale nie wiem

maidi 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-07, 20:18 

nie nie nie to az tak drastycznie nie wyglada Sam paznokiec nie odchodzi Poprostu widac pod nim ze jest puste miejsce Ale i tak dzieki za pomoc

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-03-28, 23:07 

hm.. a moze to jest jakas grzybica paznokcia.. lepiej isc do dermatologa..

baby 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-02, 13:32 

No właśnie tez bym się nad taka możliwością zastanowiła. Grzybica paznokci może przyjąć naprawdę różna postać, dlatego wydaje mi się, ze dobrze byłoby iść do lekarza i tak na wszelki wypadek kupić coś antygrzybicznego. Jak pomoże, to ok, a jak nie, to już obowiązkowo trzeba by iść do lekarza.

MobilnyGabinet 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-31, 14:42 

Najpierw lekarz, ja bym nie zwlekała na twoim miejscu. Grzybica może powodowac poważne powikłania skórne, z którymi pozniej będzie ci się cieżko uporac;) A pojscie do apteki i kupienie pierwszej lepszej masci moze nie byc najlepszym rozwiązaniem:)

ale.ska 
Początkująca

Wysłany: 2010-12-11, 17:47 odchodzący paznokieć

Hej :) słuchajcie ja właśnie miałam taki sam problem tylko że mi siniak pod paznokciem zszedł i teraz mam tak pustą przestrzeń i wygląda to bardzo nieestetycznie i nie wiem co teraz z tym zrobić, macie jakieś pomysły?

sylwias83 
Użytkowniczka
sylwias83

Wysłany: 2011-02-10, 13:03 

No też myśle, że w takiej sytuacji najlepiej wybrać się do drmatologa.

Sophia 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-29, 17:37 

Moja siostra ma podobny problem. Okazało się że to grzybica i polecono jej lakier w żelu Oliprox. Czy któraś z Was stosowała ten kosmetyk?

Odpowiedz do tematu