Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kremem, problem, twarzy

problem z kremem do twarzy
Autor Wiadomość
zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-04-15, 18:28 problem z kremem do twarzy

Witam,
kupiłem dzisiaj takie cos:

chce do tego dobrac jakis krem,
nie mam duzo pryszczy, niekiedy mi wyskakuja, problem tkwi w tym ze nie wiem jaki krem kupic stosuje NIVEA SOFT no ale mysle ze to nie najlepszy pomysl, potrzebuje jakiegos kremu..

Codzinnie po umyciu twarzy tym zelem bede chcial smarowac jakims kremem bo jak nie posmaruje robi mi sie taka jakby cera ze skorkami i mi tak jakby twarz sciaga bardzo nieprzyjemne uczucie do tej pory mylem twarz zelem do ciala i pozniej nakladalem krem nivea soft, oczywiscie moge zmienic ten moj zel jezeli zly kupilem, z gory dzieki za pomoc pozdrawiam

Darish:)

Wysłany: 2009-04-15, 18:58 

witaj:)

musialam zmienic post poniewaz link nie dzialal:)

ten krem nivea nie nadaje sie do twarzy;p jest do ciala;)
chociaz czesto widze z faceci go stosuja..
z tego co piszesz to masz raczej skore mieszana czy nawet sucha..
jezeli masz zatkane pory badz swiecace czolo, nos i brode to masz mieszana:)

ten zel widocznie jest za ostry dla Ciebie.. jezeli nie masz tery tradzikowej i łojotokowej to mozesz go odpuscic.. :)
zobacz na skladzie czy ma alkohol na pierwszych miejscach:) ?

na tradzik moze lepiej uzywac czegos punktowego na noc? wysuszajacego?
jezeli chcesz oczyszczac skore polecam to:

myje twarz i nie zawiera prawie wcale alkoholu wiec nie sciaga mocno skory i nie wysusza..:)
jezeli chodzi o krem ktory zapobiega powstawaniu tych "skorek" na twarzy:) to polecam cos z tej serii

sa nawilzajaco lagodzace:) kupulam chlopakowi i wg mnie jest ok, spelnia swoje zadanie :) nie musi byc dokladnie ten, ale lepiej jakby byl z takiej serii men:)

i jeszcze chce dodac ze zelem meskim do mycia ciala i wlosow nie myje sie twarzy :P

nie wiem czy na wszystko odpisalam bo sama sie zubilam :D jakby co prosze kolejne pytanie :)

[ Dodano: 2009-04-15, 19:04 ]
napisz jeszcze jaki masz typ skory :)

jezeli ten zel Prefekty Ci odpowiada bo oczyszcza dobrze i masz mniej wykwitów (pryszczy) to mozesz go dalej stosowac.. jednak wg mnie skoro mocno sciaga skore to jest za mocny...
te kremy z serii nivea men powinny pomoc, Loreal bodajze tez taka serie meska wyprodukowal wiec masz wybor:)
wszystko dostepne jest w drogeriach typu Natura, Rossman i w dziale kosmetyki w Tesco czy Carrefour :)

zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-04-15, 20:49 

jest w składzie alcohol denat. czyli to raczej alkohol ;) powiem Ci ze jak stosowalem wczesniej jakis taki podobny zel loreala bralem od dziewczyny to mi mocno skore sciagalo a ten jest w miare spoko moge nawet powiedziec ze nie sciaga mi skory moze bardzo minimalnie

no jak posmaruje kremem to mam swiecace czolo, nos i brode nawet wieczorem raczej mam skore mieszana albo sucha bo jak nie posmaruje niczym to mam sucha twarz

nie mam takiej skory mocno tradzikowej

w sumie z tym kremem nivea co mi napisalas to dobry pomysl bo nie stosuje nic po goleniu wiec mysle ze ten krem nawet po goleniu bylby spoko

wiem znam drogerie wiec spoko znajde na bank ;) troche jest drogi i malo go jest ale mysle ze na dlugo starczy ;)

polecili mi na innym forum krem z formy flos-lek takie cos: http://esentia.pl/FlosLek...zyzn_p30361.htm

co o tym sadzisz?

Wysłany: 2009-04-15, 21:00 

flos leka tez jest dobry:)
czytalam o nim w pismie branzowym:)

a produkty loreala do twarzy maja dos sporo alkoholu.. dlatego wysuszaja;)

ten nivea soft tak natluszcza skore bo to do ciala.. nie nadaje sie do twarzy ;)
dlatego moze to uczucie swiecenia w strefie T :)

zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-04-15, 21:08 

a moze lepiej takie cos http://www.perfectfresh.com/?pa=266&ex=pa ?

patrze na www.nivea.pl i tam jest krem dla mezczyzn nawilzajacy i lagodny ktory bedzie lepszy?

w sumie to tez jest nivea for man oczyszczajacy zel do mycia twarzy i ladogny zel do mycia twarzy

moze takie polaczenie w nivea for man z jeden serii zel oczyszczajacy i krem byloby lepsze co o tym sadzisz?

Wysłany: 2009-04-15, 21:13 

seria zawsze jest najlepsza bo skladniki sie wzajemnie moga uzupelniac:)

to z linka to jest taki delikatny peeling, taki sam zel jak ja pokazywalam tylko ma takie niebieskie drobinki rozpuszczalne :)

akurat te zele nivea to obojetnie ktory kupisz, raczej beda ok :)
fajnie jakby byla seria meska do czyszczenia twarzy:)

a co do kremu to nawilzajacy bedzie dobry:)

[ Dodano: 2009-04-15, 21:14 ]
zxcvbnm napisał/a:
moze takie polaczenie w nivea for man z jeden serii zel oczyszczajacy i krem byloby lepsze co o tym sadzisz?

najlepsze polaczenie:D

zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-04-15, 21:15 

ok dzieki wielkie, bardzo mi pomoglas ;)

Wysłany: 2009-04-15, 21:17 

a nie ma za co :) po to tu jestem :)))
zapraszam ponownie:)

zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-04-18, 00:52 

jeszcze mam takie male pytanko, stosuje krem nawilzajacy nivea i zel do mycia twarzy no i jak umyje twarz zelem i posmaruje kremem to jest taka troche swiecaca a z godziny na godzine robi sie coraz bardziej wieczorem przed umyciem twarzy mam bardzo tlusta, mam tak nawet jak umyje samym zelem i nie posmaruje kremem, moze mam tlusta cere i nie stosowac nawilzajacego? sam nie wiem... z gory dzieki za pomoc

Wysłany: 2009-04-18, 01:03 

ale to ten nivea soft stosujesz?

zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-04-18, 02:13 

nie

stosuje nivea for men nawilzajacy krem do twarzy ma 75 ml zaplacilem 22 zl za niego

moze stosowac nie nawilzajacy tylko zwykly? ale to chyba nie gra az takiej duzej roli...

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-04-18, 09:56 

może spróbuj jakiegoś kremu dla mężczyzn z cerą tłustą, o lekkiej konsystencji, bo nawilżajace to przeważnie mają konsystencje że twarz się świeci.
nivea to dobra firma, ale u ciebie sie nie sprawdza.

zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-04-18, 12:01 

np. jaki to moze byc krem?

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-04-18, 14:57 

Hmm... Nie wiem, jak u mężczyzn, ale chyba mam podobny rodzaj cery do Twojej. Używam musu matującego Lirene Design Your Style :), cena około 18 zł, ładnie pachnie i ma fajną konsystencję. Jednak mówię, to jest dla kobiet :/ chociaż pewnie nie ma przeciwwskazań, jeżeli chodzi o stosowanie przez mężczyzn... Bo niewątpliwie dla dziewczyn jest szersza paleta wyboru, jeśli chodzi o kremy itp. Może warto spróbować. Krem jest lekki, matuje i fajnie nawilża. Skóra jest gładziutka ;)

A tak to wygląda:

http://merlin.pl/Lirene-D...00717075511.jpg

Wysłany: 2009-04-19, 19:23 

wg mnie wiekszosc kremow dla mezczyzn jest lagodzaco nawilzajacych...
to moze faktycznie cos z palety kobiet wybrac..
no chyba ze znajdziesz jakis nienawilzajacy krem men :P
znalazlam taki

odzywczy z filtrem UV..
ale nie mozna skory nie nawilzac.. wtedy sie szybciej starzeje, przesusza sie.. moze sie luszczyc jak stosujesz zel do mycia twarzy...
jeszcze wyjsciem jest krem nawilzajaco matujacy :)

Odpowiedz do tematu