Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: goleniem, problem

Problem z goleniem
Autor Wiadomość
LuckyStar 
Początkująca

Wysłany: 2007-07-26, 13:22 Problem z goleniem

Witam, jestem tu nowa.
W te wakacje pojawił się ni stąd ni z owąd problem z goleniem. Jest ciepło, więc trzeba to robić często, by chodzić w krótkich spodenkach. Goliłam się żyletką, ale zawsze potem wyskakiwały mi czerwone krostki, które na dodatek mnie pieką. Z kremami do depilacji mam podobnie - po nich całe nogi mam czerwone. Na dodatek nie mogę wydepilować dokładnie nóg - zawsze zostają czarne kropki, z których wyrastają włoski.

Czy jest na to jakaś rada? Czy na czarne punkciki pozostał mi tylko kosztowny zabieg epilacji (czy jakoś tak - depilacja laserem)? Co z uczuleniem?

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-07-26, 22:26 

zerknij do tematu depilatorki... tam sa opinie na temat golenia... :)

000cassin000 
Początkująca
:*

Wysłany: 2008-03-05, 12:20 

Ja jak nie potraktuje nóg przed i po goleniu jakimś kremem nawilżającym to też wyskakują mi czerwone kropki, które okropnie pieką.Ty też pewnie powinnaś smarować nogi przed depilacją kremem. A co do tych czarnych kropek to nie wiem co ci doradzić, bo nigdy nie miałam ani nie słyszałam o takim problemie :(
Pozdrawiam :* :* :*

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-07-12, 16:37 

Te czarne kropki-tez je czasami mam :-| poprostu pojawiaja sie tam gdzie niedokladnie golilas :mrgreen: sprobuj poswiecic tym miejscom wiecej uwagi powinnas zauwazyc poprawe-ja zauwazylam :lol:

Sophiee 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-07-18, 10:59 

Jedyna rada na czarne kropki ( a to są po prostu włosy obcięte na linii naskórka) to depilacja - albo woskiem albo pasta cukrową. Poza tym jak sie już golisz maszynką to pamiętaj, że skóra obowiązkowo musi być dobrze odżywiona. Ja używam zwykłego żelu pod prysznic BIOMARIS washing lotion, z wodę morską i łagodnym chitosanem, który nie będzie podrażniał.

Natomiast na czerwone plamki to nie znam dobrej rady ale myślę , że kilka rzeczy na pewno pomoże:

często zmieniaj maszynkę albo ją dezynfekuj

nie używał zwykłej gąbki do ciała tylko takie masujące myjki z loofą - jest fantastyczna, ujędrnia skórę a dodatkowo delikatnie ją peelinguje i przede wszystkim: zapobiega wrastaniu włosów

no i natłuszczanie ogolonych miejsc

takie są moje rady, ja osobiście używam jeszcze maść cynkową BIOMARIS i smaruje nią czerwone punkciki i pomaga!!!

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu