Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cera, problem

Problem z cerą :(
Autor Wiadomość

gosiorek27

Wysłany: 2008-05-04, 15:26 Problem z cerą :(

Witam,
mam poważny problem. Przyznam się że nigdy jeszcze nie byłam u kosmetyczki. Sama stosuję co jakiś czas maseczki, peelingi. Moim problem jest non stop czerwona twarz - czy to zaraz po umyciu i nałożeniu kremu a nie mówiąc w ciągu dnia. Do pracy zawsze nakładam podkład. Nie wiem czy jest jakiś neutalny krem który będzie koił moją skórę w ciągu dnia. Proszę o pomoc. Mam twarz raczej suchą z tendencją do przetłuszczania się. Używałam już chyba wszystkich kremów. Mam 27 lat. Pzdr

Darish:)

Wysłany: 2008-05-05, 13:56 

moze to uczulenie na jakis skladnik? wedlug mnie powinnas udac sie do dermatologa skoro to bardzo doskwiera..

beautyka 
Początkująca

Wysłany: 2008-08-21, 14:08 rada

spróbuj mleczka dardia. mi pomogło

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-09-19, 11:32 

Masz bardzo wrażliwą skórę. Może kosmetyki z serii AA. Jednak uważam że najlepszym wyjściem z tego problemu będzie wizyta u dermatologa.

sweet_child 
Początkująca

Wysłany: 2008-09-25, 14:05 

dermatolog jest chyba najbezpieczniejszym wyjściem, jeśli trafisz na jakiś nieodpowiedni krem możesz sobie tylko zaszkodzić, a dermatolog dobierze CI napewno jakieś kosmetyki z apteki ;-)

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-09-25, 22:03 

moze udaj sie do apteki i popros farmaceute o rade. powiedz co i jak - moze nawet pokaz zdjecie... mysle ze cos Ci poradzi! wiem ze Avene ma fajny krem na skore podrazniona (kuracjami antytradzikowymi) sa tez kremy do skory bardzo suchej, wrazliwe a nawet atopowej! kremy sa lekkie, nie zatykaja porow i wiem z autopsji - bardzo pomagaja! :!: :!: :!:

Ammirare 
Użytkowniczka
Avanti!

Wysłany: 2008-09-27, 16:23 

Masz bardzo wrazliwa cere..
I o ile sie nie mysle jak sie czerwienisz to pewnie problem z naczynkami krwionosnymi ktore maja slabe scianki.
Ja polecam uzywania kosmetykow do cery naczynkowej i wrazliwej napewno ci to pomoze i bierz rutinoskorbin po 2 tabletki rano i wieczorem a po 2 mies juz uzyskasz efek wiem bo mialam ten sam problem..
najskuteczniejsza jednak jest wizyta u dermatologia dopiero pozniej wizyta u kosmetyki:)

Elżbieta 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-07, 17:50 

Hej, ja mialam podobny problem do Twojego, czerwona skora twarzy i liczne przebarwienia typu piegi czy plamki po opalaniu. Te ciapki byly starsznie uciazliwe bo nic mi nie pomagalo, zadne wizyty u kosmetyczki nie byly w stanie mi pomoc i tez zdecydowalam sie pojsc do dermatologa. I teraz wiem, ze nie moglam trafic lepiej:) Kolezanka polecila mi Adermserwis. Sama chodzila tam na zabiegi estetyczne (botox itp.) Juz po pierwszej wizycie uzyskalam fachowa pomoc. Pani dermatolog zalecila mi zabieg Dermamelan. To taki krem, wiec nie ma mowy o bolu. To terapia, ktora usuwa wszelkie przebarwienia i w dodatku odmladza. Po zabiegu moja skora odzyskala jednolity koloryt i jedrnosc, zero rozszerzonych porow i nadmiernego wydzielania loju:) Nareszcie jestem szczesliwa bo pozbylam sie problemu:):):)

Odpowiedz do tematu