Witam,
mam poważny problem. Przyznam się że nigdy jeszcze nie byłam u kosmetyczki. Sama stosuję co jakiś czas maseczki, peelingi. Moim problem jest non stop czerwona twarz - czy to zaraz po umyciu i nałożeniu kremu a nie mówiąc w ciągu dnia. Do pracy zawsze nakładam podkład. Nie wiem czy jest jakiś neutalny krem który będzie koił moją skórę w ciągu dnia. Proszę o pomoc. Mam twarz raczej suchą z tendencją do przetłuszczania się. Używałam już chyba wszystkich kremów. Mam 27 lat. Pzdr
dermatolog jest chyba najbezpieczniejszym wyjściem, jeśli trafisz na jakiś nieodpowiedni krem możesz sobie tylko zaszkodzić, a dermatolog dobierze CI napewno jakieś kosmetyki z apteki
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-09-25, 22:03
moze udaj sie do apteki i popros farmaceute o rade. powiedz co i jak - moze nawet pokaz zdjecie... mysle ze cos Ci poradzi! wiem ze Avene ma fajny krem na skore podrazniona (kuracjami antytradzikowymi) sa tez kremy do skory bardzo suchej, wrazliwe a nawet atopowej! kremy sa lekkie, nie zatykaja porow i wiem z autopsji - bardzo pomagaja!
Masz bardzo wrazliwa cere..
I o ile sie nie mysle jak sie czerwienisz to pewnie problem z naczynkami krwionosnymi ktore maja slabe scianki.
Ja polecam uzywania kosmetykow do cery naczynkowej i wrazliwej napewno ci to pomoze i bierz rutinoskorbin po 2 tabletki rano i wieczorem a po 2 mies juz uzyskasz efek wiem bo mialam ten sam problem..
najskuteczniejsza jednak jest wizyta u dermatologia dopiero pozniej wizyta u kosmetyki:)
Elżbieta Początkująca
Wysłany: 2009-11-07, 17:50
Hej, ja mialam podobny problem do Twojego, czerwona skora twarzy i liczne przebarwienia typu piegi czy plamki po opalaniu. Te ciapki byly starsznie uciazliwe bo nic mi nie pomagalo, zadne wizyty u kosmetyczki nie byly w stanie mi pomoc i tez zdecydowalam sie pojsc do dermatologa. I teraz wiem, ze nie moglam trafic lepiej:) Kolezanka polecila mi Adermserwis. Sama chodzila tam na zabiegi estetyczne (botox itp.) Juz po pierwszej wizycie uzyskalam fachowa pomoc. Pani dermatolog zalecila mi zabieg Dermamelan. To taki krem, wiec nie ma mowy o bolu. To terapia, ktora usuwa wszelkie przebarwienia i w dodatku odmladza. Po zabiegu moja skora odzyskala jednolity koloryt i jedrnosc, zero rozszerzonych porow i nadmiernego wydzielania loju:) Nareszcie jestem szczesliwa bo pozbylam sie problemu:):):)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum