Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: sztywne, wlosy

potrzebuję pomocy
Autor Wiadomość
leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
  Wysłany: 2010-03-12, 13:45 potrzebuję pomocy

mam problem ze zbyt sztywnymi włosami, są jak kupka czarnej linki wędkarskiej na głowie, grube, nie za gęste i w ogóle niepodatne na układanie. myję je codziennie (przetłuszczają się), odżywkę stosuję raz, dwa razy w tygodniu na końce włosów, bardzo rzadko suszę suszarką czy używam prostownicy, bo to nic nie daje (po 30 minutach włosy wyglądają jakby na oczy nie widziały okrągłej szczotki w połaczeniu z suszarką i lakierem). w efekcie moje włosy są sztywne i przyklapnięte do czaszki.

czy znacie jakieś sprawdzone preparaty do włosów, które mocno je zmiękczą? marzę o lekkich, miękkich włoskach, które będę mogła choć trochę unieść, żeby wydawało się, że jest ich więcej niż w rzeczywistości. czy któraś z Was zna na to sposób, który nie wymagałby ode mnie przeszczepu?

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-14, 15:18 

może nafta z wit. A+E, wcierana raz w tyg. w skórę głowy? z tym, że uprzedzam, trudno ją zmyć. u niektórych prostuje delikatnie włosy, u innych podkreśla skręt loków/fal. najlepiej nałożyć na suche włosy przed myciem(wetrzeć w skórę głowy! bo jak nałożysz na całe, możesz mieć problem z jej zmyciem), trzymać ok. godziny, następnie zmyć. "naftowanie" unosi włosy, możesz ją dodatkowo zmieszać z olejkiem rycynowym.
po tym co piszesz wnioskuję, że Twoje włosy potrzebują porządnego odżywienia. jak nie nafta, bo ja sama się bałam jej użyć, to może Radical?

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-26, 12:21 

O rany przyznam, że trochę współczuję. Bo chyba ciężko musi ci się żyć z tymi włosami. Ale może sęk w tym, że używasz nie za fajnych kosmetyków ? albo je przekarmiasz zbyt dużą ilością preparatów, dlatego się one przetłuszczają tak szybko.
Może udaj się do jakiegoś dobrego fryzjera po poradę, albo zainwestuj w dobre kosmetyki, które pomogą ci w tym problemie. Wiesz bardzo dobre kosmetyki do pielęgnacji włosów możesz znaleźć na stronie kalamis.pl może tam znajdziesz coś dla siebie?

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-26, 13:49 

W tym sklepie kalamis.pl możesz też skorzystać z darmowej porady stylistki włosów. Napisz do niej maila i na pewno powie Ci jakich kosmetyków jest najlepiej używać. Myślę, że jakieś maski i fluidy zmiękczające byłyby dla Ciebie idealne

nice 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-27, 14:18 

Może wybierz się do fryzjera a on Ci doradzi jak ściąć włosy żeby im nadać lekkości. Jak już to zrobisz to poszukaj sobie odpowiednich kosmetyków i zdecydowanie kup dobrą suszarkę np.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-08-22, 00:24 

missbutterfly, nice :arrow: nie sądzę, żeby problem tkwił w złej kondycji włosów albo złym cięciu czy suszarce. ścinałam włosy zawsze tak, żeby nadac im lekkości i były lekkie w dniu wizyty u fryzjerki przez jakieś 2-3 godzin. potem były znów oklapnięte a następnego dnia robiły się znów megaciężkie.

problem tkwi w strukturze włosa, która jest taka od 25 lat (czyli tylu, ile mam obecnie). pytałam o preparaty zmiękczające włosy. fryzjerka nie umie mi nic polecić, rozkłada ręce i mówi, że taka już uroda moich włosów. ale wolałam zapytać. coś takiego, o czym pisze kasiamgj wydaje się ok, ale czy byłoby to skuteczne :?: problem w tym, że nie znoszę nakładać na włosy czegoś oleistego bo to się potem nie da spłukać i w efekcie od kilkukrotnego mycia włosów, żeby sie tego pozbyć mam szorstkie i wysuszone włosy.

lady m :arrow: weszłam na tę stronę, ale nie widzę opcji o bezpłatnej poradzie stylisty. pomożesz (na PW, żeby nie zaśmiecać wątku) :?:

i jeszcze odniosłam ostatnio wrażenie, że zaczynam łysieć przy linii czoła :evil: matko, po prostu się sypię, sama już nie wiem, co robić :-/

mammamia 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-23, 11:03 

No cóż też mam nieznośne włosy.
Może udaj się do dobrego fryzjera? Odpowiednie cięcie powinno im pomóc. No i dobór kosmetyków to podstawa...
Pocieszę Cię tylko, że nie jesteś sama (chociaż to marne pocieszenie)

MobilnyGabinet 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-31, 15:16 

Ja tez mam włosy, które strasznie cięzko jest ułozyc... probowałam juz prawie wszystkiego. Ale ostatnio na prawde jest lepiej, zaczęłam stosowac szampony sayos... niezłe są:)

mammamia 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-08, 09:54 

Możesz coś więcej powiedzieć o tych szamponach Sayos? Bo widziałam reklamę, wyglądają tak nawet profesjonalnie, ale nie korci mnie w ciemno wydawać kasy. Drogie to? I jakie efekty?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-09-08, 10:22 

Ja raz miałam do włosów farbowanych ;D zadowolona byłam, teraz myślę nad kolejnym zakupem ;) a cenowo hmm nie pamiętam.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-09-08, 13:07 

Te szampony są tanie, a ile się nie mylę to za 10zł kupisz opakowanie 400ml. Myślę że szampon jak szampon, każdy oczyszcza tak samo :) Ja w doborze szamponu kieruję się zapachem :) warto więcej zainwestować w odżywkę, bo szampon tak naprawdę nic z naszymi włosami nie robi, jedynie oczyszcza.
Te szampony są w Rossmanie bardzo często w promocji, sprawdzaj gazetkę na stronie Rossnet.pl :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-09-08, 19:26 

Sayos podlega pod Schwarzkopf... Więc nie jest raczej takiej jakości, jak reklamy pokazują.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-09-09, 00:18 

Pewnie, zwykły szampon :-> w każdej reklamie szamponu pokazują super jakość, a tak naprawdę niczym się one nie różnią. Używałam wielu szamponów i na prawdę nie widzę różnicy:) ważne żeby oczyszczał i nie powodował łupieżu. Ja nie widzę różnicy pomiędzy Timotei, Gliss Kur, Avonem... Może jedynie Biosilk jest lepszy bo fajnie zmiękcza....

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-09-09, 09:00 

Biosilk jest świetny ALE mało wydajny, przynajmniej w moim przypadku. Włosy po nim są miękkie i ładnie pachną, ale to wszystko... Nie na tę cenę...

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-09-09, 14:23 

Miałam kiedyś sporo próbek tego szamponu, stąd wiem że jest świetny, ale sama bym go nie kupiła, moim zdaniem szampon za 10zł to idealna cena:D za tą kwotę mozna kupić fajny szampon...
Teraz mam szampon i odżywkę z Avonu z serii Advence Techniques czy jakoś tak, odbudowujący i też jestem zadowolona, a zestaw kosztuje 13zł. Włosy są puszyste, bez łupieżu, miękkie... :lol:

Odpowiedz do tematu