mam problem ze zbyt sztywnymi włosami, są jak kupka czarnej linki wędkarskiej na głowie, grube, nie za gęste i w ogóle niepodatne na układanie. myję je codziennie (przetłuszczają się), odżywkę stosuję raz, dwa razy w tygodniu na końce włosów, bardzo rzadko suszę suszarką czy używam prostownicy, bo to nic nie daje (po 30 minutach włosy wyglądają jakby na oczy nie widziały okrągłej szczotki w połaczeniu z suszarką i lakierem). w efekcie moje włosy są sztywne i przyklapnięte do czaszki.
czy znacie jakieś sprawdzone preparaty do włosów, które mocno je zmiękczą? marzę o lekkich, miękkich włoskach, które będę mogła choć trochę unieść, żeby wydawało się, że jest ich więcej niż w rzeczywistości. czy któraś z Was zna na to sposób, który nie wymagałby ode mnie przeszczepu?
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
może nafta z wit. A+E, wcierana raz w tyg. w skórę głowy? z tym, że uprzedzam, trudno ją zmyć. u niektórych prostuje delikatnie włosy, u innych podkreśla skręt loków/fal. najlepiej nałożyć na suche włosy przed myciem(wetrzeć w skórę głowy! bo jak nałożysz na całe, możesz mieć problem z jej zmyciem), trzymać ok. godziny, następnie zmyć. "naftowanie" unosi włosy, możesz ją dodatkowo zmieszać z olejkiem rycynowym.
po tym co piszesz wnioskuję, że Twoje włosy potrzebują porządnego odżywienia. jak nie nafta, bo ja sama się bałam jej użyć, to może Radical?
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-05-26, 12:21
O rany przyznam, że trochę współczuję. Bo chyba ciężko musi ci się żyć z tymi włosami. Ale może sęk w tym, że używasz nie za fajnych kosmetyków ? albo je przekarmiasz zbyt dużą ilością preparatów, dlatego się one przetłuszczają tak szybko.
Może udaj się do jakiegoś dobrego fryzjera po poradę, albo zainwestuj w dobre kosmetyki, które pomogą ci w tym problemie. Wiesz bardzo dobre kosmetyki do pielęgnacji włosów możesz znaleźć na stronie kalamis.pl może tam znajdziesz coś dla siebie?
lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-05-26, 13:49
W tym sklepie kalamis.pl możesz też skorzystać z darmowej porady stylistki włosów. Napisz do niej maila i na pewno powie Ci jakich kosmetyków jest najlepiej używać. Myślę, że jakieś maski i fluidy zmiękczające byłyby dla Ciebie idealne
nice Coś już napisała
Wysłany: 2010-05-27, 14:18
Może wybierz się do fryzjera a on Ci doradzi jak ściąć włosy żeby im nadać lekkości. Jak już to zrobisz to poszukaj sobie odpowiednich kosmetyków i zdecydowanie kup dobrą suszarkę np.
missbutterfly, nice nie sądzę, żeby problem tkwił w złej kondycji włosów albo złym cięciu czy suszarce. ścinałam włosy zawsze tak, żeby nadac im lekkości i były lekkie w dniu wizyty u fryzjerki przez jakieś 2-3 godzin. potem były znów oklapnięte a następnego dnia robiły się znów megaciężkie.
problem tkwi w strukturze włosa, która jest taka od 25 lat (czyli tylu, ile mam obecnie). pytałam o preparaty zmiękczające włosy. fryzjerka nie umie mi nic polecić, rozkłada ręce i mówi, że taka już uroda moich włosów. ale wolałam zapytać. coś takiego, o czym pisze kasiamgj wydaje się ok, ale czy byłoby to skuteczne problem w tym, że nie znoszę nakładać na włosy czegoś oleistego bo to się potem nie da spłukać i w efekcie od kilkukrotnego mycia włosów, żeby sie tego pozbyć mam szorstkie i wysuszone włosy.
lady m weszłam na tę stronę, ale nie widzę opcji o bezpłatnej poradzie stylisty. pomożesz (na PW, żeby nie zaśmiecać wątku)
i jeszcze odniosłam ostatnio wrażenie, że zaczynam łysieć przy linii czoła matko, po prostu się sypię, sama już nie wiem, co robić
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
No cóż też mam nieznośne włosy.
Może udaj się do dobrego fryzjera? Odpowiednie cięcie powinno im pomóc. No i dobór kosmetyków to podstawa...
Pocieszę Cię tylko, że nie jesteś sama (chociaż to marne pocieszenie)
MobilnyGabinet Coś już napisała
Wysłany: 2010-08-31, 15:16
Ja tez mam włosy, które strasznie cięzko jest ułozyc... probowałam juz prawie wszystkiego. Ale ostatnio na prawde jest lepiej, zaczęłam stosowac szampony sayos... niezłe są:)
Możesz coś więcej powiedzieć o tych szamponach Sayos? Bo widziałam reklamę, wyglądają tak nawet profesjonalnie, ale nie korci mnie w ciemno wydawać kasy. Drogie to? I jakie efekty?
Te szampony są tanie, a ile się nie mylę to za 10zł kupisz opakowanie 400ml. Myślę że szampon jak szampon, każdy oczyszcza tak samo :) Ja w doborze szamponu kieruję się zapachem :) warto więcej zainwestować w odżywkę, bo szampon tak naprawdę nic z naszymi włosami nie robi, jedynie oczyszcza.
Te szampony są w Rossmanie bardzo często w promocji, sprawdzaj gazetkę na stronie Rossnet.pl :)
Pewnie, zwykły szampon w każdej reklamie szamponu pokazują super jakość, a tak naprawdę niczym się one nie różnią. Używałam wielu szamponów i na prawdę nie widzę różnicy:) ważne żeby oczyszczał i nie powodował łupieżu. Ja nie widzę różnicy pomiędzy Timotei, Gliss Kur, Avonem... Może jedynie Biosilk jest lepszy bo fajnie zmiękcza....
Miałam kiedyś sporo próbek tego szamponu, stąd wiem że jest świetny, ale sama bym go nie kupiła, moim zdaniem szampon za 10zł to idealna cena:D za tą kwotę mozna kupić fajny szampon...
Teraz mam szampon i odżywkę z Avonu z serii Advence Techniques czy jakoś tak, odbudowujący i też jestem zadowolona, a zestaw kosztuje 13zł. Włosy są puszyste, bez łupieżu, miękkie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum