Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: metamorfoza, potrzebna

Potrzebna metamorfoza....
Autor Wiadomość
anulciak85 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-25, 19:51 Potrzebna metamorfoza....

Dziewczyny mam 24 lata, sama wychowuje syna. Powoli wychodze na prosta i postanowialm zmienic swoj styl doradzcie mi jakas ciekawa fryzure i ciuchy.Niesety mam roziar spodni 46 a gora 50(moja nieszczescie to duzy biust). Ostatnio juz sporo schudlam i ciagle jestem na diecie i to motywuje mnie do wziecia sie za siebie.Moge na Was liczyc?

[ Dodano: 2009-09-25, 19:55 ]
Tylko nieweim co ze zdjeciami sie stalo ale jesli kliknie sie na zdjecie to w nowym oknie sa juz ok:)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-09-25, 20:28 

spory biust nie musi byc nieszczesciem :)
ubrania i fryzure to moze zostawie specjalistkom :)
ja sie zajmuje cialem wiec najbardziej interesuje mnie dieta. jak mozesz to napisz na czym dokladnie ona polega. moze uda sie usprawnic ja jeszcze bardziej ;]

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-09-25, 20:32 

Paulinaa napisał/a:
spory biust nie musi byc nieszczesciem :)

Dokładnie, czasem atutem :)

Co do fryzury to najlepsza będzie wizyta u fryzjera, w końcu najlepiej doradzi :)

Właśnie napisz coś dokładniej o swojej diecie, będzie lepiej coś doradzić.

anulciak85 napisał/a:
Moge na Was liczyc?

Pewnie, że tak :mrgreen:

anulciak85 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-25, 20:36 

Diety dobrala mi dietetyczka a lekarz przepisal meridie bo niesety nic nie pomagalo...

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-25, 20:41 

no to ja bym sie nie pchala w prace dietetyczki :)
moge pomoc w sprawie utrzymania dobrej kondycji skory i ciala po szybkiej utracie wagi.

na fryzurach i stylizacji niestety sie nie znam :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-25, 20:42 

Hm dziwne, że diety od dietetyczki nie dawały rezultatu. Kluczem do sukcesu jest też ruch, jak z nim u Ciebie?

anulciak85 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-25, 20:48 

Mam prace w ruch, 4 letniego syna i ciwcze

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-25, 20:49 

Ruch i odpowiednia dieta na pewno przyniosą rezultaty :)

anulciak85 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-25, 20:51 

No juz schudlam 8 kg:)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-25, 20:52 

Gratulacje, oby tak dalej :)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-25, 20:57 

mysle, ze dzisiaj tu juz nikogo nie bedzie, ale jutro napewno bedzie tu bardzo duzo porad dotyczacych fryzur i ubran :)

a tak swoja droga, to szkoda ze nie mieszkasz w szczecinie :) w studio urody z ktorym wspolpracowalam przed ciaza sztab ludzi (zaczynajac od kosmetyczki, zabiegi na ciało, a konczac na stylistce) zajmowal sie metamorfozami i wyniki byly swietne :)

anulciak85 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-25, 20:57 

Tylko teraz nie podoba mi sie moj wyglad...

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-25, 21:01 

przeciez wszystko idzie w dobrym kierunku by to sie zmienilo :)

ja dzis juz ide spac, ale w najblizszych dniach postaram sie opracowac cos z kosmetyki na cialo co moze sprawi ze tych kilogramow utracisz wiecej.

dobranoc dziewczyny :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-25, 21:04 

To teraz zajmijmy się ubiorem

Cytat:
Pamiętaj, że duże, zwłaszcza jasne i jaskrawe plamy koloru powiększają, więc unikaj ich, szczególnie w zestawach monochromatycznych. Nie musisz jednak rezygnować z modnych, nasyconych barw. Zdecyduj się na nie w małych dawkach. Możesz na przykład nosić kolorowe buty, torebki, paski, apaszki, szaliczki, czapki, rękawiczki czy biżuterię. Resztę wybierz w spokojnych, raczej ciemnych kolorach. Możesz też założyć jakiś jasny element - na przykład kolorową bluzkę pod ciemny, rozpinany sweter.

Podobnie jak jaskrawe kolory, działają duże wzory. Wielkie kwiaty, koła, kwadraty, pasy - to wszystko powiększa, poszerza, pogrubia. Nie musisz jednak zupełnie rezygnować z wzorów. Malutkie kwiatki, drobna krateczka, prążki lub pionowe, wąskie zawijasy pnące się ku górze będą jak najbardziej ok!

Dekolt. Najlepszy będzie średni. Ze zbyt dużego "wylewa" się biust, z kolei mały (a zwłaszcza golf!) sprawia, że góra sylwetki wygląda zbyt masywnie. Wybierz więc średniej wielkości dekolt w kształcie litery V - może to być rozpięta bluzka koszulowa. No i oczywiście dobierz dobry stanik, podtrzymujący i modelujący biust (na szerokich ramiączkach, z fiszbinami).

Poziome pasy poszerzają i skracają sylwetkę. I nie chodzi tylko o wzór, a o wszelkie cięcia materiału, czyli na przykład spodnie rybaczki (dolna krawędź "tnie" łydkę), spodnie biodrówki (poszerzają biodra i skracają nogi) czy kozaki (stąd rada, by nie pokazywać krawędzi cholewki). Jeśli chcesz założyć modny w tym sezonie pasek w talii, wybierz wąziutki, lekko poluzowany lub delikatnie opuszczony na biodra. Nie noś rzeczy "przecinających" Cię na pół, czyli bluzek, swetrów, kurtek do bioder.

Pionowe pasy - jak łatwo się domyślić - wydłużają i wysmuklają sylwetkę, dlatego wybieraj ubrania o wydłużonej linii: bluzki, swetry i supermodne tuniki sięgające za pupę, wąskie i długie sukienki, spódnice, płaszcze i spodnie. Rozpięte swetry i marynarki również dodadzą sylwetce lekkości.

Nie usiłuj wcisnąć się w za małe ciuchy. To zawsze widać! Wybieraj rzeczy dopasowane lub lekko za duże, łagodnie opływające sylwetkę.

Materiały: wybieraj miękkie, otulające sylwetkę dzianiny (hit sezonu!), unikaj sztywnych tkanin, "obudowujących" sylwetkę.

Biżuteria: spokojne fasony i kolorystykę ubrań możesz ożywić fajną, modną biżuterią. Staraj się, by była wyrazista w formie, ale w małej ilości naraz. Może to być na przykład plastikowa bransoletka, pierścień lub broszka. Idealne dla Ciebie będą również długie (sięgające pępka) naszyjniki. Świetnie wysmuklają sylwetkę.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-09-25, 21:17 

ja mam dla Ciebie radę odnośnie ubrań, a mianowicie aby odwrócić uwagę od dużego biustu( mam ten sam problem), ubieraj się w ubrania luźne, najlepiej w geometryczne wzory, przede wszystkim unikaj swetrów obcisłych i golfów, dobre są bluzki z delikatnym dekoltem, które optycznie podnoszą biust, co jeszcze? hmmm... noś tuniki, luźne bluzeczki, teraz co prawda będzie już zimno, ale możesz nosić płaszczyki, unikaj bluzek i kurtek ze ściągaczem, a czarny kolor wcale nie musi być tym, w którym będziesz się najlepiej czuła, odcienie szarości i fioletu są piękne i jak najbardziej na topie:-)
Makijaż masz super!!!bardzo mi się podoba ;-)
jak tu już dziewczyny pisały, włosy są sprawą dla stylistki-fryzjerki, jeżeli fryzjer będzie się znał na rzeczy to na pewno nie wypuści Cię z salonu z niezadowoloną minką :-D ale myślę, że mogłabyś postawić na objętość, wystopniowanie włosów tak, aby się świetnie układały same i tworzyły niemylny efekt puszystości i połysku :-)
ehh.. ależ się rozpisałam, gratuluję osiągnięć w pracy nad figurąanulciak85, całuję:-*

Odpowiedz do tematu