Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kobiet, porada

Porada od kobiet ;)
Autor Wiadomość
ganix 
Początkująca

Wysłany: 2008-08-27, 00:59 Porada od kobiet ;)

Od czego by tu zacząć... Może się wytłumaczę na wstępie co robię na damskim forum, otóż nie ma za bardzo męskich forum na ten temat a fryzura i ogólnie włosy mają się podobać kobiecie więc lepiej to was zapytać o rady.

Czy znacie jakiś szampon do przetłuszczających się włosów ale taki który poza tym nie będzie sprawiał że włosy się napuszą strasznie i nie zrobi się taka wielka nieestetyczna kępa na włosach. Wolałbym żeby po tym szamponie włosy dawały uczucie że są lekkie, cienkie, elastyczne, i tak fajnie się ruszają podczas ruszania głową i wracają na miejsce po tym jak się je przeczesze ręką. Powiem że włosy aktualnie mają długość grzywki 10-11 cm, na górze też jakoś tak a po bokach mniej tak z 4-6 cm. Jeśli to ważne dodam że mam włosy ciemny blond. Nie koniecznie musi to być tylko szampon ale może być szampon i jakaś odżywka, czy jakiś inny zestaw byle efekt był taki.

Mam też pytanie czy doradzicie jaki żel do nich stosować? Który by utrzymał takie włosy? (Chciałbym się wzorować na http://img80.imageshack.u...e=651491kk2.jpg tej fryzurze aczkolwiek wiem że jej nigdy nie osiągnę bo było by to zbyt kosztowne ale coś na wzór tego i mniej więcej taka technika em... spinania szpicy takich xD no cóż.. nie potrafię się wysłowić bo to nie moja dziedzina)

Z góry dziękuję ;)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2008-08-27, 08:27 

Hmm... Wiesz, wątpię, żeby któraś z nas tutaj coś zdziałała... Ponieważ szampon i odżywki musisz dostosować sam do swoich wymagań i sam musisz być z nich zadowolony :) Mogę Ci jedynie polecić, abyś przejechał się do jakieś hurtowni fryzjerskiej, tam skąd sami profesjonaliści korzystają, a jestem przekonana, że znajdziesz tam na pewno coś dla siebie ;) Bo te kosmetyki nie dość, że ładnie pachną, to sprawdzają się w 100% i dają upragniony efekt ;)

Darish:)

Wysłany: 2008-08-27, 08:32 

Taką fryzurę jak pokazałęś to chyba fryzjer tylko zrobi...
ja bym wzieła pasek włosów popryskała lakierem i pociagnela prostownica;p

a do włosów przetłusszczających się próbowałes Clear Men?
nowa seria powstała ostatnio;)
Jeżeli kupisz szampon do włosów przetłuszczających się i zniszczonych to szampon powinien nawilżać trochę i nie tworzyć szopy;;p
zaraz poszukam we fryzjerskich specyfikach cos takiego ;)
hmm.. z tego co znalazlam to wszystkie sa do wlosow przetluszczajacych sie, jeden jest od stosowania 2-3 razy w tyg chyba. (Jak wilki masz z tym problem ?) Ale nie wiem jak bedzie dzialal na Twoje wlosy, mysle ze wiekszosc takich szamponow oczyszcza wlos tak ze jest napuszony, jakbys smarowal je jedwabiem byly by bardziej gladkie ;)
to moze 1 wyjscie, normalny do przetłuszczajacyhc sie wlosow szampon kupic i jedwab ;) albo cos do stylizacji nie obciazajacego wlosow;)

ganix 
Początkująca

Wysłany: 2008-08-27, 12:26 

Czyli tak ogólnie to testować parę rodzajów i szukać tego efektu ?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-08-27, 13:54 

Cytat:
Czyli tak ogólnie to testować parę rodzajów i szukać tego efektu ?

Właśnie tak. Każdy reaguje na dany kosmetyk inaczej. Warto zrobić z siebie królika doświadczalnego. A ta fryzura to świetna :D Podoba mi się :-P

Odpowiedz do tematu