asiiu Początkująca
Wysłany: 2009-03-03, 17:49
pomóżcie.
więc tak , mam popękane naczynka, i wybiorę się na uwówanie. mam trądzik, który lecze, musze tylko wybać się znów do dermatologa po antybiotyk. chciałabym się wybrać do kosmetyczki najakiś zabieg, ale nie wiem na jaki... więc moja cera jest zanieczyszczona, ma roszeżone pory, różne grudki, przebarwienia itp. jaki zabieg mi polecacie ? dodam że w tym roku będę miała 17 lat wiec nie na każdy zabieg mogę się wybrać [tak słyszałam...]
O trądziku jest już jakiś temat. Pisałam tam na ten temat. No ale ja byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy za co mnie lekarz opieprzył(rodzinny) kiedy do niego poszłam. Zapisał mi antybiotyki kuracja 4-ro tyg. pomogło rewelacyjnie. Też miałam okropny trądzik, przebarwienia itd. wszystko zniknęło. Brałam tabletki ( w pon. skończyłam), mam płyn na twarz i maść raz na 3 dni. Najlepiej udaj się do lekarza i on Ci powie co i jak, zapytaj go też o zabieg u kosmetyczki czy w ogóle na razie jest to możliwe (w moim wypadku dalsze zabiegi są nie możliwe aż do lata lekarz mi zabronił)
_________________ „Jeśli okazja wzywa Cię po imieniu, nietaktem byłoby nie odpowiedzieć”
asiiu :/ Jak trądzik to nie do kosmetyczki :////////////////////!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pod żadnym pozorem, najpierw wylecz, później kosmetyczka. Spróbuj znaleźć takiego dermatologa, który nie faszeruje antybiotykami. Ja trądzik leczyłam u babki metodą laserową, (leżenie pod laserami) i potem KOREKTY, brałam przez 1.5 roku antyb. i nic nie pomagało, a z krwi to wodę miałam. Jesteś z Warszawy to pewnie masz dostęp do takich lekarzy. Polecam. I żadnej kosmetyczki w momencie, kiedy masz problem z trądzikiem. Na usuwanie wągrów to po wyleczeniu!
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
pati, tez zalezy jaka wiedze ma kosmetyczka czy kosmetolog. Niektore od razu zaczna cos grzebac a inne obejza skore i stwierdza co moze pomoc.
Czasami wydaje sie ze skora jest cala zanieczyszczona i z masa wykwitow, a okazuje sie ze to sa jedynie male blizny, przebarwienia i zaczerwieniania.
Jedna moja wykladowczyni jest kosmetologiem i opowiadala jak to dziewczynie na tradzik nic nie pomagalo, zadne leki i antybiotyki, az w koncu udalo sie namowic ta dziewczyne jak i jej lekarza na Roakutan. Ma on wiele efektow ubocznych i jest drogi w kuracji ale wielu osobom pomogl. Tradzik ktory nie chcial ustapic przez wiele lat po terapii ktora trwa 6-8mc zniknal.
Inaczej mowia na to przeleczenie wit. A.
Zmiania to calowicie produkcje sebum, chyba hormonow i wogole prace warstw skory.
Podobno jest gdzies forum odnosnie leczenia Roakutanem, dermatolodzy chyba jeszcze tego nie stosuja za czesto, za co niektore kosmetyczki sa juz zorientowane.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-04, 10:18
czytałam o skutkach ubocznych tego leku. nie wiem czy bym się na takie coś zdecydowała. Chyba że wyglądałabym naprawdę tragicznie i nic by nie pomagało tak jak tej dziewczynie o której pisała Darish
no wlasnie.. skutki uboczne moga byc mocne ale tez nie musza praktycznie byc bardzo widoczne, zalezy od organizmu.
Jednak wszyscy Ci ludzie ktorzy przez 10lat mieli tradzik i wyleczyli go roakutanem powiedzieli ze warto bylo i jeszcze raz moga poddac sie kuracji.
Tak darish:), wiem, że niektóre kosmetyczki czy kosmetolodzy mają dużą wiedzę na ten temat i nie podważam tego. Jednak jakby nie patrzeć, kursy czy studia w tej dziedzinie to zupełnie co innego, niż 6 lat medycyny i praktyk. Uwierz mi, przechodziłam przez to. I gdybym poszła z tym w strony kosmetyczne, nie wiem, jak by się to dla mnie skończyło :( Są sprawy, które wymagają specjalistycznego leczenia :(
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
pati, zgadzam się z Tobą. Mając dosyć poważny stan Trądziku poszłam do kosmetyczki, ta chciała mi zrobić zabieg kwasami ale na szczęście poszłam w między czasie do lekarza, który kategorycznie mi zabronił tego zabiegu z kwasem. Wytłumaczył wszystko, przypisała antybiotyki i powiedział, ze kosmetyczkę mogę odwiedzić kiedy będę już "zdrowa". Powiedział też, że gdym udała się do niej na ten zabieg to stan mojej twarzy pogorszył by się na tyle, że ze szkołą mogła bym się spokojnie pożegnać na kilka mies. Na moje szczęście Pani u której byłam na wcześniejszym zabiegu doradziła mi właśnie wizytę u lekarza i nie zaszkodziła mi tym co zrobiła w salonie.
_________________ „Jeśli okazja wzywa Cię po imieniu, nietaktem byłoby nie odpowiedzieć”
Ja przy trądziku też polecam kolejność dermatolog potem kosmetyczka chociaż pracuję w tym drugim zawodzie, niestety niedouczonych i liczących tylko na zarobek kosmetyczek jest dużo i robią ludziom krzydę co doprowadza mnie do obsesji bo opinie mamy potem oszołomów wrrrrrrrr
niedouczonych i liczących tylko na zarobek kosmetyczek jest dużo i robią ludziom krzydę
a to juz widac w szkole jak niektore sie ucza.. sciaga za sciaga i zwalnianie z pracowni..
pozniej sciagna na egzaminach, dostaja dyplom i dopadaja sie do pieniedzy kobiet przychodzacych po lepszy wyglad i samopoczucie. Tylko jak to dobrze zrobic nieznajac ani teorii ani praktyki? Przeraza mnie myslenie tych kobiet.. czym one sie kieruja? chyba tylko chęcia zarobku.
Darish:), z tego wynika, że tylko tym. Ja odwiedzam zawsze tą samą kosmetyczkę i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest młoda ale bardzo dokładna i wszystko zawsze jest ok po wyjściu od niej :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum