Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: pomozcie

pomóżcie.
Autor Wiadomość
asiiu 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-03, 17:49 pomóżcie.

więc tak , mam popękane naczynka, i wybiorę się na uwówanie. mam trądzik, który lecze, musze tylko wybać się znów do dermatologa po antybiotyk. chciałabym się wybrać do kosmetyczki najakiś zabieg, ale nie wiem na jaki... więc moja cera jest zanieczyszczona, ma roszeżone pory, różne grudki, przebarwienia itp. jaki zabieg mi polecacie ? dodam że w tym roku będę miała 17 lat wiec nie na każdy zabieg mogę się wybrać [tak słyszałam...] :-x

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-03, 18:54 

O trądziku jest już jakiś temat. Pisałam tam na ten temat. No ale ja byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy za co mnie lekarz opieprzył(rodzinny) kiedy do niego poszłam. Zapisał mi antybiotyki kuracja 4-ro tyg. pomogło rewelacyjnie. Też miałam okropny trądzik, przebarwienia itd. wszystko zniknęło. Brałam tabletki ( w pon. skończyłam), mam płyn na twarz i maść raz na 3 dni. Najlepiej udaj się do lekarza i on Ci powie co i jak, zapytaj go też o zabieg u kosmetyczki czy w ogóle na razie jest to możliwe (w moim wypadku dalsze zabiegi są nie możliwe aż do lata lekarz mi zabronił)

Darish:)

Wysłany: 2009-03-03, 19:04 

asiiu, idz do salonu, cos Ci zawsze kosmetyczka doradzi widzac Twoja cere.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-03-03, 21:02 

asiiu :/ Jak trądzik to nie do kosmetyczki :////////////////////!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pod żadnym pozorem, najpierw wylecz, później kosmetyczka. Spróbuj znaleźć takiego dermatologa, który nie faszeruje antybiotykami. Ja trądzik leczyłam u babki metodą laserową, (leżenie pod laserami) i potem KOREKTY, brałam przez 1.5 roku antyb. i nic nie pomagało, a z krwi to wodę miałam. Jesteś z Warszawy to pewnie masz dostęp do takich lekarzy. Polecam. I żadnej kosmetyczki w momencie, kiedy masz problem z trądzikiem. Na usuwanie wągrów to po wyleczeniu!

Wysłany: 2009-03-03, 23:36 

pati, tez zalezy jaka wiedze ma kosmetyczka czy kosmetolog. Niektore od razu zaczna cos grzebac a inne obejza skore i stwierdza co moze pomoc.
Czasami wydaje sie ze skora jest cala zanieczyszczona i z masa wykwitow, a okazuje sie ze to sa jedynie male blizny, przebarwienia i zaczerwieniania.

Jedna moja wykladowczyni jest kosmetologiem i opowiadala jak to dziewczynie na tradzik nic nie pomagalo, zadne leki i antybiotyki, az w koncu udalo sie namowic ta dziewczyne jak i jej lekarza na Roakutan. Ma on wiele efektow ubocznych i jest drogi w kuracji ale wielu osobom pomogl. Tradzik ktory nie chcial ustapic przez wiele lat po terapii ktora trwa 6-8mc zniknal.
Inaczej mowia na to przeleczenie wit. A.
Zmiania to calowicie produkcje sebum, chyba hormonow i wogole prace warstw skory.
Podobno jest gdzies forum odnosnie leczenia Roakutanem, dermatolodzy chyba jeszcze tego nie stosuja za czesto, za co niektore kosmetyczki sa juz zorientowane.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-03-04, 10:18 

czytałam o skutkach ubocznych tego leku. nie wiem czy bym się na takie coś zdecydowała. Chyba że wyglądałabym naprawdę tragicznie i nic by nie pomagało tak jak tej dziewczynie o której pisała Darish

Wysłany: 2009-03-04, 11:50 

no wlasnie.. skutki uboczne moga byc mocne ale tez nie musza praktycznie byc bardzo widoczne, zalezy od organizmu.
Jednak wszyscy Ci ludzie ktorzy przez 10lat mieli tradzik i wyleczyli go roakutanem powiedzieli ze warto bylo i jeszcze raz moga poddac sie kuracji.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-03-04, 13:11 

Tak darish:), wiem, że niektóre kosmetyczki czy kosmetolodzy mają dużą wiedzę na ten temat i nie podważam tego. Jednak jakby nie patrzeć, kursy czy studia w tej dziedzinie to zupełnie co innego, niż 6 lat medycyny i praktyk. Uwierz mi, przechodziłam przez to. I gdybym poszła z tym w strony kosmetyczne, nie wiem, jak by się to dla mnie skończyło :( Są sprawy, które wymagają specjalistycznego leczenia :(

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Wysłany: 2009-03-04, 15:25 

pati, zgadzam się z Tobą. Mając dosyć poważny stan Trądziku poszłam do kosmetyczki, ta chciała mi zrobić zabieg kwasami ale na szczęście poszłam w między czasie do lekarza, który kategorycznie mi zabronił tego zabiegu z kwasem. Wytłumaczył wszystko, przypisała antybiotyki i powiedział, ze kosmetyczkę mogę odwiedzić kiedy będę już "zdrowa". Powiedział też, że gdym udała się do niej na ten zabieg to stan mojej twarzy pogorszył by się na tyle, że ze szkołą mogła bym się spokojnie pożegnać na kilka mies. Na moje szczęście Pani u której byłam na wcześniejszym zabiegu doradziła mi właśnie wizytę u lekarza i nie zaszkodziła mi tym co zrobiła w salonie.

Wysłany: 2009-03-04, 16:19 

greeneyes8, ta kosmetyczka chyba nie uwazala na dermatologii i kosmetologii skoro kwasami Cie potraktowac chciala...;/ masakra

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Wysłany: 2009-03-04, 19:45 

Darish:), nie wiem ale ciesze się, ze nie poszłam na ten zabieg ...

siweksik 28 
Początkująca
siweksik28

Wysłany: 2009-04-03, 09:42 

Ja przy trądziku też polecam kolejność dermatolog potem kosmetyczka chociaż pracuję w tym drugim zawodzie, niestety niedouczonych i liczących tylko na zarobek kosmetyczek jest dużo i robią ludziom krzydę co doprowadza mnie do obsesji bo opinie mamy potem oszołomów wrrrrrrrr

Wysłany: 2009-04-03, 12:27 

siweksik 28 napisał/a:
niedouczonych i liczących tylko na zarobek kosmetyczek jest dużo i robią ludziom krzydę

a to juz widac w szkole jak niektore sie ucza.. sciaga za sciaga i zwalnianie z pracowni..
pozniej sciagna na egzaminach, dostaja dyplom i dopadaja sie do pieniedzy kobiet przychodzacych po lepszy wyglad i samopoczucie. Tylko jak to dobrze zrobic nieznajac ani teorii ani praktyki? Przeraza mnie myslenie tych kobiet.. czym one sie kieruja? chyba tylko chęcia zarobku. :roll:

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Wysłany: 2009-04-03, 15:35 

Darish:), z tego wynika, że tylko tym. Ja odwiedzam zawsze tą samą kosmetyczkę i jestem z niej bardzo zadowolona. Jest młoda ale bardzo dokładna i wszystko zawsze jest ok po wyjściu od niej :)

Wysłany: 2009-04-03, 18:45 

greeneyes8, to widocznie ona sie uczyla:P niektore tego jednak nie robia;p

Odpowiedz do tematu