Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: polskie, spa

Polskie SPA
Autor Wiadomość
M132 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-24, 17:35 

Ja polecam Poznań i No Gravity

jarecki102 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-12-21, 15:12 

Ale co to znaczy innowacyjność? Czy moglibyście podać kilka przykładów owej innowacyjności?

astarte 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-02-09, 13:46 

jarek102: Chodzi między innymi o to, żeby nie było jedynie w SPA klasycznych masaży, ale również nowatorskie zabiegi. Przynajmniej ja rozumiem tak innowacyjność w salonach SPA. Wydaje mi się, że dobrym przykładem jest tutaj Good Time Day SPA gdzie cały czas pojawiają się nowe, ciekawe zabiegi, dzięki którym można się niesamowicie zrelaksować.

bluszcz 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-09, 13:50 

A ja słyszałam, że wyjątkowa atmosfera panuje w hotelu Głęboczek na Pojezierzu Brodnickim. Jest tam niezwykle malowniczo i bajkowo. Poza tym skorzystać tam można z winoterapii, która szybko przynosi ukojenie i relaks. No a co najlepsze można sobie tam zafundować kąpiel w winie.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-02-10, 10:42 

Hmm, kąpiel w winie pierwsze słyszę. Ciekawe, ciekawe...

morena_1984 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-02-11, 09:33 

Mi wydaje się, że rzeczywiście w Polsce jeśli chodzi o centra SPA to jeszcze nie to co na "zachodzie", ale jest już coraz lepiej, a niektóre ośrodki naprawdę nie mają się czego wstydzić. Pojawia się ich coraz więcej - zwłaszcza w ostatnich latach i też coraz więcej oferuje ciekawe zabiegi i poszerza swoją ofertę. Już ktoś tu pisał o Primavera SPA w Jastrzębiej Górze - tam mają dużo "słodkich" zabiegów wellness :) W każdym razie, od czegoś trzeba zacząć i myślę, że Polakom coraz lepiej to wychodzi :) Zwłaszcza, że mają skąd czerpać wzorce :)

sylwia26 
Coś już napisała
najpierw praca potem zabawa

Wysłany: 2011-02-16, 01:00 

To prawda , w niektórych salonach jest kiepsko ale są i takie które są naprawde godne polecenia. Jeśli chodzi o Warszawę to np spa CeCe - to wg mnie bardzo dobry salon. (i mam do niego blisko ;) ) Jest naprawde spora oferta zabiegów, można spokojnie coś dla siebie wybrać, zwłaszcza masaże mają tam ciekawe - migdałowe, miodowe, czekoladowe... ;)

aniaa87 
Początkująca

Wysłany: 2011-06-05, 19:03 

A jesli chodzi o obiekty Spa we Wrocławiu? day spa i spa przy hotelach? moze ktos wymienic i krotko scharakteryzować?

Użytkownik 
Początkująca

Wysłany: 2011-07-08, 14:00 

Na wstępie zaznaczę, że pierwszy raz odwiedziłam salon SPA, więc porównania nie mam. Moja wizyta miała miejsce w pierwszym kwartale tego roku. Otrzymałam w prezencie bon na kwotę 500 zł jako prezent gwiazdkowy do Salonu Naturalis SPA w Łodzi, co bardzo mnie ucieszyło bo która kobieta nie chciałaby zaznać takich przyjemności. Kwota wydawała mi się wystarczająca jak na podstawowe zabiegi - szczególnie, że miały one ograniczyć się do pierwsza część : manicure i pedicure oraz duga część: zabiegu w obrębie twarzy, tylko to mnie interesowało. Miejsce wyglądało całkiem sympatycznie, narzędzia do manicure i pedicure zapakowane, także sterylne ,Pani która robiła zabiegi rozmowna- typ poplotkujmy sobie trochę :) (uważam, że w takich miejscach powinien obowiązywać jeden uniform, w pełni składający się z ubrań do pracy, a nie prywatnych-to tak na marginesie)i tyle dobrego...Pierwsza część ograniczyła się do moczenia stóp, powierzchownego usunięcia naskórka i malowania kolorem paznokci, natomiast dłonie, to usunięcie skórek i pomalowanie paznokci odżywką .Nie ukrywam, że liczyłam na masaż stóp i dłoni bo o takich rzeczach słyszałam, a to pozwala na relaks. Nawet u koleżanki w domu, która była po studium kosmetycznym miałam bardziej rozbudowany zabieg dotyczący dłoni : "moczenie", peeling, masaż, nałożenie kremu, usuwanie skórek, malowanie odżywką plus "pomalowanie ze wzorkiem" - nie znam fachowego słownictwa, więc posługuje się prostymi zwrotami. Co do zabiegu na twarz nie wiem co Pani robiła, ponieważ nic mi nie mówiła, a odpowiadała półsłówkami - w takim miejscu nie powinno się ciągnąć specjalistki za język. Twarz została przemyta, jakimś urządzeniem (działał jak odkurzacz)oczyszczana i ręcznie były wyciskane niedoskonałości, na koniec maseczka, ale jaka nie wiem. Nie uzyskałam porady, co warto byłoby zastosować mając na uwadze rodzaj moje skóry. Oczywiście nie chciałam, żeby Pani bawiła sie w akwizytora, ale jakieś minimum w tym zakresie powinno być...Także jedna Pani "3 zabiegi ", zero informacji i 500zł bon zrealizowany, a moje odczucia ?... chyba nie byłam prestiżowym klientem dla tego salonu, trudno w przyszłości odwiedzę inny :)Domyślam się, że będą Panie o innych doświadczeniach, ale uważam że każdy klient powinien być traktowany tak samo bo dopiero wtedy możemy mówić o wysokiej jakości świadczonych usług.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-07-08, 14:55 

Ja byłam raz w SPA. To było w NTB ACTIVE CLUB w Głogowie Małopolskim. Nie korzystałam z zabiegów, ale z:

1.Strefy relaksu, gdzie znajduje sie:

* Siedzisko z brodzikiem do kapieli stóp,
* Lodopad, służacy do chłodzenia ciał pomiędzy kolejnymi wejściami do sauny lub łaźni,
* Tepidarium, czyli skalna grota w której znajdują się podgrzewane leżanki,
* Laconium, czyli delikatna, ziołowa sauna z efektem relaksacyjnym wzmocnionym ziołową esencja zapachową.

2.Strefy wodnego relaksu, która obejmuje:

* Jacuzzi posiadające dwa rodzaje hydromasażu,
* Ścieżkę Kneippa, w której zabieg polega na naprzemiennym brodzeniu w zimnej i gorącej wodzie, która skutkuje doskonałą gimnastykę naczyniową, a z kolei stąpanie po kamieniach powoduje dodatkowy automasaż refleksologiczny stóp.

3.Strefy zabiegowej, w skład której wchodzą:

* Sauna Fińska, w której zabieg pobudza aktywnośćć układu krążenia, polepsza procesy przemiany materii, pobudza prace serca, leczy schorzenia reumatyczne, oczyszcza skórę oraz uodparnia organizm,
* Łaźnia parowa mająca zbawienny wpływ na organizm, ponieważ w głównej mierze oczyszcza go,
* Hammam, którego sercem jest kamienny podgrzewany stół, na którym odbywają się nasze rytuały i masaże, m.in. masaż pianą lub gorącą czekoladą. Spod stołu, co jakiś czas wydobywają się kłęby pachnącej orientem pary, która gromadzi się pod kopułą hammamu- i tu już nie korzystałam z żadnego zabiegu

Obok można skorzystać z pola golfowego, zagrać w tenisa czy też postrzelać z łuku, na symulatorze strzeleckim lub na strzelnicy pneumatycznej.

A więc można postawić na fizyczny wysiłek, a następnie udać się do SPA :)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-07-08, 17:39 

Aga to Ty na zdjęciach:)?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-07-08, 18:25 

Nie.... :mrgreen:

Maggi 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-28, 13:16 

ja ze swojej strony mogę polecić primavera spa w Jastrzębiej Górze , ja korzystałam przede wszytskim z masaży tych antycellulitowych i drenaży , ale także z relaksacyjnych, po za tym maja fajne zabiegi na odnowę biologiczną i ćwiczenia ruchowe , uważam , że to jeden z lepszych spa nad morzem

karmelowa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-08, 10:23 

z własnego doświadczenia moge polecić spa w hotelu Głęboczek przede wszystkim zaskoczyli mnie tym, że maja bardzo nietypową ofertę bo jest tam winoterapia i kąpiele w winie bardzo oczyszczające doświadczenie i miłe doznanie dla skóry

Odpowiedz do tematu