Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: pogawedki

Pogawędki
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2010-04-15, 21:00 Pogawędki

Dziś stworzyłam ten temat, ponieważ czasem każda z nas ma ochotę troszkę popisać na zwykły, codzienny temat :) Można więc przenieść tutaj wszelkie rozmowy z SHOUT BOX'a, które niekoniecznie muszą być dostępne dla wszystkich, tuż przy samym wejściu na forum :). Myślę, że to się sprawdzi, zawsze rano możemy się tu przywitać, porozmawiać, podzielić się, jak minął nam dzień. Co więcej, zawsze wyświetli nam się ten "nieczytany post", co zachęci z pewnością do dyskusji bardziej, niż często niezauważalna wiadomość na SB :) Pozdrawiam i będę pewnie pisać tu każdego dnia :), zapraszam jednocześnie i Was, moje drogie!

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-04-16, 08:40 

Bardzo ciekawy pomysł, Pati ;-)

W takim razie mówię wszystkim dziś Dzień dobry. Przy okazji chciałabym zapytać o coś, co jest raczej na czasie w ciągu ostatnich dni: czy ktoś z forum był w Pałacu Prezydenckim pożegnać parę prezydencką? Wiem, że mamy tu Warszawiaków, zresztą nie tylko :-D

Pozdrawiam, życzę miłego dnia :-)

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-16, 13:05 

super pomysł :D

mnie od Warszawy dzieli 200km, wczoraj moja koleżanka była i pożegnała, stała w kolejce cały dzień łącznie z wieczorem. powiem Wam, że ja osobiście nie dam rady. do końca jeszcze w to nie wierzę co się stało i przyznam, że męczy mnie telewizja, która z każdej strony atakuje tylko tym tematem, zmęczona jestem również, tymi wszelkimi sporami, jakie powstały dookoła tego tematu, jest to co najmniej ośmieszające nasz kraj, do tego portale społecznościowe (głównie FB) nieśmieszne żarty, kolejne grupy... czy nie można po prostu w ciszy i spokoju tego przeżyć, każdy na swój sposób?
hmmm wiecie co, pierwszy raz chyba w pełni się wygadałam w tej kwestii, bo nawet "na żywo" nie było za bardzo mi to dane. w sumie to nie wiem, czy dobrze zrobiłam poruszając ten temat. w każdym bądź razie nie miałam na celu kogokolwiek urazić czy rozpocząć jakiejś awantury.

pati 
pati

Wysłany: 2010-04-16, 14:22 

Nie byłam, mam za daleko... Jednak muszę przyznać, że codziennie oglądam wiadomości na bieżąco... Straszna tragedia... Te trumny... Te rodziny... Eh... Widok niesamowity.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-04-16, 18:00 

Ja właściwie marzyłam o tym, aby pojechać. Na ten weekend miałam zapowiedziane dwa egzaminy i co się z tym wiąże dużo nauki. Jednak dopiero wczoraj po południu dowiedziałam się, że zajęcia są odwołane, niestety za późno :-(

W mediach bardzo dużo jest spekulacji. Od soboty codziennie oglądam i łezka czasem spływa. Prawdziwa złość we mnie wstąpiła, gdy usłyszałam o protestujących w sprawie pochówku Głowy Państwa, nie uszanowali żałoby narodowej i towarzyszącej jej czci, skupienia i bólu...

pati 
pati

Wysłany: 2010-04-16, 20:15 

Dokładnie... Mnie też jest przykro, że tak wyszło... Co więcej, inne kraje na nas patrzą. Wstyd po prostu...

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-04-17, 11:32 

To jest naprawdę wielka katastrofa. Ja wracałam sobie autem z Rzeszowa a tu w radiu info: "Prezydencki samolot ma problemy z lądowaniem" za 5 minut "...Prawdopodobnie rozbił się" i w ogóle nie mogło do mnie dojść, że coś takiego mogło się stać. Gdy dojechałam do domu włączyłam szybko tv, a tu info: "Prezydent, jego małżonka wraz z resztą załogi nie żyją". Łezka w oku się pojawiła i pytanie: dlaczego?
Do dziś nie rozumiem jak mogło dojść do tej katastrofy. Czy to na pewno wina tej mgły? Błąd pilota... A może to był jakiś zamach?

I szkoda tej całej elity... To byli naprawdę mądrzy, ambitni ludzie, którzy pozytywnie reprezentowali nasz kraj.

My jesteśmy świadkami tego wydarzenia. Nasze pokolenia będą o tym się uczyć na lekcjach historii i nie tylko.

Teraz pozostała nam tylko modlitwa i wiara na lepsze jutro.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-04-17, 15:46 

http://piotrweresniak.com...dzic-z-krytyka/
fajny artykuł na temat jak sobie radzić z malkontentami

A co do katastrfy to na pewno uśwaidomiła wielu osobom że życie jest kruche i trzeba z niego korzystać

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-04-17, 18:08 

ja moze sie kr9otko wypowiem o pochowku w krakowie.
prezydent jako polityk byl mi raczej obojetny, bardziej jego i pierwsza dame cenilam jako ludzi. az mi sie serce otwieralo jak m. kaczynska kiedys powiedziala ze mezowi lubi robic jajecznice na sniadanie ;] wydalo mi sie to tak bardzo ludzkie i slodkie, ze polubialam ta pare.
kazdy, dobrze wychowany czlowiek [wg mnie] powinien umiec uszanowac dana decyzje w tak dramatycznym momencie. podejrzewam ze marta kaczynska napewno nie czuje sie najlepiej gdy widzi w tv napisy "nie byl godzien krolow" o swoim ojcu. wydaje mi sie ze swoje zale, bunty i ogolem emocje negatywne powinnismy schowac do kieszeni.
a tak w ogole to nalezy pamietac ze jest tam tez znak po katyniu, a nikt nie protestuje zeby prochy katynskich generalow brzydko mowiac wywalic ;]

jeszcze dodam ze ten proces to wg mnie siara na cala europe :D

pati 
pati

Wysłany: 2010-04-17, 20:23 

Masz rację Paulino... A co więcej, ja mam wrażenie, że po prostu niektórych gryzie to, że w takim "LUKSUSIE" będzie pochowany... A nie powinno, bo ja bym w taki sposób zginąć nie chciała!

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-19, 13:58 

w piatek na zajeciach, jedna z moich wykładowczyń, aż przerwała zajęcia, bo tak koniecznie chciała się wypowiedzieć.
1 oburzenie, za wawel, 2 za 40tys. dane rodzinom, 3 juz za całokształt...

straciłam poniekąd nawet szacunek do tej kobiety. bo nie sądziłam, ze az z taka agresja moze sie wypowiadac w tej kwestii.

i powiem Wam, ze nasunął mi sie jeden wniosek, tego typu oburzenia, czy żale lub nawet zawiść (bo ona ściagając ciało kogos z rodziny musiała tyle czekac, tyle papierow wypelniac...) jest chyba domeną narodową. w odniesieniu do całej tej sytuacji. ale co gorsze, że nawet przy takiej tragedii, niektórzy nie potrafią nie wytykać, aż powiem banalnie, ze ten drugi ma lepiej, bo takie odniosłam wrazenie. jest to az straszne i przygnebiajace.
tak jak pisały zagraniczne gazety, ze zaloba trwala 3 dni, pozniej jak zwykle pojawily sie konflikty, klotnie etc.

pati 
pati

Wysłany: 2010-04-19, 14:25 

Twoja wykładowczyni? Żałosne... Wstyd, że tacy ludzie uznawani są za elitę naszego kraju, a rozumu tyle, co margines.

[ Dodano: 2010-04-19, 21:58 ]
Ale tu spokój dzisiaj :D gdzie się kobietki podziałyście :>?

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-21, 12:32 

Dokładnie. a naprawdę uważałam kobietę za hmmm rozumną

pati 
pati

Wysłany: 2010-04-21, 13:58 

A nie ma co komentować :P :) Pogoda wstrętna dzisiaj... Pochodziłam trochę z mamą po sklepach i jestem masakrycznie zmęczona :/ buuu

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-04-21, 18:15 

Hej :-D Ja mam siostrę w domu, z którą się rzadko widuję, więc nawet kompa nie włączam, ale widzę, że dużo postów jest do przeczytania :-D

Wiecie co, szkoda słów na to, co ludzie na forach wypisują o tym, co w państwie się dzieje...

Odpowiedz do tematu