śliwka Początkująca
Wysłany: 2010-07-22, 20:30
Podrażnienia okolic intymnych
Witam serdecznie,
chciałam się zapytać, co stosujecie na podrażnienia okolic intymnych? W jaki sposób chronicie się przed infekcjami itp. Do tej pory nie przywiązywałam do tego aż tak istotnej uwagi, do momentu aż zaczęłam mieć z tym problem. Macie jakieś sprawdzone preparaty?
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-07-22, 21:16
U mnie sprawdza się szare mydło w płynie Biały Jeleń Co prawda rzadko mam podrażnienia, ostatnio od wkładek się nabawiłam, ale Biały jeleń jest bardzo skuteczny.
Masz podrażnienia w środku, czy na zewnątrz ? Na te bardziej w środku mogę polecić Vagical, szybko łagodzi, to są czopki, najlepiej wkładać na noc. Teraz jest lato, pewnie jeździsz nad jezioro itp itd, po każdym wyjeździe wkładaj sobie kapsułkę Lactovaginal lub tańszy i tak samo działający Ecovag, to jest kwas mlekowy
A na te zewnętrze podrażnienia takie jak po goleniu stosuję wodę termalną i męski balsam po goleniu Nivea. Na obtarcia proponuję babciny sposób z mąką ziemniaczaną
Wysłany: 2010-07-26, 13:26
Dziękuje za te ciekawe porady! :) jeśli chodzi o podrażnienia to są w środku od czasu do czasu i na zewnątrz również. No właśnie i przy tego typu sprawach trzeba być bardzo ostrożną jak ma się kontakt z basenem, jeziorem, morzem itp. Dodatkowo jest to utrudniona sytuacja w przypadku wszelkich podróży i toalet publicznych np. w pkp ;) na pewno to znacie ...
Wysłany: 2010-07-26, 18:32
Ja często mam takie podrażnienia zewnętrzne właśnie po wkładkach higienicznych, kupiłam sobie jakiś czas temu chusteczki do higieny intymnej z AA na podrażnienia i również pomagają, łagodzą i oczywiście odświeżają Może spróbuj
ja od wkładek intymnych to mam stany zapalne, wszystko szczypie i swędzi, choćby nie wiem ile razy by je wymieniała. po prostu skóra mi nie oddycha, dodatkowo dochodzą obcisłe jeansy, które nosze w pracy i stan zapalny gotowy.
dodatkowo podrażniam sobie skóre okolic intymnych bo gole sobie je maszynka jednorazówką, macie jakieś sposoby na tego typu podrażnienia? stosujecie jakies sprawdzone preparaty które koją, goją i przede wszystkim dobrze podziałają na tak uszkodzona skórę ??
_________________ "....Z wiatrem będzie mu posyłać pocałunki, wierząc, że wiatr muśnie jego twarz i szepnie mu do ucha, że ona ciągle żyje i czeka..."
Wysłany: 2010-07-27, 19:09
Spróbuj może tej Ziai łagodzącej po depilacji, miałam ją kupić, ale nigdy nie ma jej w Rossmanie ani w Sarze, tylko w Tesco widziałam
Czytałam, że na takie łagodne miejsca jest w sam raz
dodatkowo podrażniam sobie skóre okolic intymnych bo gole sobie je maszynka jednorazówką, macie jakieś sposoby na tego typu podrażnienia? stosujecie jakies sprawdzone preparaty które koją, goją i przede wszystkim dobrze podziałają na tak uszkodzona skórę ??
Po goleniu spyskac wodą termalną, wytrzec i posmarować balsamem po goleniu Nivea, takim męskim:) następnego dnia tez posmarowac :D
Wiem co piszę, bo sama tak robię. Jak posmarujesz to przez parę sekund będzie szczypać, bo to balsam z alkoholem, ale własnie przez to nie będzie żadnego podrażnienia. Jak ja nie zastosuję tego balsamu to swędzi i robią się krostki, po balsamie tego nie ma.
Wysłany: 2010-07-28, 09:41
Dla mnie tez toalety publiczne to ostateczność, ale nigdy nie wiadomo gdzie się znajdziemy i posiadanie przy sobie w torbie paczki chusteczek do higieny intymnej to chyba dobry pomysł :) zakupiłam teraz z wyciągiem z nagietka cleanic, o działaniu przeciwgrzybicznym i antybakteryjnym, więc mam nadzieje, że będę pod dobrą ochroną!
Mediatorka Coś już napisała
Wysłany: 2010-07-29, 15:42
Dla mnie jeziora, baseny to jakaś zmora. Już dwa razy w czasie wakacji zdarzyło mi się złapać jakąś infekcje. Teraz za nim zaplanuje wyjazd wzmacniam się Lactovaginalem, te chusteczki do higieny intymnej to też dobra opcja, szczególnie właśnie, gdy zmuszona jestem do korzystania z toalet publicznych. Ja z racji częstych podrażnień wybieram te z wyciągiem z rumianku cleanica. Eh, ciężki los kobiet
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum