Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: intymnych, okolic, podraznienia

Podrażnienia okolic intymnych
Autor Wiadomość
Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-12-09, 18:56 

widzę, ze coraz więcej nas używa panthenolu na podrażnienia. Swietny sposób poznałam dzieki forum. odkąd zaczęłam stosować na podraznienia pianke moje bolączki sa minimalne ;) bo golić sie trzeba ;)

pdgdegustator 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-31, 12:53 

dziewczyny nie tylko wy macie ciężki los z tymi podrażnieniami:) mężczyźni mają podobnie;)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-02-05, 14:49 

Ostatnio walczyłam z podrażnieniem płynem Lactacyd, Clotrimazolum i Tantum Rosa, przeszło po 1 dniu.

sylwias83 
Użytkowniczka
sylwias83

Wysłany: 2011-02-09, 13:06 

Ja też nabawiłam się podrażnienia z wkładek... Nie używałam żadnych specjalnych maści tylko myłam intymne okolice szarym mydłem. Podrażnienia szybko ustąpiły.

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-02-14, 23:46 

Po wkładkach to chyba najlepiej jakimś łagodnym środkiem przemywać, może naparem z rumianku też- zreszta jak Ci szybko przeszło tzn. że to dobra metoda;)

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-03-25, 11:51 

Podrażnienia od perfumowanych wkładek czy barwionych płynów/olejków do kąpieli to norma, trzeba się ich wystrzegać, zwłaszcza w czasie menstruacji, a najlepiej w ogóle :/

Osobiście, tak jak poprzedniczka polecam wywar z rumianku (przemywanie, nasiadówki, okłady) lub rewelacyjną mieszankę ziołową pt. Vagesan. Wiele dziewcząt sięga od razu po medykamenty, a tak naprawdę przy lekkim podrażnieniu (na zewnątrz oczywiście, bo jak sprawa jest poważniejsza, to migiem do gina) nie ma sensu przypuszczać tak zmasowanego ataku, bo można sobie bardziej zaszkodzić, wyjaławiając dodatkowo naturalną florę np. maścią Clotrimazol. Poza tym warto też zainwestować w probiotyki, ja stosuję Lactovaginal i pomaga :) Niektórzy ginekolodzy polecają nawet przemywanie stref intymnych zwykłym kefirem czy jogurtem nat., gdy nie ma możliwości kupienia probiotyku.

Paffi 
Użytkowniczka
Paffi :)

Wysłany: 2011-04-21, 14:53 

Panthenol to można zastosować albo na podrażnienia bikini ale nie na okolice intymne. To dwie różne rzeczy.

We wskazaniach panthenolu jest wyraźnie napisane, że nie wolno stosować na otwarte rady ale wskazane jest leczenie drobnych otarć i podrażnień naskórka. Nie pokusiłabym się na stosowanie go w okolicach intymnych, ew. przy bikini albo przy pachwinach na otarcia od wkładek, podpasek czy bielizny.

klaudiaWROC 
Użytkowniczka
:)

Wysłany: 2011-05-04, 14:28 

Polecam żele mydła z kory dębu.
Osobiście używam takiego ;-)

Paffi 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-05-15, 23:06 

No tak- żel do higieny intymnej z właściwym składem i przede wszystkim PH. Ale on nie będzie łagodzić podrażnień po depilacji, a podrażnienia intymne.

Wafciuu 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-05-29, 16:32 

Na podrażnienia po depilacyjne polecam Alantan Plus (około 8zł).
A tak to dobry żel do higieny intymnej :).

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy

Wysłany: 2011-05-29, 22:33 

Wafciuu napisał/a:
Na podrażnienia po depilacyjne polecam Alantan Plus (około 8zł).
A tak to dobry żel do higieny intymnej :).

Ja mam z tego maść i 3 minuty temu posmarowałam sobie paszki bo mam podrażnione... Mam tam strasznie wrażliwą skórę...

Paffi 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-06-04, 17:06 

Alantan plus jest baaardzo tłusty. Smarowałam nim ranę po tatuażu. Przynosi ulgę już w naprawdę meeega podrażnieniach.

Takie podrażnienia miałam po etiaxilu. Odpuściłam ten specyfik.

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-06-16, 17:46 

Paffi napisał/a:
Alantan plus jest baaardzo tłusty.

Też bym się go nie chwyciła na takie drobniutkie podrażnienia... Jak się nim posmaruję to mam wrażenie, że przez tą tłustą powłokę skóra mi nie oddycha. Zdecydowanie lepiej połozyć coś chłodzącego i lekkiego.

apc-Cosmetics 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-28, 14:04 

Zgadzam się z Wami dziewczyny,na drobne podrażnienia napewno bym go nie użyła,ponieważ jest zbyt tłusty. Ja mam specjalny krem do okolic miejsc intymnych i póki co sprawdza się bardzo dobrze.

Odpowiedz do tematu