Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: oczy, podkrazone

Podkrążone oczy
Autor Wiadomość
Noname 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-15, 19:57 Podkrążone oczy

Witam, proszę o pomoc przy doborze kremu (lub innego specufiku) na podkrążone oczy, zmęczoną twarz . Mam 19 lat, i wyglądam jak ćpunka. Bardzo prosze o pomoc

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-02-15, 21:03 

Niestety ale jeśli masz, aż takie cienie ze wygladasz jak " ćpunka " to żaden krem Ci nie pomoże, musiałabyś wybrać się do chirurga.
Ale spróbuj zamaskować to korektorem, np mineralnym z Maybelline, całkiem dobrze kryje a kosztuje nie całe 30zł.

Noname 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-15, 21:39 

A jest jakiś krem który pozytywnie wpływa na takie objawy, lub jakas witaminka która jest za to odpowiedzialna?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-02-15, 23:54 

Typowo na siniaki pod oczami jest krem Ziaja pod oczy z bławatkiem, kosztuje ok 7zl, trochę pomaga, ale nie licz na jakies super efekty. Najlepiej sprawdzi się naprawdę korektor, a jesli masz pieniadze to operacja.
Siniaki są spowodowane brakiem tkanki tluszczowej w tych miejscach, dlatego nic nie poradzisz:D

Noname 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-16, 08:50 

Skoro sińce spowodowane są brakiem tkanki tłuszczowej to jak przytyję kilka kg problem zniknie?

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-02-16, 14:40 

Nie jest powiedziane, że tłuszczyk po nabyciu kilku kilogramów pójdzie akurat w to miejsce.
Ja polecam Ci okłady, np ogórek, ja lubię też położyć sobie pod oczy wacik kosmetyczny nawilżony kremem nawilżającym albo rozświetlającym. Używałam garniera pod oczy, ale nie jest wyjątkowy, więc nie zachwalam.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-02-16, 19:11 

Noname napisał/a:
Skoro sińce spowodowane są brakiem tkanki tłuszczowej to jak przytyję kilka kg problem zniknie?

Jak przytyjesz to prawdopodobnie tluszczyk pojdzie w biodra albo w brzuch:)

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-02-16, 19:27 

Noname napisał/a:

Pod oczami raczej nie przytyjesz ;-) Tam występuje po prostu cieniuśka delikatna warstwa skóry bez jakiejś konkretnej podkładki z innych tkanek, dlatego naczynka są bardziej widoczne= prześwitują.

Również zmagam się z tym problemem, trochę pomagają kremy np. ze świetlikiem, ja stosuję natomiast krem z Flos-leku, ale jakiegoś cudownego kosmetyku na to nie ma :-/ U mnie to już "taka uroda" i żeby nie wiadomo co robiła zasinienie było, jest i najprawdopodobniej będzie już zawsze- czasem mniej, czasem bardziej widoczne, ale jest...

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-02-16, 21:49 

Ja też mam siniaki, kremy nie pomagają, ratuję się jedynie korektorem.
Nie pomaga na to większa ilość snu, żadne cudowne kremy, żadna dieta :D tak już mam.

szkiełko_ona 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-28, 17:22 

Mam ten sam problem... pomagają w jakimś stopniu zimne okłady lub np. przykładanie kostki lodu. Czytałam, że może być to spowodowane niskim ciśnieniem dlatego mają to najczęściej osoby w depresji.

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-03-01, 21:18 

Osoby, które mają depresję mają sine oczy raczej od braku snu i od płaczu... Ja jak nie prześpie nocki to też mam sine oczka :) ... szczególnie po imprezie gdzie jest pełno dymu z fajek (sama nie palę). Rano pomaga mi maska pod oczy kolagenowa- 100% KOLAGENU. Kosztuje ok 5 zł a pomaga natychmiast :)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-03-02, 01:30 

Jaka to maseczka? tzn z jakiej firmy i gdzie kupujesz? Za 5zł można spróbować, zwłaszcza po imprezie:) Ooo po imprezie:D Za tydzien będzie okazja do przetestowania:)

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-03-02, 19:26 

Napisałam Ci linka do sklepu, w którym kupuję maseczkę, ale mój post został usunięty przez admina :( Nazwy firmy nie pamiętam, a ostatnie opakowanie wyrzuciłam w niedzielę. Kupuję je w sklepie na necie. Sklep nazywa się conelo , zakładka maski. Znajdziesz na pewno. Mam nadzięję. że tego admin nie usunie.... P.S. Tu nie można zamieszczać linków?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-03-02, 19:39 

Nie można linków do sklepow i do Allegro chyba.
Przez internet to trochę glupio, moze w jakiejs aptece bedzie:)

4GreatHair 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-03-02, 20:24 

Możesz równie dobrze w internecie,bo przecież to także sprawdzona forma zakupów. Na podkrążone oczy jest kilka dobrych kremów,ale czasem można się zawieźć. Tak jest w przypadku kiedy podkrążenia są uwarunkowane genetycznie.

Odpowiedz do tematu