Witam, proszę o pomoc przy doborze kremu (lub innego specufiku) na podkrążone oczy, zmęczoną twarz . Mam 19 lat, i wyglądam jak ćpunka. Bardzo prosze o pomoc
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Niestety ale jeśli masz, aż takie cienie ze wygladasz jak " ćpunka " to żaden krem Ci nie pomoże, musiałabyś wybrać się do chirurga.
Ale spróbuj zamaskować to korektorem, np mineralnym z Maybelline, całkiem dobrze kryje a kosztuje nie całe 30zł.
Typowo na siniaki pod oczami jest krem Ziaja pod oczy z bławatkiem, kosztuje ok 7zl, trochę pomaga, ale nie licz na jakies super efekty. Najlepiej sprawdzi się naprawdę korektor, a jesli masz pieniadze to operacja.
Siniaki są spowodowane brakiem tkanki tluszczowej w tych miejscach, dlatego nic nie poradzisz:D
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2011-02-16, 14:40
Nie jest powiedziane, że tłuszczyk po nabyciu kilku kilogramów pójdzie akurat w to miejsce.
Ja polecam Ci okłady, np ogórek, ja lubię też położyć sobie pod oczy wacik kosmetyczny nawilżony kremem nawilżającym albo rozświetlającym. Używałam garniera pod oczy, ale nie jest wyjątkowy, więc nie zachwalam.
Skoro sińce spowodowane są brakiem tkanki tłuszczowej to jak przytyję kilka kg problem zniknie?
Pod oczami raczej nie przytyjesz Tam występuje po prostu cieniuśka delikatna warstwa skóry bez jakiejś konkretnej podkładki z innych tkanek, dlatego naczynka są bardziej widoczne= prześwitują.
Również zmagam się z tym problemem, trochę pomagają kremy np. ze świetlikiem, ja stosuję natomiast krem z Flos-leku, ale jakiegoś cudownego kosmetyku na to nie ma U mnie to już "taka uroda" i żeby nie wiadomo co robiła zasinienie było, jest i najprawdopodobniej będzie już zawsze- czasem mniej, czasem bardziej widoczne, ale jest...
Ja też mam siniaki, kremy nie pomagają, ratuję się jedynie korektorem.
Nie pomaga na to większa ilość snu, żadne cudowne kremy, żadna dieta :D tak już mam.
Mam ten sam problem... pomagają w jakimś stopniu zimne okłady lub np. przykładanie kostki lodu. Czytałam, że może być to spowodowane niskim ciśnieniem dlatego mają to najczęściej osoby w depresji.
Osoby, które mają depresję mają sine oczy raczej od braku snu i od płaczu... Ja jak nie prześpie nocki to też mam sine oczka :) ... szczególnie po imprezie gdzie jest pełno dymu z fajek (sama nie palę). Rano pomaga mi maska pod oczy kolagenowa- 100% KOLAGENU. Kosztuje ok 5 zł a pomaga natychmiast :)
Jaka to maseczka? tzn z jakiej firmy i gdzie kupujesz? Za 5zł można spróbować, zwłaszcza po imprezie:) Ooo po imprezie:D Za tydzien będzie okazja do przetestowania:)
Napisałam Ci linka do sklepu, w którym kupuję maseczkę, ale mój post został usunięty przez admina :( Nazwy firmy nie pamiętam, a ostatnie opakowanie wyrzuciłam w niedzielę. Kupuję je w sklepie na necie. Sklep nazywa się conelo , zakładka maski. Znajdziesz na pewno. Mam nadzięję. że tego admin nie usunie.... P.S. Tu nie można zamieszczać linków?
Nie można linków do sklepow i do Allegro chyba.
Przez internet to trochę glupio, moze w jakiejs aptece bedzie:)
Wysłany: 2011-03-02, 20:24
Możesz równie dobrze w internecie,bo przecież to także sprawdzona forma zakupów. Na podkrążone oczy jest kilka dobrych kremów,ale czasem można się zawieźć. Tak jest w przypadku kiedy podkrążenia są uwarunkowane genetycznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum