Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kamuflujacy, podklad

podkład kamuflujący
Autor Wiadomość
agnes325 
Początkująca

Wysłany: 2007-04-26, 10:08 podkład kamuflujący

Witam. Bardzo prosiłabym o porade-za dwa miesiace wychodze za mąż. Mam sukienke z odkrytymi ramionami a na jednym tatuaż. Chciałabym go przykryć jakims podkladem zeby calkowicie nie bylo go widac ale zupelnie sie nie orientuję jakim. Prosze o rade. Z góry dziekuje.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-04-26, 13:32 

z tatuazem bo bedzie troche ciezko... a dlaczego chcesz go zakryć? Co on przedstawia

Darish:)

Wysłany: 2007-04-26, 14:12 

hmmm podklad moze szybko splynac bo zapewne cieplo bedzie..
ja proponuje laser :-D hehe

agnes325 
Początkująca

Wysłany: 2007-04-27, 11:13 

Nie chodzi o to co przedstawia ale samo to ze jest, chciałabym zamaskować żeby nie rzucał sie w oczy

Wysłany: 2007-04-27, 15:19 

chyba sama sobie z tym nie dasz rady... najlepiej jest do kosmetyczki z tym pojsc, ona na pewno ma specjalne preparaty :-)

agnes325 
Początkująca

Wysłany: 2007-04-27, 15:27 

Czytałam że La Roche Posay, Unifiance Touche Pro jest podkładem który mógłby pomóc w takiej sytuacji ale nie znalazłam nikogo kto by go używał w takim celu.

Wysłany: 2007-04-27, 16:57 

po opisie wydaje sie byc ok :-) jak masz pieniadze to kup kilka tygodni przed slubem i wyprubuj, tylko w razie uczulenia posmaruj sie nim wlasnie wczesniej, zeby w razie czego uczulenie zdazylo zejsc ;-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-04-28, 15:35 

najpierw sie robi tatuaze a potem sie je zakrywa :-/

Wysłany: 2007-04-29, 19:16 

pewnie makczar by pomogla ale jej nie ma...

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-05-19, 22:24 

samej będzie ci ciężko zakryć tatuaż. Najelepiej udaj się do wizażystki ona napewno będzie miała odpowiednie korektory które zakryją tatuaż. Takie korektory są bardzo drogie ale też i skuteczne najczęsciej dostępne tylko dla profesjonalistów

[ Dodano: 2007-05-19, 22:26 ]
jeśli chcesz jednak spróbować sama to pamiętaj o tym że jest kilka różnych kolorów korektorów np zielony czy żółty każdy z nich służy do ukrywania innych defektów skóry

kacholek 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-26, 14:38 

wiem ze to juz po czasie, ale tak na przyszłość- kamuflaże teatralne firmy kryolan świetnie sobie radzą z takimi retuszami. można poprosić zaprzyjaźnioną kosmetyczkę o zamówienie takiego kamuflarzu, lub poszukać w internecie i napewno można go nabyć.

Wysłany: 2009-02-26, 15:17 

Znalazlem ta palete KRYOLAN:)

Palety z serii camouflage charakteryzują się doskonałym pokryciem oraz korekcją przebarwień skórnych. Idealne do stworzenia niepowtarzalnej charakteryzacji na plan zdjęciowy, do ślubu, dla wizażystów i dla osób ceniących wysoką jakość.
Dzięki zastosowaniu całego Systemu, preparat jest bardzo trwały - pozostaje niezmieniony na skórze podczas upałów, długiego wysiłku fizycznego, a nawet podczas kąpieli. Usunąć je może tylko specjalny zmywacz. Można nim zatuszować nawet bardzo ciemną plamę: Naevus flammeus - czerwone, ogniste plamy - Vitiliago - bielactwo - Chloasma - brązowe plamy - Żylaki - Spękane naczynka krwionośne - Trądzik młodzieńczy - Kamuflaż tatuaży, znamion, cieni pod oczami, plam starczych oraz blizn, np. po oparzeniach, piegów. Seria Dermacolor nadaje się do każdego rodzaju skóry, klinicznie testowana.

CENA NA ALLEGRO 60 ZL:)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-02-26, 19:39 

była strona na ktorej widziałam na fotkach (przed i po)jakie super efekty dają takie podklady, nie pamiętam czy to była strona Kryolan ale efekty super.

kngz 
Gaduła ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-02-26, 19:44 

Darish:), firma jest super mam cienie z tej firmy, kupowałam je na makijaż ślubny i testowałam na targach kosmetycznych. Co do cieni to trzeba mieć niezłą wprawę by nimi pomalować, nie jest łatwo :-( a jeśli chodzi o podkłady i korektory to jak najbardziej !!!!

kacholek 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-27, 09:48 

no widzicie dziewczyny, myślę że te informacje przydadzą się niejednej z nas:-) ja miałam ten kamuflaż i powiem wam że kryje faktycznie świetnie( trądzik w moim przypadku) ale na codzienny makijaż wydaje mi sie zbyt "maskowaty". na wieczorne wyjście supeer! jeśli mogłabym coś polecić, to świetnie kryje i wyrównuje powierzchnie skóry podkład dermablend vichy. jest naprwdę godny polecenia! pozatym super wydajny, naprawde cienka warstwa juz działą cuda:-) pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu