redjusti79 Początkująca
Wysłany: 2009-12-03, 21:41
Pocenie się stóp?
To oczywiście dość wstydliwy temat, ale jednak występuje, tyle, że nie lubimy o tym rozmawiać, ale byłoby fajnie gdybyście wyraziły swoje opinie, jak sobie radzicie z takimi problemami (pocenie się, nieprzyjemny zapach), jakie kosmetyki stosujecie by się pozbyć takich dolegliwości, co Wam pomogło, co nie, czy pomogło cokolwiek??
Ja z czystym sumieniem polecam Scholl! Naprawdę warto. Jest na forum użytkownik Valdi, na pewno by Ci coś doradził w tej kwestii, bo zajmuje się tą marką.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Mi się ostatnio strasznie stopy pocą, chyba przez nowe papcie:/
Uważam, że Avon ma dobre kosmetyki do stóp. Lepsze są te o "tradycyjnym" zapachu niz te arbuzowe, korzenne itp.
Peeling złuszczający i dezodorant w sprayu polecam. A z kremów to z serii SPA są dobrze zmiękczające.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-12-04, 22:22
Ja z Avonu mam krem zmiękczający, lawendową maseczkę, peeling złuszczający(ten sam pewnie co Ty masz Aga:)) i arbuzowy scrub:]
I jestem dosyć zadowolona z ich działania, najbardziej lubię tę maseczkę:) tak super odświeża stopy
Nie wiem czy ktos stosuje,ale mi np zalecono zwykły puder-taki jak dla dzieci i musze przyznac że pomógł. Temat nie jest wstydliwy,pocenie sie stóp to naturalna sprawa.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
ewka22 Początkująca
Wysłany: 2009-12-16, 09:53
ja polecam scholl.sa tez równiez jakiegos rodzaju proszki do stóp ale nie wiem czy to skuteczne
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
To oczywiście dość wstydliwy temat, ale jednak występuje, tyle, że nie lubimy o tym rozmawiać, ale byłoby fajnie gdybyście wyraziły swoje opinie, jak sobie radzicie z takimi problemami (pocenie się, nieprzyjemny zapach), jakie kosmetyki stosujecie by się pozbyć takich dolegliwości, co Wam pomogło, co nie, czy pomogło cokolwiek??
Talk nigdy nie będzie tak skuteczny jak specjalne zasypki (i piszę to nie jako sprzedwca internetowy, tylko facet, który ma za sobą różne testy odnośnie preparatów na pocenie stóp ).
Jako valdi.pl polecam oczywiście Scholla. Dezodoranty, zasypki, żele, wkładki - można testować Pamiętam, że jak pierwszy raz zetknąłem się z wkładkami przecwpotnymi to pomyślałem, że to jakaś kompletna ściema. Tymczasem one naprawdę działają !!!
Są oczywiście preparaty spoza Scholla. Ostatnio testowałem żel do stóp z linii No36. Działanie raczej przeciętne. Trochę się klei i i po całym dniu w butach i tak mamy mały sajgon (ale oczywiście mniejszy niż gdybym w ogóle tego żelu nie używał )
Używałem także kiedyś sprayu Nivelazione - działał, ale na krótko.
Dobra jest klasyczna zasypka typu AntyPot. Zwłaszcza opcja, która jest dodatkowo zapachowa. Można też spróbować ziółek. Zrobić wywar z szałwi i pomoczyć sobie stopy.
Tyle ode mnie. Oczywiście należy wziąć pod uwagę że jestem facetem i to co nie działa na mnie może zadziałać na kobietę (lub też zadziałać za bardzo i np. niebezpiecznie wysuszyć skórę).
Kasiakk Coś już napisała profesjonalnie
Wysłany: 2010-01-05, 10:41
Drogie Panie, a ja polecam preparaty z aluminium - to chyba najważniejszy składnik w antyperspirantach szczególnie do stóp. Kremy, spray'e, czy zasypki - zależnie co preferujemy, aczkolwiek ja by obstawiała dobry krem o ciekawym zapachu, który się długo utrzymuje + zasypka...
Słyszałam też o sposobie domowym że moczymy nogi na przemian raz w zimnej i ciepłej wodzie i tak przez około miesiąca...
Dobre są preparty syneo i etiaxil- calkowicie hamujące pracę gruczołów potowych
_________________ Zabiegi pedicure w domu klienta. Serdecznie Zapraszam pedicure4u@gmail.com
agnesB Coś już napisała
Wysłany: 2010-01-05, 21:23
Na zachodzie coraz popularniejsze są zastrzyki z botoksu, które także eliminuja problem potu. Działanie typu "raz i po krzyku" sama sie nad tym zastanawiam-zabieg bezinwazyjny w zasadzie a komfort potem niebwały. Szukam klinki, które takie zabieg wykonują, juz mam jedną na oku- Centrum Malia w Warszawie...zobaczymy latem :)
_________________ niepoprawna optymistka :) :) ;)
Kasiakk Coś już napisała profesjonalnie
Wysłany: 2010-01-07, 12:33
Tak o botoksie też słyszałam, ale napewno taki zabieg jest drogi. Wczoraj dowiedziałam się o bardziej inwazyjnych zabiegach. Np jeżeli mamy problem z poceniem się pod pachami, można poddac się operacji wycięcia skóry pod pachą, bądź usuwają z okoli kręgosłupa ( dokładnie nie wiem gdzie) nerw sympatyczny...:/
_________________ Zabiegi pedicure w domu klienta. Serdecznie Zapraszam pedicure4u@gmail.com
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum