Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: pocenie, sie, stop

Pocenie się stóp?
Autor Wiadomość
redjusti79 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-03, 21:41 Pocenie się stóp?

To oczywiście dość wstydliwy temat, ale jednak występuje, tyle, że nie lubimy o tym rozmawiać, ale byłoby fajnie gdybyście wyraziły swoje opinie, jak sobie radzicie z takimi problemami (pocenie się, nieprzyjemny zapach), jakie kosmetyki stosujecie by się pozbyć takich dolegliwości, co Wam pomogło, co nie, czy pomogło cokolwiek??

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-12-03, 21:46 

Z tego co się orientuje Scholl ma dobre kosmetyki do stóp. Również warto zakładać bawełniane skarpetki, bo czasem nie do końca są.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-12-03, 22:12 

Ziaja, spray do stóp:

Moje stopy nie wymagają jakiejś specjalnej pielęgnacji, ten spray jest dla mnie wystarczający :-D

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-12-03, 22:19 

Ja z czystym sumieniem polecam Scholl! Naprawdę warto. Jest na forum użytkownik Valdi, na pewno by Ci coś doradził w tej kwestii, bo zajmuje się tą marką.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-04, 22:01 

Mi się ostatnio strasznie stopy pocą, chyba przez nowe papcie:/
Uważam, że Avon ma dobre kosmetyki do stóp. Lepsze są te o "tradycyjnym" zapachu niz te arbuzowe, korzenne itp.
Peeling złuszczający i dezodorant w sprayu polecam. A z kremów to z serii SPA są dobrze zmiękczające.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-12-04, 22:22 

Ja z Avonu mam krem zmiękczający, lawendową maseczkę, peeling złuszczający(ten sam pewnie co Ty masz Aga:)) i arbuzowy scrub:]
I jestem dosyć zadowolona z ich działania, najbardziej lubię tę maseczkę:) tak super odświeża stopy :-P

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-04, 22:34 

Tej maseczki nie miałam nigdy:P
Mam jeszcze puder do stóp i nawlżające serum do stóp. Serum nawilża średnio.

Niedawno kupiłam i jestem bardzo zadowolona z Tropikalny krem do stop i lokci z kwasami AHA, Planet Spa. Super zmiękcza:)

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-12-16, 09:33 

Nie wiem czy ktos stosuje,ale mi np zalecono zwykły puder-taki jak dla dzieci i musze przyznac że pomógł. Temat nie jest wstydliwy,pocenie sie stóp to naturalna sprawa.

ewka22 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-16, 09:53 

ja polecam scholl.sa tez równiez jakiegos rodzaju proszki do stóp ale nie wiem czy to skuteczne

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-16, 16:26 

Ja mam z Avonu puder w kremie, ale nie stosuję więc nie wiem jak działa. Muszę zacząć używać :)

Kryspek 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-17, 22:45 Re: Pocenie się stóp?

redjusti79 napisał/a:
To oczywiście dość wstydliwy temat, ale jednak występuje, tyle, że nie lubimy o tym rozmawiać, ale byłoby fajnie gdybyście wyraziły swoje opinie, jak sobie radzicie z takimi problemami (pocenie się, nieprzyjemny zapach), jakie kosmetyki stosujecie by się pozbyć takich dolegliwości, co Wam pomogło, co nie, czy pomogło cokolwiek??

talki są najlpesze, wchłaniają pot-spróbuj

valdi 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-12-23, 10:44 

Kryspek napisał/a:
talki są najlpesze, wchłaniają pot-spróbuj

Talk nigdy nie będzie tak skuteczny jak specjalne zasypki (i piszę to nie jako sprzedwca internetowy, tylko facet, który ma za sobą różne testy odnośnie preparatów na pocenie stóp ;-) ).

Jako valdi.pl polecam oczywiście Scholla. Dezodoranty, zasypki, żele, wkładki - można testować ;-) Pamiętam, że jak pierwszy raz zetknąłem się z wkładkami przecwpotnymi to pomyślałem, że to jakaś kompletna ściema. Tymczasem one naprawdę działają !!!

Są oczywiście preparaty spoza Scholla. Ostatnio testowałem żel do stóp z linii No36. Działanie raczej przeciętne. Trochę się klei i i po całym dniu w butach i tak mamy mały sajgon (ale oczywiście mniejszy niż gdybym w ogóle tego żelu nie używał ;-) )
Używałem także kiedyś sprayu Nivelazione - działał, ale na krótko.

Dobra jest klasyczna zasypka typu AntyPot. Zwłaszcza opcja, która jest dodatkowo zapachowa. Można też spróbować ziółek. Zrobić wywar z szałwi i pomoczyć sobie stopy.

Tyle ode mnie. Oczywiście należy wziąć pod uwagę że jestem facetem i to co nie działa na mnie może zadziałać na kobietę (lub też zadziałać za bardzo i np. niebezpiecznie wysuszyć skórę).

Kasiakk 
Coś już napisała
profesjonalnie

Wysłany: 2010-01-05, 10:41 

Drogie Panie, a ja polecam preparaty z aluminium - to chyba najważniejszy składnik w antyperspirantach szczególnie do stóp. Kremy, spray'e, czy zasypki - zależnie co preferujemy, aczkolwiek ja by obstawiała dobry krem o ciekawym zapachu, który się długo utrzymuje + zasypka...
Słyszałam też o sposobie domowym że moczymy nogi na przemian raz w zimnej i ciepłej wodzie i tak przez około miesiąca...
Dobre są preparty syneo i etiaxil- calkowicie hamujące pracę gruczołów potowych

agnesB 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-01-05, 21:23 

Na zachodzie coraz popularniejsze są zastrzyki z botoksu, które także eliminuja problem potu. Działanie typu "raz i po krzyku" sama sie nad tym zastanawiam-zabieg bezinwazyjny w zasadzie a komfort potem niebwały. Szukam klinki, które takie zabieg wykonują, juz mam jedną na oku- Centrum Malia w Warszawie...zobaczymy latem :)

Kasiakk 
Coś już napisała
profesjonalnie

Wysłany: 2010-01-07, 12:33 

Tak o botoksie też słyszałam, ale napewno taki zabieg jest drogi. Wczoraj dowiedziałam się o bardziej inwazyjnych zabiegach. Np jeżeli mamy problem z poceniem się pod pachami, można poddac się operacji wycięcia skóry pod pachą, bądź usuwają z okoli kręgosłupa ( dokładnie nie wiem gdzie) nerw sympatyczny...:/

Odpowiedz do tematu