sprezynka Początkująca
Wysłany: 2010-08-03, 20:45
Pocenie się a materiał
Wszyscy mówią: nosić tylko bawełniane majty, inne sprzyjają bakteriom. To samo dotyczy bluzek itp. Co jeszcze można zakładać i co zrobić, by się nie pocić 'tam na dole"?
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-08, 17:33
Warto używać wkładki higieniczne. Ja latem staram się nosić bawełniane koszulki, przed zakupem sprawdzam.
sprezynka Początkująca
Wysłany: 2010-08-08, 21:51
To "trąbienie" ma sens, chociaż bawełna bawełnie nie równa. Wkładki to dobry pomysł. Latem doskonale odświeżają. Do tego chusteczki do higieny intymnej, najlepiej z rumiankiem... tylko gdzie to wszystko zmieścić w torebce?
kilka wkładek i paczuszka chusteczek zajmują bardzo mało miejsca, możnaby je nosić w torebce koktajlowej obok komórki i szminki
tyle, że jak nosisz bawełniane majteczki, używasz wkładek i chusteczek, często się podmywasz, a do tego nosisz cały dzień spodnie, np. dżinsowe, to efekt nie jest tak oczywisty
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
ala83 Coś już napisała
Wysłany: 2010-10-05, 11:55
realia inne
Mimo, że każdy lekarz poleca noszenie majtek bawełnianych to realia są inne, w sklepach zazwyczaj są stringi i to na pewno nie z bawełny. I w mojej szafie znajduje się głównie taki rodzaj bielizny, ale za to zawsze noszę przy sobie chusteczki do higieny (dobre cleanic i Libresse) i codzienna kąpiel. Jak na razie (odpukać) nic się nie dzieje.
Nie kazde bawełniane majtki sa fajne, sexowna bielizna nie koniecznie jest bawełniana. Trzeba to czasem godzić.
xeronegro Początkująca
Wysłany: 2010-10-16, 19:43
ci, co mówią, że naturalne materiały są najlepsze, mają rację.
ja sama testowałam ubrania firmy icebreaker - chociaż są drogie, to wykonane w 100% z wełny merino (z nowozelandzkich merynosów) i słuchajcie, to są naprawdę ubrania, w których można by chodzić po kilka dni, tak świetnie chronią przed nieprzyjemnymi zapachami i poceniem się. bieliznę tez mają :)
Nie kazde bawełniane majtki sa fajne, sexowna bielizna nie koniecznie jest bawełniana. Trzeba to czasem godzić.
ale seksownej bielizny nie nosisz chyba codziennie, np. każdego dnia do pracy, pod spódnicę czy spodnie no chyba, że w tych koronkach wyrywasz szefa, to już co innego
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
xeronegro Początkująca
Wysłany: 2011-02-06, 22:54
ja polecam ubrania z naturalnej wełny merynosów. są drogie, ale 'oddychają' i nie pochłaniają brzydkich zapachów. sprawdziłam na sobie - co prawda tylko koszulkę i skarpetki, ale są świetne :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum