Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: paznokcie, plytka

płytka paznokcia
Autor Wiadomość
leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
  Wysłany: 2010-12-03, 21:19 płytka paznokcia

czy to prawda, że zdrowe paznokcie są gładkie i nie mają takich delikatnych, podlużnych rowków :?: wiem, że pytanie może Wam się wydać idiotyczne, ale pytam dlatego, że ja od zawsze mam taką rowkowatą płytkę paznokcia i tylko z pomocą polerki pięknie je wygładzam. i nigdy nie pomyślałam, że to może być wynikiem złego stanu poznokci. a moja koleżanka upiera się, że tak właśnie jest i twierdzi, że ona ostatnio zauważyła na swoich paznokciach takie rowki podłużne, a tak to zawsze miała gładkie paznokcie.

i drugie pytanie: czy któraś z Was, która stosuje polerki do paznokci, może mi powiedzieć, do czego służy taki blok polerski, który przypomina fakturą drobny papier ścierny :?: przecież po przetarciu tym paznokci są one porysowane :-/

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-12-04, 14:21 

Są różne polerki , nie tylko te gładkie nadające połysk. Jest ich troche, jedne są jak gąbka, takie jakby lekki papier ścierny, ale nie mocny. Możesz nimi wypolerować paznokcie przed malowaniem, ale ja uważam, że lepsze są do przedlużonych paznokci.
Wtedy widać, gdzie jeszcze trzeba dopilować.

Najlepiej kupic sobie blok ze zbiorem polerek. Nie polecam jednak takiego z rossmanna, bo odkleja się od niego wszystko po krótkim czasie użytkowania, ale inne pilniki rossmann ma dobre- głównie te z for your beauty czy jakoś tak.
Z profesjonalnych polecam bass cosmetics, sa świetne, a z tańszycvh prestige, rownież wytrzymują sporo i nie odklejają się i nie lamią.

ja takie lekkie rowki na płytce miałam zawsze, ale one tez są z wiekiem, polerka może pomóc je wygładzić, mimo to warto sprawdzić przyczyne u lekarza i nie lekceważyć żadnego przypadku.

Odpowiedz do tematu