kamilla Początkująca
Wysłany: 2012-01-28, 21:34
płyny micelarne
Co myślicie o płynach micelarnych? Są lepsze czy gorsze od zwykłych płynów/ mleczek do demakijażu? Używałyście może lub używacie płynu micelarnego lirene z witaminą C? Co o nim myślicie? Nigdy nie używałam płynów micelarnych, a chciałabym spróbować. A że mam dużo kosmetyków lirene i jestem zawsze zadowolona to pomyślałam, że próby zacznę od tego właśnie płynu z witaminą C:) Czekam na opinie!
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2012-01-30, 12:07
Dostałam płyn micelarny Eveline Cosmetics i jest bardzo delikatny, fajny, ale nieskutecznie zmywa makijaż oczu, chodzi mi o mascarę, brzydko rozmazuje zamiast idealnie oczyszczać. Niestety nie zawiera witaminy C toteż w tej kwestii się nie wypowiem.
Ale ogólnie płyn micelarny to fajny kosmetyk :)
A ja uważam, że te płyny są bardzo "MOCNE" i wysuszają skórę. Wystarczy go nałożyć na wacik, potrzeć o twarz... I nagle ta skóra robi się taka "tępa", szorstka. I jeszcze to ściąganie twarzy. Nie lubię tego uczucia. Także tym płynom mówię "NIE".
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
U mnie jest taki efekt. Myślałam, że to moja skóra ale widzę, że nie jestem sama. Zdecydowanie wolę mleczka.
KolagenColway Stała bywalczyni www.KolagenColway.com
Wysłany: 2012-03-05, 13:04
Ja u siebie nie widze takiego efektu,uważam że płyn micelarny dobrze się sprawdza,tym bardziej jeżeli chcemy zetrzeć codzienny,lekki makijaż. Póki co nie odnotowałam żadnych zmian czy innych uszczerbków na skórze.
Ja stosuje płyn miceralny, obecnie Avene, do oczyszczania twarzy czasem tez do zmywania makijażu, moim zdaniem jest dużo lepszy od zwykłego toniku, znacznie lepiej oczyszcza twarz :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum