Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: micelarny, plyn

Płyn micelarny
Autor Wiadomość

Darish:)

Wysłany: 2008-10-14, 17:45 Płyn micelarny

Ostatnio w pewnym programie usłyszałam o płynie micelarnym i tak się zainteresowałam co to. Był bardzo zachwalany i przedstawiony jako nowość.

Tak więc przedstawiam Wam produkt firmy Bielenda (oczywiście jeszcze kilka firm ma to w swojej ofercie kosmetycznej)

Bielenda Kawior i Trufle - Everyday DOSKONAŁY PŁYN MICELARNY DO OCZYSZCZANIA I DEMAKIJAŻU 35+(twarz + oczy) - 200 ml.

Czarny kawior, białe trufle.
Doskonały płyn micelarny na bazie źródlanej wody termalnej to specjalista w kuracji Anti-age. Nowoczesny preparat oparty na unikalnej technologii, doskonale zastępuje mleczko, tonik i wodę.

Działanie :

* Niezwykle łagodnie i skutecznie oczyszcza skórę twarzy, pochłania nadmiar sebum, makijaż i pozostałe zabrudzenia.
* Nie narusza bariery hydrolipidowej skóry, nawilża ją i wygładza.
* Cera jest czysta, odświeżona, gładka i jędrna, bez podrażnień.
* Nie pozostawia tłustego filmu na skórze.
* Nie wymaga spłukiwania.

Micele - cząsteczki neutralne dla skóry:

* Łączą się z sebum, resztkami makijażu, kurzem i pozostałymi zabrudzeniami.
* Bezwzględnie wsysają i usuwają zanieczyszczenia zgromadzone na powierzchni skóry.
* Magazynują pokłady witamin, minerałów i wyciągów z roślin oraz przenoszą do skóry składniki kosmetyczne w szczelnie zamkniętej strukturze.

Czarny kawior:

* Pomaga komórkom w intensywnej walce z objawami starzenia.
* Działa jak środek dopingujący, który wymusza i przyspiesza naturalny proces odnowy.
* Zwalcza wolne rodniki, poprawia mikrokrążenie i ujędrnia dojrzałą skórę.

Białe trufle:

* Megadawka minerałów i składników nawilżających, wzmacniających i odżywczych.
* Tworzą film chroniący przed transepidermalną utratą wody, napinają zwiotczałą skórę.

Stosowanie:
Zwilżyć wacik płynem, oczyścić twarz i szyję. Delikatnie osuszyć. W razie konieczności czynność powtórzyć. Stosować rano i wieczorem.

Cena brutto 13.59 PLN
Pojemność : 200 ml.
Producent : Bielenda.

betty_boop 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-10-14, 22:43 

płyny micelarne są w ofercie wielu firm od bardzo dawna :) osobiście polecam la roche posay effaclar-a jest cudowny:)))

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-10-25, 18:04 

kurczę, opis tego płynu z Bielendy całkiem zachęcający do wypróbowania - w czwartek pensja, także polecę obadać i dam znać, jakie wyniki :-D

ale wcześniej pytanie: mam 23 lata - czy takie płyny stosuje się w każdym wieku :?:

Darish:)

Wysłany: 2008-10-27, 18:22 

leelo napisał/a:
czy takie płyny stosuje się w każdym wieku :?:

no tutaj na opakowaniu jest napisane: wiek 35+, ale z tego co uslyszalam w tv to mozna stosowac tak od 20tu raczej ;)

foxy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-11-03, 22:43 

w każym wieku można. Fajnie oczyszczają , lepiej od toniku.
Wiem, bo mialam taki płyn iwostinu.

Bibliotekarka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-11-04, 11:17 

Ja też kiedyś używałam Effaclar, ale jednak nie mam cierpliwości do takich produktów. Jak się używa podkładu to trzeba kilka wacików z płynem użyć, żeby dokładnie oczyścić cerę, a jak się myje twarz żelem to jednak szybciej wychodzi. Co nie zmienia faktu, że taki płyn na pewno nie ma chloru i pewnie lepiej służy skórze.

julia 
Coś już napisała
julia

Wysłany: 2008-11-05, 15:06 

foxy napisał/a:
w każym wieku można. Fajnie oczyszczają , lepiej od toniku.
Wiem, bo mialam taki płyn iwostinu.

Płyny minceralne to płyny, ktore działają jak miotełka i odkurzacz na brud i zanieczyszczenia w jednym, ale pewne jest że nie zastąpią toniku. Toniku funkcja jest zupełnie inna: toniki tonizują, zmiekczają skorę i zmieniają jej ph- a tego żaden płyn nie zrobi. Więc jesli użyjemy toniku to znacznie wiecej skorzystamy z kremu , który potem nakładamy

daily.26 
Coś już napisała
beza

Wysłany: 2009-10-08, 18:23 

plyny micelarne sa swietne zwlaszcza do cery mieszanej nie wysuszaja idealnie usuwaja makijaz i juz troszke firm je posiada ja sobie chwale z biodermy ale nie jest za tani jesli nie mam zbyt duzo kaski to zadowole sie takze z ziaja:) tez jest niezla wiem ze jest jeszcze z perfecty ALE osobiscie nie probowałam

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-10-08, 21:20 

julia napisał/a:

Płyny minceralne

Taka mała dygresja... Teraz dopiero dostrzegłam błędy w postach, nawet w temacie ;)

Oczywiście, jest to płyn MICELARNY :) (taka mała informacja dla wszystkich użytkowniczek, w celu korekty błędów) :)...

Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-10-10, 10:14 

dobrze Pati, że czuwasz :)

Odpowiedz do tematu