zgadza się najlepsze są szklane używam ich do pracy już od kilku miesięcy i nic nie widać żadnych oznak zużycia. Ważane jest też jakiej firmy miałam kiedyś inter vion są do dup... już po pierwszym piłowaniu pilniczek się stępił poszłam go oddać pani uznała reklamację dała mi drugi ale historia się powtórzyła. Ja obecnie mam pilniczek firmy Classic manicure są dość drogie ale naprawdę bardzo dobre super
Ja najchętniej używam pilników papierowych, bo mam łamliwe paznokcie. Te pilniki dosyć szybko się ścierają, ale kosztują po 2-3zł. Podoba mi się, że papierowe pilniki szybko ścierają płytkę, nie powodując pękania paznokci. Szklane pilniki też bywają niezłe, ale wśród nich znaleźć można te lepsze jak i te gorsze. Raz miałam też pilnik mineralny, ale on bardzo powoli ścierał płytkę, sądzę, że nadaje się raczej do delikatnej korekty kształtu, a nie do bardziej zaawansowanej pracy z paznokciami.
dawno dawno temu (kiedy po leśnych ścieżynkach chadzały jeszcze dinozaury) używałam metalowego pilnika. potem przerzuciłam się na papierowe iużywam ich do dziś z niedługą ostatecznie przerwą w międzyczasie, kiedy stosowalam pilnik szklany
a o drewnianym pilniku nie slyszałam - ciekawi mnie to, może poszukam i spbie sprezentuję
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Do opiłowania naturalnych paznokci polecam pilniki szklane i papierowe o drobnej ziarnistości. Niestety papierowe szybko się ścierają, tak jak to napisała nocandygirl, jedynym plusem jest to, że nie są drogie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum