Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: pietnowanie

Piętnowanie
Autor Wiadomość
Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-10, 07:38 Piętnowanie

czemu tak często kobiety powiększające sobie biust są z tego powodu piętnowane (wszystkie bilbordy zawsze wytykają gwiazdy, które poddają się podobnym zabiegom)?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-06-10, 14:52 

Zawsze muszą zrobic z wszystkiego sensację=) Wszędzie musi być o czymś ''głośno''. Elizabeth a jesteś zwolenniczką tego typu zabiegów jak operacje plastyczne m.in powiększenie biustu?

Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-10, 23:20 

Powiem tak - ja osobiście nie czuję takiej potrzeby, w sumie chętniej bym go trochę zmniejszyła :P ale wszystkie wiemy jak ważny jest dla każdej kobiety biust i doskonale rozumiem wszystkie dziewczyny które się decydują na ten zabieg, o ile efekty mieszczą się w granicach normy i służą odbudowie poczucia kobiecości a nie są przesadzone, ale to już wybór każdej kobiety. Generalnie jestem za, byle z umiarem.

Darish:)

Wysłany: 2007-06-11, 16:44 

ja rowniez jestem za ;-) jezeli sa ladne i nadaja wdzieku to ok :-)

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-06-17, 21:29 

Ja osobiście jestem obojętna takim zabiegom. Jak ktoś ma taką potrzebę to ok. Ja nie zrobiłabym sobie operacji powiększającej biust, gdyż za dużo negatywów się nasłuchałam na ten temat.
Kobiety po takim zabiegu nie czują dotyku mężczyzny z taką samą siłą jak przed zabiegiem. A robić coś po to by tylko ładnie wyglądało... hmmm nie widzę sensu. Chyba lepiej czuć buzujące hormony ;-)

weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-06-17, 22:35 

Kobiety powiększają sobie biust bo mają kompleksy. To siedzi w głowie, nie na ciele. Wbijają sobie do głowy "mam mały biust i muszę z tym coś zrobić" i potem tak jest. Dodatkowo dalej są ważne (nie wiem dlaczego, chyba dlatego że facet nie myśli :evil: ) stereotypy, że panowie lecą na duży biust. Ja mam niezbyt duży 75 C, a wydaje się jakby był 75B i jest mi z tym dobrze :-) .

kasia22213

Wysłany: 2007-06-17, 23:26 

Slyszalam ostatnio reklame w radiu: "Idz do hirerga plastycznego x" To najlepszy prezent jaki mozesz zrobic swojemu facetowi na wakacje, hehehe

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-06-18, 08:28 

kasia22213, no no świetna reklama, jeszcze z 5 lat a wszyscy będą chodzić jak roboty poprzerabiani u chirurgów. brr

Wysłany: 2007-06-18, 11:33 

albo wejdzie taki etap ze idziesz do apteki i mowisz "poprosze nowy nosek" potem do domu i sama sobie robisz bo bedziesz juz w tym obstukana :-P
ewentualnie pojdziesz do lekarza rodzinnego i tez zrobi Ci dobrze hehe :P

ja tam mam B70/75 i widze ze sa malawe, ale jak do mojej figury i przyczyn biegowo-skotkowych hehe to jest ok :P
zreszta moj facet lubi je i mowi zeby tylko nie urosly takie jak jego mamie :-D :lol:
nie kazdy mezczyzna lubi duze rzeczy ;p szczegolnie wtedy gdy jest niewiele wiekszy od partnerki :P

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-06-18, 11:40 

małe jest piękne. heheh ;-)

Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-18, 11:57 

Ale bardzo czesto zdarza się że kobieta powiększa biust, mimo sprzeciwów swojego faceta. Mam wrażenie że to się robi raczej dla siebie niż dla nich.

Wysłany: 2007-06-18, 12:11 

no tutaj bardziej chodzi o te kompleksy i nie wiare w siebie samego

kasia22213

Wysłany: 2007-06-18, 13:49 

Mysle, ze wiecej kobiet decyduje sie na tego typu operacje dla wlasnego samopoczucia niz dla konkretnego faceta.
Zgodzicie sie?

Wysłany: 2007-06-18, 15:31 

kasia22213 napisał/a:
Zgodzicie sie?

tak

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-06-18, 15:34 

Wydaje mi się, że to prawda. Jedne robią to pod publikę, inne dla siebie, a inne dla tego Jedynego. Na tego typu powody można długo spekulować. Ale tak naprawdę nie wiemy co czuje kobieta w takiej sytuacji.
Moja siostra parę m-c temu zdecydowała się na chirurgiczną plastykę ucha, bo uważała, że ma odstające... Zrobiła to tylko dla siebie. Bo miała na tym punkcie kompleks.
Po operacji zmieniło się jej podejście do świata. Jest pewna siebie! I uważa, że nic nie jest nie możliwe :!: Zaraża optymizmem :mrgreen:

Odpowiedz do tematu