Ja ostatnio zakochałam się w fluidzie osmo do prostowania włosów. Włosy są głaciutkie, nie puszą się, a co najważniejsze są głaciutkie jak pupa niemowlaka
jasienka1980 Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-11-24, 22:12
Moja fryzjerka robi na kosmetykach osmo i zawsze odkupowałam od niej szampony i odżywki. A teraz się wycwaniłam i kupuję w sklepie internetowym osmo bo taniej.
Własnie ostatnimi czasy też zauważyłam kosmetyki Osmo na półce u fryzjera, niemniej jednak nawet się nie pytałam o nie, bo jakoś tak wyszło. Teraz z kolei czytam na wielu forach, jak laski je zachwalają, że są tanie, wydajne i dobre. Myślę, aby je kupic, bo dostrzegłam nawet serie do włosów zniszczonych, a o taką własnie mi chodzi :)
ulena Coś już napisała Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Lis 2010 Posty: 24 Skąd: z Południa
Wysłany: 2010-12-11, 00:52
Miałam tę serie Osmo o której mówisz i powiem Ci, że rewelacja. Swego czasu trochę przesadziłam z częstotliwością zmiany koloru no i nie wiem co mnie napadło bo wyglądałam strasznie zrobiłam sobie mocną trwałą (domową). No efekt był taki, że miałam siano a nie włosy. Fryzjerka mnie zmusiła do zakupu szamponu, odżywki i maski (i chwała jej za to), bo teraz mam ładne włosy. Farby już też innej nie używam tylko osmoikon, do tego aktywator w kremie i koniecznie szampon Colour Mission (kolor tak szybko nie blaknie nawet w lecie).
Coraz więcej fryzjerów chyba korzysta z Osmo, bo widziałam w moim mieście je u kilku fryzjerów, czyli musi być coś w tym. Są tańsze od Matrix i innych kosmetyków profesjonalnych a lepiej działają na włosy. No i są wydajne.
Fakt, kosmetyki Osmo są tańsze od Matrixa czy Goldwella, za to droższe od Joanny czy Kallosa.........no, ale te dwie ostatnie firmy mają okropne te kosmetyki profesjonalne (próbowałam i nie polecam). Kupiłam sobie szampon i odżywkę w pojemnościach gabinetowych, tak więc jak tylko skończe mój stary szampon i odżywkę, to zabiorę się za osmo..... napiszę jak idzie pielęgnacja :)
4GreatHair Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-03-02, 17:47
Myślę, że warto spróbowac takich kosmetyków, bo możemy je wtedy porównac z tymi, których używałyśmy dotychczas. A odnośnie droższych kosmetyków profesjonalnych stosowanych w salonach, to mają one zazwyczaj większą pojemnośc, więc aby rozłożyc koszty można kupowac je razem ze znajomą czy przyjaciółką.
anilka Początkująca
Wysłany: 2011-05-12, 12:30
Fluid syoss
Do włosów cienkich i oklapniętych polecam syoss, fluid dodający objętości (taki z pompka) efekt spektakularny!!! :)
Molik2008 Coś już napisała
Wysłany: 2011-06-28, 12:37
Czytałam pozytywne opinie na temat syoss,wiec może też wypróbuje. Ktoś jeszcze może to potwierdzić,że faktycznie to dobry szampon i odzywka?
Tak Molik2008, potwierdzam ! Teraz syossa nie używam bo już się na inną markę przerzuciłam, ale używałam przez kilka miesięcy i byłam zadowolona. Włosy były gładkie i miłe w dotyku. Wszystko pięknie ładnie... ale maseczki nie polecam. Niby rewelacja a tak naprawdę różnicy nie zauważyłam. szampon i odżywka 10/10 natomiast maska 2/10.
_________________ Dłonie są wizytówką Człowieka
yoana30 Coś już napisała
Wysłany: 2011-07-06, 11:23
Ja przy kosmetykach do włosów ufam mojej fryzjerce. Dobrała mi szampon i odżywkę z firmy Cece, na których sama już długo pracuje. Zamawiam to przez neta na beliso shop albo kupuje u niej. Ale na stronce można sobie poczytac co jeszce mają itd :)
Molik2008 Coś już napisała
Wysłany: 2011-07-25, 16:31
No tak,podstawą jest mieć zaufanego fryzjera i móc na nim polegać.m A cod o kupna szamponów,to oczywiście warto szukać okazji w sklepach internetowych lub na allegro,gdzie zapraszam także na moje aukcje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum