Hej! wlasnie chcialabym się was zapytac jakich uzywacie kosmetykow zeby miec ladna cera ciemna i zeby nie byla przetluszczona i nie miala pryszczow. nie o to chodzi ze ja mam tylko sie pytam bo wiele z was na takie problemy .. thx :*
ja uzywam mleczka do demakijarzu, peelingu, zelu do mycia twarzy i czasami robie maseczki odzywcze a ciemnej cery brak bo z opalaniem slabo
Nushi Coś już napisała
Wysłany: 2007-03-16, 22:58
a ja : żel peelingujący do mycia,krem na dzień matujaco-nawilżajacy na noc odżywczy..co do ciemnej cery to dobre są kremy brązujące ale ja nie używam nie mam kompleksu jasnej cery..lepsza jasna niż zaniedbana i z przebarwieniami po solarium..
a ja : krem nawilżający, peeling enzymatyczny, mleczko do demakijażu, tonik no i wcześniej w szkole różnego rodzaju zabiegi kosmetyczne w tym alginaty, gliknki, maska czekoladowa, obowiązkowo masaż twarzy - bardzo porawia kondycję skóry, usuwa sińce pod oczami, poprawia koloryt skóry.
Cena jest zależna od renomy salonu oraz od produktów na których pracuje kosmetyczka od 30 zł w górę. Masaż najczęściej jest wykonywany jako element jakiegoś zabiegu a nie cały zabieg chciaż czasem zdarza się tak że ktoś życzy sobie tylko masaż.
Magrit =) Coś już napisała
Wysłany: 2007-05-12, 19:09
Aby mieć ładną buźkę używam żelu peelingującego "Clean & Clear", jeżeli wyskoczy mi więcej pryszczy to stosuję "Afrodytę Adonis", smaruję krosty maścią "Tribiotic". Aby nawilżyć cerę smaruję ją kremem oliwkowym "Ziaja". Natomiast na kilka moich małych blizn używam kremu "Tointex". Używam od czasu do czasu maseczki Perfecty m.in. z gruszką. Kiedyś piłam codziennie sok z marchwi (ale sama go robiłam) i cera rzeczywiście nabrała takiego morelowego kolorytu.
Wskrap, załatwisz sobie cerę, tak jak ja. Za dużo alkoholi i SLS. Podrażnisz sobie cerę, szukaj produktów bez alkoholi i SLS (jest ich sporo). Ja: seria ogórkowa ziaja, maseczka drożdżowa, herbata z bratka, maść cynkowa.
_________________ Kocham was, cera jest ważna dla każdego.
mówię zawsze bez ogródek. Wera
hmm, moze i masz racje, ale z tego co wiem jak patrzałam na skład to tylko ten tonik clean &clear ma alkohol , ale naszcvzescie mi sie kończy, oststnio dokupiłam sobie peeling własnie z ziaji antybakteryjny tez dobry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum