aby mieć ladną cerę należy o nią właściwie dbać, żaden kosmetyk (najdroższy krem) zastosowany raz nie "wyleczy" - nie sprawi, ze cera będzie ładna bo kosmetyki nie sa lekami tylko kosmetykami czyli zapobiegaja postarzeniu itp.
również zaden zabieg kosmetyczny wykonany 1 raz w tyg nie zastapi nam tego co moze dac nam wlasciwa codzienna pilęgnacja czyli : zapominamy o wodzie chlorowanej z kranu i mydle a do mycia stosujemy zel lub mleczko w zaleznosci od rodzaju cery, natepnie KONIECZNIE tonik, ktorego uzywa zaledwie 50% kobiet, krem pod oczy, krem na dzien, krem na noc, raz w tyg peeling, maseczka.....
Leczyłam się u dermatologa,ponieważ denerwowały mnie wągry na nosie i pojedyncze pryszcze dzięki temu teraz nie mam problemów z cerą.
Ciemną twarz mam po prostu taka ciemniejsza karnacja mimo że jestem blondynką.
Jeśli chodzi o kosmetyki to zawsze zmywam makijaż,myję cerę płynem do twarzy,potem używam toniku,a na koniec kremu nawilżającego.Raz czasem 2 w tygodniu peeling i maseczkę.
_________________ Dziś idę spać,pomyślę o tym jutro.
piękna cera to zdrowa cera ja twarz myję 2-3 razy dziennie.myję mydłem z olejkiem z drzewa herbacianego oraz chmielem(ok.13zł) Rewelacyjne mydło antybakteryjne. Do codziennej higieny oraz wspomagania leczenia wielu chorób skóry,po umyciu, nawilżam skórę odżywką nanobase .a i nigdy nie myję twarzy wodą z kranu.
Ja od ponad 2 miesięcy piję pyłek pszczeli...
buzia się oczyszczała...
teraz nie mam większych problemów...
jedyne to naczynka przy nosie..
ale od smarkania chyba hihihihiihih ;)
ja coś sobie nie mogę kremu dobrać...
ogólnie mam mieszaną w kierunku suchej...i te naczynka...
i padłam... nic mi nie pasi
_________________ Przyznaje się do związku z siedmioma krasnalami, ale podkreśla, że nie jest łatwa. Pocałuj jej zimne martwe usta, a przekonasz się jaka jest gorąca.
NApewno jest odpowiedni krem,który będzie kuteczny do Twoejgo rodzaju skóry. A próbowałas z kosmetykami naturalnymi??
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2009-12-08, 13:13
Ja słyszałam, że trzeba myć twarz w przegotowanej wodzie lub w wodzie mineralnej. Podobno taka najlepiej wpływa na cerę i eliminuje wszelkie niedoskonałości. Dobrze też zbadać sobie cerę żeby wiedzieć jaki ma się rodzaj, bo jak wiadomo do każdego typu są inne kremy i kosmetyki.
Niestety nie zgodzę się. Od 2 lat nie myję się wodą z kranu, tylko zmywam i myję buzię łagodnym tonikiem (i mleczkiem w przypadku makijażu), a mimo to moja buzia nigdy nie była idealna. Wszystko tkwi wewnątrz organizmu. Moja mama całe życie myje się "kranówą" i żadnego wyprysku.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Ja myję wodą z kranu i mam wągry, ale przez pól roku nie używałam wody tylko Rosaliac La Roche Posay i stan mojej skóry nie polepszył się.
Ale też słyszałam że nie powinno się myć wodą z kranu:P
No ja też to słyszałam, bo to żadna nowość i każda kosmetyczka/kosmetolog to powie. Aczkolwiek w przypadku cery z problemami, mineralka nie polepszy stanu rzeczy, bo trzeba poddać się leczeniu. A wągry są urokiem cery tłustej i mieszanej, czyli przeważnie każdej z nas. Rzadko kto dzisiaj posiada ładną cerę.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Dziewczyny domowe sposoby jak najbardziej, ale raz na jakiś czas powinno się pójść na jakąś odnowę biologiczną ja byłam nie dawno w poznaniu na taki weekendzik, żeby oderwać się od codzienności i zafundowałam sobie parę zabiegów w tamtejszym Samui Spa. Wróciłam jak nowa nie ma to jak profesjonalna pielęgnacja twarzy wraz z oczyszczeniem, maseczkami, regeneracją, nową wystrzałową fryzurką. Polecam wszystkim zmęczonym kobitkom
Do mojej cery używam mleczka do demakijażu, żelu oczyszczającego przeciwko wągrom i toniku oczyszczającego. Co do tego żeby skóra była ciemniejsza można używać z raz w tygodniu jakiegoś samoopalacza, albo jakiegoś balsamu brązującego.
_________________ ` Szpilki, dżinsy, znana bluzka Dolce Gabbana.
Biżuteria nie jest tania.
Nie kupuję tego sama. :3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum