Beti3 Początkująca
Wysłany: 2011-04-05, 20:39
permanentne przedłużanie rzęs
Co myślicie o permanentnym przedłużaniu rzęs? Czy to ma dobre efekty?? Znalazłam fajną i dużo tańszą ofertę niż w innych salonach kosmetycznych na stronie bhclub.pl i zastanawiam się nad zapisaniem się na taki "zabieg".
Isabell27 Początkująca
Wysłany: 2011-04-23, 15:08
Ja zdecydowanie polecam ! :) Robi mi koleżanka koleżanki, która jest po kursie i uważam, że to cudo :D Rano wstaję, patrze w lustro... i mam takie piękne wyraziste spojrzenie :) noszę już od prawie dwóch lat, więc coś mogę się wypowiedzieć w tym temacie :) Dwa razy nie uzupełniłam i wróciłam do swoich rzęs na jakieś dwa tygodnie i raczej nie zauważyłam, żeby coś złego się z nimi działo, poza tym, że przyzwyczajona do dłuuugich wachlarzy nie mogłąm na siebie spojrzeć heh ;) więc uzależnia, ale jest wygodne, bo nie trzeba sie malować, szczególnie fajne w wakacje :D
magic.only Początkująca
Wysłany: 2011-04-30, 01:16
To chyba coś dla mnie! Mam głęboko osadzone oczy i jestem naturalną blondynką więc mam też jasną oprawę oczu. Już od jakiegoś czasu zastanawiałam się, co poza makijażem, mogłoby dodać wyrazu mojemu spojrzeniu. Znacie może jakieś sprawdzone salony w Warszawie, w których wykonywana jest ta usługa?
glohard Początkująca
Wysłany: 2011-05-26, 14:58
Ja słyszałem tylko, że niektórzy mają uczulenie na sztuczne rzęsy i oko może później piec, ale efekty są powalające :)
No tak, efekty są zniewalające jeśli nie przesadzi się z ilością rzę...wtedy wygladają teatralnie i sztucznie. Jedyny minus: co jakis czas rzęsy wypadają i trzeba je spowrotem przyklejać...i znowu...i znowu...a więc jak z tipsami.
MagdalenaWisage Początkująca
Wysłany: 2011-08-09, 11:07
Najlepszą metodą permanentnego przedłużania i zagęszczania rzęs jest ich pielęgnowanie przy pomocy ODPOWIEDNICH odżywek. Nie zapominajmy, że rzęsy to wciąż włosy.
A moja koleżanka sobie zrobiła, nie za gęste żeby nie wyglądało to sztucznie i jak dla mnie strata pieniędzy. Pierwszego dnia wyglądało to fajnie. Minęły dwa tygodnie, a ona już się maluje, bo już nie ma efektu. Przypuszczam też, że źle wybrała kosmetyczkę.
ja nosze rzeski od 2 latek moja kosmetyczka wlasnie przeniosła sie do poznania jestem bardzo zadowolona z niej i choc mam kawalek zeby do niej dojechac dojezdzam szczerze z checia moje rzeski trzymaja sie 3-4 tygodnie ale nie ukrywam ze dopelniam i dbam o nie amalowac ich nie wolno bo w momencie gdy sie zacznie obciazamy doklejone rzeski i one nam wypadaja ...polecam salon an ul.katowickiej 67d /110 612235672 ale jak terminy to nie wiem bo te kobiety zakladaja rzesy 5 lat i czasem mam problem sie wcisnąć...
AccademiaTeN Początkująca Accademia Ten
Wysłany: 2011-09-15, 19:21
Ktoś kto decyduje się na przedłużanie i co się z tym wiąże również na zagęszczanie rzęs metodą 1:1 musi być co do tego przekonany. Jest to zabieg, który przynosi fantastyczne efekty jeżeli... no właśnie i tu bywa różnie. Musimy zwrócić szczególną uwagę na doświadczenie osoby wykonującej, na preparaty (jakość kleju, rzęs) które stosuje, na przeprowadzony ,,wywiad" przed aplikacją, bo niestety nie każdy może sobie pozwolić na taką przyjemność.
Jeżeli wszystkie te warunki zostaną zaliczone na,,+" to polecam jak najbardziej.
Musimy sobie jednak zdawać sprawę, że co 3-4 tygodnie należy rzęsy uzupełnić, ponieważ żywotność naszych rzęs jest ograniczona i wypadają one razem z rzęsą doklejoną.
Jeśli zauważycie, że rzęsy doklejone zaczynają odklejać się od waszych i wypadają same, jest to znak, że dzieje się coś niedobrego.
Jest kilka przyczyn odklejania się rzęs. Do najczęstszych należy nieodpowiednia pielęgnacja (używanie oleistych preparatów do demakijażu, nakładanie za blisko kremów pielęgnacyjnych, zbyt częste korzystanie z sauny... oraz zły klej, nieodpowiednie odtłuszczenie rzęs przed aplikacją i także zbyt małe doświadczenie osoby wykonującej).
Z mojej strony polecam firmę Xtreme Lashes. Jakość preparatów jest na najwyższym poziomie i nie ma możliwości, żeby osoba nie przeszkolona wykonywała aplikację na tej firmie.
W razie pytań służę pomocą :)
Osobiście bardzo polecam metodę 1:1. Rzęsy wyglądają i zachowują się jak naturalne. Zdecydowanie nie trzeba ich malować. Rzęsy codziennie wyglądają pięknie, są długie i gęste. Oczywiście należy pamiętać, że po aplikacji trzeba je uzupełniać co ok. 3 tyg.
Pamiętajmy, że przy aplikacji rzęs metodą 1:1 należy stosować profesjonalne produkty o najwyższej jakości. Mając na uwadze ochronę naszych oczu jak i trwałość, oraz efekt wizualny przyklejanych rzęs. Nie pomijając oczywiście doświadczenia osoby zakładającej rzęski.
[ Dodano: 2011-09-21, 08:18 ]
Dziewczyny w firmie Black-Lashes można pobrać próbki rzęs NOREK do przetestowania.
Rzęsy NORKI są delikatniejsze, bardziej aksamitne i zbliżone w wyglądzie do naturalnych rzęs ludzkich.
Tysiackrotka Początkująca
Wysłany: 2011-09-28, 10:48
ja równiez zdecydowanie polecam. zawsze podkreślone oko, niewazne czy dopiero co wstałam, czy właśnie wyszłam z kąpieli. Ja uzupełniam rzesy juz od ok. 3 miesięcy i wiem że chyba nigdy sie juz ich nie pozbede. Uzupełnienie trwa 1,5 h a ja w tym czasie spie sobie na mega wygodnym, podgrzewanym łózko, wygoda nie ukrywam ma dla mnie ogromne znaczenie, nie znosze bezczynnego leżenia! rzesy uzupełniam co 3 tygodnie wiec tragedii nie ma, zazwyczaj umawiam sie tego samego dna na mani i pedi :) a wiec załatwiam wszystko w jednym miejscu. Salon jest bardzo przyjemny, czysty, można posłuchac relaksujacej muzyczki hmmm... Muszę wam powiedziec ze moj facet i nie tylko on jest zachwycony moimi rzesami :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum