Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-28, 18:33
Green Tea, niestety już nie ma :/ a ładny zapach był, taki delikatny, orzeźwiający.
anetapelegrina Coś już napisała aneta pelegrina
Wysłany: 2010-09-12, 07:45
perfumy
Perfumy to tak jak aromaterapia olejek eteryczny z jaśminu 1 mililitra jest w ceni 1 grama złota ponieważ potrzeba około 5 ton płatków jaśminu z Mysore (indie) żeby go pozyskać za pomocą metody enflaurache około 1 litra olejku eterycznego, olejek eteryczny z jaśminu można już kupić za 10 zł pojemność 5 mililitrów i za 2800 zł ten pierwszy to syntetyk który w bardzo tani sposób można uzyskać w laboratoriach, to również dotyczy perfum jeżeli na butelce masz w składzie napisane perfum to w 99% oznacza że zapach skomponowany jest na składnikach chemicznych,
dlatego tak często się zastanawiamy dlaczego są perfumy i perfumy które pięknie pachną i kosztują w miare rozsądnie i te bardzo drogi to właśnie te które posiadają komponenty olejków eterycznych pochodzenia roślinnego
aneta
_________________ a.pelegrina
Kamela Początkująca
Wysłany: 2010-11-02, 18:55
Uwielbiam zapach jaśminu:) Czytałam niedawno na jednym blogu perfumeryjnym recenzję perfum Love and Tears... boskie... przynajmniej tak mnie zauroczył sam tekst. Nie wiecie, czy są one już dostępne gdzieś w sprzedaży?
Ja jednak wolę oryginalne perfumy, warto zapłacić trochę więcej pieniędzy, ale później za to mamy długotrwały zapach, a nie taki, który po godzinie może już zniknąć.
Jeśli chodzi o to na, co na początku zwracam uwagę przy kupnie perfum to jest to wybranie znanej przeze mnie marki, a następnie decyduję, który zapach najbardziej podoba mi się.
Ja jestem zwolenniczką oryginalnych perfum a nie jakiś podróbek za które na allegro i tak trzeba nie mało zapłacić. Powiedzcie mi co sądzicie o zapachu Elizabeth Arden 5th Avenue. Jest niedrogi i słyszałam też dobre opinie, ale chciałabym się poradzić czy może ktoś używał?
Uwielbiam perfumy...moje ulubione to:
blue light
aqua di gio
ou par kenzo
świeże, delikatne, nie słodkie.
Mart Użytkowniczka
Wysłany: 2010-10-24, 17:00
Moim zapachem od wczoraj będzie LOUD Tommy'ego Hilfiger'a :D
Cudo - mieszanka różyczki, liczi i paczuli :D
Kamela Początkująca
Wysłany: 2010-11-23, 17:41
Też jestem zwolenniczką oryginalnych perfum. Trzeba za nie więcej zapłacić, ale czasami warto. Moim ostatnim odkryciem, po wizycie w perfumerii Missala, jest Teo Cabanel Oha. Na początku wcale nie zwróciłam na niego uwagi, dopóki pani ekspedientka mi go nie zaproponowała. Fantastyczny.
ja wciąż jestem wierna zapachowi Burberry The Beat (toaletowa, nie perfumowana - zakochałam się ), ale jak kupowałam je teraz to dostałam kilka próbek, m.in. próbkę Hugo Boss, chyba to były te Orange ale nie pamiętam, bo już ją zużyłam i wywaliłam opakowanie. pachniały tak fajnie na chłodne dni, tak ciepło... czasem miałam skojarzenie nawet takie szarlotkowe, takie miłe zapach dość bogaty, także tylko dla tych dziewczyn, które takie wolą bardziej niż lekkie
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Ostatnio przeglądając sklepy internetowe z perfumami , trafilam na ciekawy sklep perfumytaniej i od dzisiaj jest to jeden z moich ulubinych sklepów, mają bardzo fajny wybór perfum, znalazłam tam mój zapach Elizabeth Arden Green Tea w super cenie;)))
To prawda, jednak oryginalne perfumy dłużej utrzymują się na skórze a nie jak podróbki po godzinie już ich nie czuć. Perfumy zawsze kupuję, albo w Douglasie, albo (jeśli jest możliwość) na lotnisku, gdzie są najtańsze i co ważne w 100% oryginalne.
Uwielbiam zapach 'Helloween Kiss J. Del Pozo', Coco Chanel 'Mademoiselle' oraz Dior 'Poison'. Z męskich kocham wręcz 'Echo Dawidoff'. Kiedyś miałam totalną zajawkę na 'Angel', jednak gdy kupiła je sobie moja mama, zapach stał się dla mnie duszący i przestał mi się podobać.
*Malinka* Coś już napisała
Wysłany: 2011-02-23, 08:01
Ja używam juicy couture ;)
Ten zapach jest naprawdę wyjątkowy.
Pierwszy raz spotkałam się z taką owocowo
kwiatową mieszanką. Jest mocno intensywny,
oraz bardzo trwały - więcej niż 2 psiknięcia grożą
bólem głowy. Z pewnością nie jest to zapach
do codziennego użytku. Raczej na wieczór,
zimę ...
KolagenColway Stała bywalczyni www.KolagenColway.com
Wysłany: 2011-03-15, 12:17
A ja bardzo lubie perfumy Mexxa oraz Pumy,są raczej sportowe do codziennego używania,lekkie,to coś w sam raz na wiosnę i lato.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum