Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: perfumy

Perfumy
Autor Wiadomość
albatrosik 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-27, 21:02 

Bardzo lubię nie drogie a piękne zapachy Elisabeth Arden -Sunflowers i Green Tea :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2010-02-28, 18:33 

Green Tea, niestety już nie ma :/ a ładny zapach był, taki delikatny, orzeźwiający.

anetapelegrina 
Coś już napisała
aneta pelegrina

Wysłany: 2010-09-12, 07:45 perfumy

Perfumy to tak jak aromaterapia olejek eteryczny z jaśminu 1 mililitra jest w ceni 1 grama złota ponieważ potrzeba około 5 ton płatków jaśminu z Mysore (indie) żeby go pozyskać za pomocą metody enflaurache około 1 litra olejku eterycznego, olejek eteryczny z jaśminu można już kupić za 10 zł pojemność 5 mililitrów i za 2800 zł ten pierwszy to syntetyk który w bardzo tani sposób można uzyskać w laboratoriach, to również dotyczy perfum jeżeli na butelce masz w składzie napisane perfum to w 99% oznacza że zapach skomponowany jest na składnikach chemicznych,
dlatego tak często się zastanawiamy dlaczego są perfumy i perfumy które pięknie pachną i kosztują w miare rozsądnie i te bardzo drogi to właśnie te które posiadają komponenty olejków eterycznych pochodzenia roślinnego
aneta :lol:

Kamela 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-02, 18:55 

Uwielbiam zapach jaśminu:) Czytałam niedawno na jednym blogu perfumeryjnym recenzję perfum Love and Tears... boskie... przynajmniej tak mnie zauroczył sam tekst. Nie wiecie, czy są one już dostępne gdzieś w sprzedaży?

madlen1512 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-17, 13:04 

Ja jednak wolę oryginalne perfumy, warto zapłacić trochę więcej pieniędzy, ale później za to mamy długotrwały zapach, a nie taki, który po godzinie może już zniknąć.
Jeśli chodzi o to na, co na początku zwracam uwagę przy kupnie perfum to jest to wybranie znanej przeze mnie marki, a następnie decyduję, który zapach najbardziej podoba mi się.

ewcia281 
Początkująca

Wysłany: 2010-09-28, 09:32 

Ja jestem zwolenniczką oryginalnych perfum a nie jakiś podróbek za które na allegro i tak trzeba nie mało zapłacić. Powiedzcie mi co sądzicie o zapachu Elizabeth Arden 5th Avenue. Jest niedrogi i słyszałam też dobre opinie, ale chciałabym się poradzić czy może ktoś używał?

aabbccdd 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-18, 09:14 

Uwielbiam perfumy...moje ulubione to:
blue light
aqua di gio
ou par kenzo
świeże, delikatne, nie słodkie.

Mart 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-10-24, 17:00 

Moim zapachem od wczoraj będzie LOUD Tommy'ego Hilfiger'a :D
Cudo - mieszanka różyczki, liczi i paczuli :D

Kamela 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-23, 17:41 

Też jestem zwolenniczką oryginalnych perfum. Trzeba za nie więcej zapłacić, ale czasami warto. Moim ostatnim odkryciem, po wizycie w perfumerii Missala, jest Teo Cabanel Oha. Na początku wcale nie zwróciłam na niego uwagi, dopóki pani ekspedientka mi go nie zaproponowała. Fantastyczny.

jajaja.1980 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-24, 15:27 

Bardzo lubię zapach Loose no1 dla kobiet.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-11-24, 19:03 

ja wciąż jestem wierna zapachowi Burberry The Beat (toaletowa, nie perfumowana - zakochałam się :-> ), ale jak kupowałam je teraz to dostałam kilka próbek, m.in. próbkę Hugo Boss, chyba to były te Orange ale nie pamiętam, bo już ją zużyłam i wywaliłam opakowanie. pachniały tak fajnie na chłodne dni, tak ciepło... czasem miałam skojarzenie nawet takie szarlotkowe, takie miłe :-) zapach dość bogaty, także tylko dla tych dziewczyn, które takie wolą bardziej niż lekkie ;-)

lidia1111 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-11-26, 16:31 

Ostatnio przeglądając sklepy internetowe z perfumami , trafilam na ciekawy sklep perfumytaniej i od dzisiaj jest to jeden z moich ulubinych sklepów, mają bardzo fajny wybór perfum, znalazłam tam mój zapach Elizabeth Arden Green Tea w super cenie;))) :-D :-D ;-)

pathi 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-11-30, 11:12 

To prawda, jednak oryginalne perfumy dłużej utrzymują się na skórze a nie jak podróbki po godzinie już ich nie czuć. Perfumy zawsze kupuję, albo w Douglasie, albo (jeśli jest możliwość) na lotnisku, gdzie są najtańsze i co ważne w 100% oryginalne.
Uwielbiam zapach 'Helloween Kiss J. Del Pozo', Coco Chanel 'Mademoiselle' oraz Dior 'Poison'. Z męskich kocham wręcz 'Echo Dawidoff'. Kiedyś miałam totalną zajawkę na 'Angel', jednak gdy kupiła je sobie moja mama, zapach stał się dla mnie duszący i przestał mi się podobać.

*Malinka* 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-02-23, 08:01 

Ja używam juicy couture ;)

Ten zapach jest naprawdę wyjątkowy.
Pierwszy raz spotkałam się z taką owocowo
kwiatową mieszanką. Jest mocno intensywny,
oraz bardzo trwały - więcej niż 2 psiknięcia grożą
bólem głowy. Z pewnością nie jest to zapach
do codziennego użytku. Raczej na wieczór,
zimę ...

KolagenColway 
Stała bywalczyni
www.KolagenColway.com

Wysłany: 2011-03-15, 12:17 

A ja bardzo lubie perfumy Mexxa oraz Pumy,są raczej sportowe do codziennego używania,lekkie,to coś w sam raz na wiosnę i lato.

Odpowiedz do tematu