Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-12, 21:29
Szczerze to ja nigdy nie myślałam nad perfumami do włosów. Wydaję mi się, że już ładnie pachną po umyciu :)
Centipede Początkująca
Wysłany: 2009-10-12, 22:50
Włosy bardzo wchłaniają zapachy i długo się na nich utrzymują, ale ja nie używam specjalnych perfum, tylko pryskam je zwykłymi perfumami, albo mgiełką do ciała, już nie jedna osoba mówiła, że ślicznie pachną mi włosy :)
Włosy bardzo wchłaniają zapachy i długo się na nich utrzymują, ale ja nie używam specjalnych perfum, tylko pryskam je zwykłymi perfumami, albo mgiełką do ciała, już nie jedna osoba mówiła, że ślicznie pachną mi włosy :)
Pewnie mają rację :) Tylko zwykłe perfumy strasznie przesuszają włosy..
tak, bo mają dużo alkoholu w sobie...też kiedyś próbowałam, ale Mama powiedziała że będę miały wesz we włosach hehe i już tak nie robię
Nie ma jak skuteczne rady dorosłych :D
Ale dobrze, że o tym czytam, bo do tej pory zdarzało mi się psikać perfumami po włosach. Zawsze tak mam przez pierwszy tydzień od zakupu nowiuśkich perfumek Kate Moss. Tak bardzo jestem podekscytowana, że znowu udało mi się za niską cenę kupić flakonik 100ml w kokai.pl, że psikam nimi po całej sobie jak szalona :D
Ale teraz już przestanę :) poza tym nie chcę by z tak błahego powodu włosy się wysuszały...
A wracając do tematu... Oprócz wspominanych wcześniej perfum do włosów możecie jeszcze coś polecić? :)
Możesz kupić sobie jakiś ładnie i intensywnie pachnący szampon lub odżywkę i będziesz miała dyskretnie pachnące włosy. Co do perfum, o które pytasz, to nie miałam z nimi do czynienia, ale podejrzewam, że te specjalnie przeznaczone do włosów, profesjonalne, nie wysuszają tak włosów. Poza tym, możesz też używać zwykłych mgiełek czy wód toaletowych bez alkoholu, aby zniwelować efekt wysuszenia.
A ja ten kosmetyk sobie w ogóle odpuszczam, mam dość zniszczone włosy, a nie wierzę, że te perfumy nie mają w składniku, czegoś, co wysusza, chociażby alkohol.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Ja perfum do włosów nie używam, bo też wydaje mi się że mogą wysuszać.
Ale takie zwykłe perfumy do ciała mają ok.
Ja tam perfum nie muszę mieć firmowych, ważne żeby podobał mi się zapach, i żeby 3-4 godziny było go czuć.
Miałam kiedyś wodę która pięknie pachniała a po jakimś czasie smród był nie do zniesienia, to był Oriflame, ale teraz już je wycofali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum