lukas Początkująca
Wysłany: 2011-09-09, 17:29
Peeling
Witam, chciałbym oczyścić bardziej skóre twarzy - zwłaszcza nosa. Dodatkowo chciałbym użyć jej w miejsach przed depilacją ( ponoć to wskazane aby włoski nie wrastały ). Jak tego dokonać? Nigdy nie oczyszczałem skóry w ten sposób. Proszę o rade kosmetyki które mi to ułatwią. Zapewno po peelingu też trzeba czegoś użyć?
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2306 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2011-09-12, 12:23
Do ciała możesz użyć peelingu albo scrubu, po peelingu najlepiej balsam, bo wtedy ciało dogłębniej się nawilża. A do twarzy to w drogeriach są peelingi albo po prostu żele myjące do twarzy z drobinkami masującymi, które faktycznie spełniają swoje funkcje. :)
Żeby włoski nie wrastały polecam peeling cukrowy - bardzo dobrze ściera. Do twarzy coś bardziej delikatnego, drobnoziarnistego, używałam Garniera i Dax Cosmetisc, z obu byłam zadowolona.
Bardzo Ci polecam peeling do twarzy Soraya z morelą, która ma działanie głęboko oczyszczające. Do ciała proponuje kosmetyki z serii AA Sensitive Nataure Spa, są naprawdę dobre, jest ich wiele rodzajów, na pewno znajdziesz coś dla siebie
Oj tak,ale to zależy jeszcze jaki peeling. Jeżeli masz dobra pastę to nie wysusza skóry,ale z reguły mszę po nim stosować krem,bo mam także podrażnienia i zaczerwienienia.
ewcio Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-23, 11:33
KolagenColway napisał/a:
A w szczególności polecam kawowy,jest bardzo skuteczny.
ooo tak, szczególnie po wypitej filizance kawy :) cudownie pachnie i naprawde swietnie wygadza skórę....trochę brudzi wanne czy prysznic ale szybkie sprzątanko i po sprawie :)
KolagenColway Stała bywalczyni www.KolagenColway.com
Wysłany: 2012-01-16, 13:26
Zapach jest cudowny,to racja. Ale dodam tylko tyle,że jeżeli ktoś ma wrażliwą skórę,to po takim peelingu koniecznie trzeba użyć kremu lub balsamu aby nie wystąpiły podrażnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum