Rozpocznij go 10-minutową kąpielą stóp w ciepłej wodzie z dodatkiem specjalnej soli, w trakcie której zrób peeling specjalnym preparatem. Obetnij lub opiłuj paznokcie, nadając im naturalny kształt, jak najbardziej zbliżony do prostokąta (jeśli mocno wytniesz im boki, będą wrastać). Pozostaw białą krawędź paznokcia, milimetrowej szerokości. Lekko wypoleruj płytkę paznokciową, bo wtedy lakier będzie się lepiej trzymał i nie odpryśnie. Zrób to polerką do paznokci (pilnik nr 4). Nie kremuj stóp przed nałożeniem lakieru, żeby nie zatłuścić paznokci, bo wtedy lakier "nie złapie" i powstaną smugi. Zanim zaczniesz malować paznokcie między palce włóż specjalny separator. Kupisz go w drogerii. Dzięki niemu pomalowane paznokcie nie będą się ze sobą stykać i lakier pozostanie gładki.
Zanim położysz lakier, pomaluj paznokcie specjalną emalią, tzw. bazą.
Na płytce paznokcia pod spodem specjalnym ołówkiem do malowania paznokci narysuj białą kreskę.
Całą płytkę pomaluj jednobarwnym lakierem w kolorze różu lub jasnego beżu (odcień powinien być identyczny jak na paznokciach u dłoni).
Na koniec pokryj pomalowaną płytkę utwardzaczem do lakieru. ♥♥
ja jeszcze w między czasie usuwam omegą albo pumeksem zrogowaciały naskórek na całych stopach oczywiście w tych miejscach gdzie zachodzi taka potrzeba . W gabinecie ten zabieg wykonuje się frezarką którą wykorzystuje się równiez do obróbki paznokci.
Wysłany: 2008-07-24, 10:37
aagnieszkaa1 napisał/a:
mi godzinka nie schodzi mniej... pół może
jeśli robisz tylko kąpiel i paznokcie to ok, ale jeśli dołączysz do tego frezowanie,pozbywanie się nagniotów,modzeli i odcisków... zejdzie jednak troszkę dłużej.
Ostatnio miałam 90-letnia klientkę!!!Dziewczyny zyczę każdej z Was takich stópek do "robienia"!!!rewelacja!!byłam pełna podziwu dla tak zadbanych i wypielęgnowanych nóg. Całość rzeczywiście zamknęła się w godzinie łącznie z pomalowaniem paznokci na piękną krwistą czerwień. :)
pozdrawiam
łee to pewnie jakas Pani z wyzszych sfer, przecietne babcie baaardzo zadko chodza do kosmetyczki ;)
ale kurcze tez chcialabym miec takie zadbane stopy zeby moc nimi sie chwalic.. a w takim wieku to juz wogole
Mam problemik:P
Na zajęcia pracowni kosmetycznej musze opisac preparaty ktore uzywamy do pedicure;)
czyli:
Żel chłodzący do stóp
Krem nawilżający do stóp
Krem odżywczy do stóp
Krem odświeżający do stóp
Maska regenerująca
Maska ściągająca
Peeling enzymatyczny
Peeling mechaniczny
Preparat zmiękczający do skórek
podejrzewam, ze potrzebuje skladow jak i ich dzialania ;) dzialanie to jakos mozna wymyslec ale co ze skladami chemicznymi ?:)
moge zasugerowac sie jedna konkretna firma np. alessandro (choc jeszcze nie wiem czy maja oni takie rzeczy w sprzedazy:P) i skopiowac od nich sklady??
tylko jak przegladalam ogolnie preparaty w sklepach to kazdy ma co innego oczywiscie i nie wiem czy to ma sens..
ktoras z Was orientuje sie odnosnie jakie sa podstawowe skladniki preparatow do pielegnacji stop :)?
Darish:), na kiedy to potrzebujesz? To mogę spisać w pracy i ci prześle dane na temat kremu, peelingu, maski i preparatu zmiękczającego do skórek. Co ta Wasza pani na pracowni wymyśla najważniejsze jest zastosowanie tych produktów, jakie mają właściwości a nie skład chemiczny - to nie chemia kosmetyczna
_________________ Czasem pakujemy stare rzeczy i chowamy je na strychu, nigdy nie zamierzając ich wyjmować, ale nie potrafimy się ich pozbyć - pewnie tak samo jak marzeń...
mam na to 3tyg jeszcze:)))
jakbys mogla to dla mnie zrobic byla bym bardzo wdzieczna :))
no ja nie wiem zastosowanie moze jest tylko potrzebne heh :) ja akurat wyszlam z tego wykladu bo umieralam;p pozatym 4os byly bo to Walentynki akurat byly hih :)
a z tego co mi kolezanka powiedziala to ma byc to w formie - peeling-drobinki-ścieranie ;)
czy jakos tak :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum