Tak jak obiecałam spiszę to wszystko co jest tam napisane a Ty sobie to po swojemu złożysz. Najpóźniej prześlę Ci do końca tygodnia, w środę mam troszkę luźniejszy dzień w pracy to mi się uda, obiecuje.
_________________ Czasem pakujemy stare rzeczy i chowamy je na strychu, nigdy nie zamierzając ich wyjmować, ale nie potrafimy się ich pozbyć - pewnie tak samo jak marzeń...
Basiur89 Użytkowniczka
Wysłany: 2009-03-19, 23:10
MArtwy naskórek na największych palcach u stóp. U góry po bokach paznokci robi się biały martwy naskórek. Wycinam go, ale on ciągle wraca. Może źle obcinam paznokcie?
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-20, 09:47
albo zaprzestań wycinania bo wycinanie skórek nie jest zbyt dobre. Powoduje odrastanie jeszcze twardszych niz były. Należy je zmiękczyć i usunąć frezarką. Można też domowym sposobem za pomocą specjlanego patyczka./
paznokcie u stóp obcinamy na prosto bo inaczej zaczną wrastać a wtedy to już jest większy problem i trzeba nosić specjalne klamry korygujące.
Basiur89,
paradoksalnie przyczyna moze być żle dobrane obuwie; za wąskie 'noski' albo po prostu za duży but. Naskórek narasta w miejscach, w których skóra broni sie przed nadmiernym tarciem czy uciskiem. Nie radzę tego wycinać, raczej ścierać tarką i porządnie nawilżać.
misha85 Początkująca
Wysłany: 2009-08-09, 20:28
O ile u rąk nie wycinam, to u nóg muszę po bokach, bo inaczej się nie da. Naprawdę to zależy jakie się ma skórki. Najlepiej nie wycinać, ale niekiedy trzeba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum