Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: panthenol, spray, zastosowanie

Panthenol SPRAY - zastosowanie
Autor Wiadomość
Paffi 
Użytkowniczka
Paffi :)

Wysłany: 2010-08-10, 12:01 Panthenol SPRAY - zastosowanie

Zakładam watek, gdyż mam wiele pytań i sądzę, że może on się komuś jeszcze przydać.

Panthenol Spray- środek na oparzenia słoneczne jest mniej więcej wszystkim znany. Doczytałam się na kilku forach, że można go również stosować po opalaniu w ramach nawilżania - jako balsam po opalaniu, kolejno jako odżywkę na zniszczone słońcem końcówki włosów a nawet jako krem nawilżający do twarzy.

Użytkowniczka rekomendowała go jako świetny balsam łagodzący podrażnienia po goleniu u mężczyzn.

Sądzę, że na forum znajdują się Ekspertki w temacie kosmetologi i skomentują moje spostrzeżenia.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

[ Dodano: 2010-08-11, 10:15 ]
Dziewczyny, będę wdzięczna za wszystkie komentarze. Bardzo potrzebuję Waszych ew. eksperckich uwag...

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-08-15, 23:15 Re: Panthenol SPRAY - zastosowanie

Paffi napisał/a:

Użytkowniczka rekomendowała go jako świetny balsam łagodzący podrażnienia po goleniu u mężczyzn.

Przyłączam się- mój facet używa go po każdym goleniu, bo ma duży problem z podrażnieniami. Panthenol działa lepiej niż niejeden balsam łagodzący na rynku...

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-05, 19:30 

ja moge potwierdzić, ze mi pomógł przy podrażnieniach po depilacji bikini. Miejsca rewelacyjnie wygoiły się, panthenol dawał ukojenie mi, bo swędziało strasznie.

Ja czytałam gdzieś jak szukałam na innych forach własnie co do depilacji, że dziewczyny stosuja na końcówki włosów jako odzywka. Nie stosowałam, ale moze cos w tym jest bo większość odżywek ma w swym składzie panthenol

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-07, 19:32 

Blaszka napisał/a:

Ja czytałam gdzieś jak szukałam na innych forach własnie co do depilacji, że dziewczyny stosuja na końcówki włosów jako odzywka. Nie stosowałam, ale moze cos w tym jest bo większość odżywek ma w swym składzie panthenol

O to ja nie słyszałam o takim zastosowaniu... Stosowałaś tak?

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-07, 21:04 

werkaa napisał/a:

O to ja nie słyszałam o takim zastosowaniu... Stosowałaś tak?
dopiero mam zamiar, bo na taki zabieg potrzeba więcej czasu a ja zazwyczaj biore szybki prysznic. Z tego co wyczytałam to nakłada sie na koncówki, czeka pare minut i trzeba umyc głowę, bo panthenol spray jest jednak pianka tłustą, nawilżającą..
czytałam na innym forum, ze jeden chlopak stosuje jako krem

to jego wypowiedz
Cytat:
A ja powiem Wam tak- obecnie panthenolem zastapilem wszystkie kremy nawilzajace na dzien, na noc i wszelkie inne kosmetyczne bzdury, efekty sa lepsze niz po wielu sprawdzonych nawilzajacych kremach. Co do uzywania panthenolu na wlosy- mieszam z waxem, wlosy sa miekkie, gladkie, a skora glowy wydaje sie byc bardziej odzywiona (po 2 miesiacach uzywania zauwazalnie widac przyrost wlosa)
ja zrobie sobie maseczke nawlizającą z pianki :mrgreen:

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-10, 23:16 

Nawet nie przypuszczałam, ze może mieć tyle zastosowań... Ale dobrze człowiek uczy się całe życie;) Maseczka dobra myśl- tylko na ile ją nałożyć? Na 15min? Macie jakieś pomysły?

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-15, 22:48 

werkaa napisał/a:
Nawet nie przypuszczałam, ze może mieć tyle zastosowań... Ale dobrze człowiek uczy się całe życie;) Maseczka dobra myśl- tylko na ile ją nałożyć? Na 15min? Macie jakieś pomysły?
ja myslę, ze poczekac aż całkowicie sie wchłonie. jakby nie patrzeć to panthenol spray ma w swoim składzie prowitamine B5 i na pewno podziała na skórę uzdrawiająco taka maseczka z pianki. Jak zastosujesz to daj znac werka

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-20, 00:00 

Blaszka- oczywiście, ze zdam relację;) Już nie mogę się doczekać, najchętniej już bym się wysmarowała, ale pankę nową muszę kupić;) Bo już tylko psyczenie w mojej słychać;)

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-23, 21:40 

werkaa napisał/a:
Blaszka- oczywiście, ze zdam relację;) Już nie mogę się doczekać, najchętniej już bym się wysmarowała, ale pankę nową muszę kupić;) Bo już tylko psyczenie w mojej słychać;)
ja mam to samo ;) czytałam ze dziewczyna stosuje panthenol spray na cerę trądzikową zacytuję ją
Cytat:
Stosuje na twarz, na skore po goleniu, i to codziennie smaruje nim buzke od jakiego tygodnia, mam tradzikowa cere, wyrzucilam wszystko i tylko myje buzie i smaruje pantenolem, pomoglo, na twarzy nie mam juz skorupy i ranek, buzia goi sie pieknie
dobrze wiedziec bo ja czesto mam jakąś "hogate na nosie" :lol: :lol: :lol:

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-26, 21:18 

No ja właśnie jestem po oczyszczaniu buzi, mam trochę strupków, więc i ten sposób też sprawdzę...

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-27, 23:43 

po takim zabiegu na twarzy w sumie warto posmarowac twarz panthenolem spray, bo ma sie poraniona skórę od oczyszczania i mysle, ze szybciej ci sie ona zagoi

uholki 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-28, 11:23 

z czystym sumieniem mogę Wam polecić serię Pantenol firmy Farmona. Pianki i balsamu do ciała używam na co dzień bo mam alergiczną skórę. Działa rewelacyjnie. Mój mąż po goleniu używa pianki Farmony

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-29, 20:25 

uholki ja jednak zaufam produktowi oryginalnemu jakim jest panthenol spray firmy Bausch&Lomb. Jest to jedyny od 40 lat opatentowany produkt, a z tego co wiem to inne produkty to są generyki powstałe po... pewnie sa na podobnej zasadzie, i cenowo tez więc w tym przypadku używam produktu oryginalnego.

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-10-01, 22:18 

A ja używam tego z usmiechnietą buźką na opakowaniu;)

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-10-05, 11:05 

werkaa napisał/a:
A ja używam tego z usmiechnietą buźką na opakowaniu;)

werkaa jesli masz ten panthenol spray

to jest to jeśli spojrzysz na etykietkę na butelce, ze jest to panthenol spray firmy Bausch&Lomb Polska ;) i to jest jedyny oryginalny panthenol spray

Odpowiedz do tematu