Zakupiłam Braun silk-epil 5, jest to model z nasadkami, jedna- posiada mniejszą ilość pęset niż normalnie i polecana jest przez producenta do stosowania na pachy, kolejna- z jeszcze bardziej zredukowaną ilością pęset, do miejsc wrażliwych i włosków na twarzy. Twarzy depilować nie mam potrzeby, a nawet jeśli, to po moim trupie. Należność z mojego ubezpieczenia wypadkowego by mnie nie usatysfakcjonowała. Pęsety przy owych nasadkach wyrywają z taką samą siłą jak przy standardowej, tyle, że powierzchnia depilująca jest mniejsza poprostu.
Ale do rzeczy: próbowałam depilować pachy nasadką przeznaczoną do pach właśnie, dwa razy uszczypnęło naskórek i więcej nie przykładałam depilatora. Cykor ze mnie, naczytałam się o krwiakach, bólu, lejącej się krwi przy próbach depilacj owych miejsc, więc czy próbować dalej, czy raczej nie wyjdę z tego cało? Bo nie wiem, myślałam że będzie to taki świetny zakup
Depilacja laserowa jest trochę droga. A ja tam lubię depilator...tylko nie lubię tego, że trzeba czekać aż trochę włoski odrosną, bo inaczej depilator ich nie uchwyci.
To mówicie, że nie bać się depilować pach? Bo mnie mama straszy, że można doprowadzic tym do powstania wylewów podskórnych, jeśli depilator uszczypnie skórę I naprawdę się tego boje, niby trzeba próbować, ale jak włącze depilator i mam przyłożyć do skóry.. A bikini ?...
motylek77 Początkująca
Wysłany: 2011-08-12, 10:33
Ja depiluje pachy depilatorem.Na poczatku bylo ciezko wiec pomagalam sobie kremem EMLA a teraz juz jest znacznie lepiej nie ma tak ze nie boli wcale ale jest do wytrzymania i co najwazniejsze paszki przejade depilatorem raz w tyg i mam gladziutenkie a tak musialam golic prawie codziennie(niestety silne owlosienie) wiec polecam warto sprobowac.
Ja też jeżdże po pachach depilatorem, i to takim zwykłym, bez żadnych specjalnych końcówek. Jak już się przyzwyczaisz to potem to bułka z masłem. dobrze naciągnij skóre i nie powinnaś się uszczypać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum