Kiedy rano wstaje opuchniete oczy to nioedłączny ,,przyjaciel" porannej toalety. Problem w tym że nieweim jak się ich pozbyc, a rano niemam zbyt wiele czasu na pielegnacje...
Kiedy rano wstaje opuchniete oczy to nioedłączny ,,przyjaciel" porannej toalety. Problem w tym że nieweim jak się ich pozbyc, a rano niemam zbyt wiele czasu na pielegnacje...
hej, moja kosmetyczka mi powiedziała, że na opuchnięte oczy najlepsze są kostki lodu plus, oklad z szalwi plus dobry masaz z drenazem ...sama stosuje i faktycznie pomaga
Gdzies czytałam ze jak ma sie non stop opuchniete oczy to zła wyskosc poduszki musi byc;) Tak jak wyzej było napisane- kostki lodu najlepsze. Ja przykładam co chwile bezposrednio na oczy kostke i tak z 2, 3 min. i jest ok.
juz pisałam w innym temacie o opuchniętych oczach, więc powtórzę się:
opuchlizna pod oczami może być wynikiem picia alkoholu przed snem (alkohol pogarsza wydalanie wody z organizmu).
Wówczas polecam pić dużo wody, ok. 2 litrów dziennie, ponieważ woda rozcieńcza substancje powodujące zatrzymanie wody w organizmie i przyspiesza ich usunięcie. Gdy organizm jest odwodniony, magazynuje wodę, co może byc też przyczyną opuchlizny pod oczami.
a dodatkowo tak jak wyżej dziewczyny pisały to zimne okłady :)
izap Początkująca
Wysłany: 2009-05-15, 09:06
polecam okulary żelowe, bardzo pomocne w tym problemie!
-->http://www.ogrzewacze.net/details.html?id=19 --> zobacz, poczytaj...
Jesli lód nie pomoże i ogółem zimno to zainteresowała bym się nawilżeniem oczu. W aptece można kupić takie krople... chyba sól fizjologiczna - lepsza od specjalistycznych kropli nawilżających.
żel pod oczy i na powieki z firmy FLOS lek - najlepiej ze świetlikiem, przyjemny chłodek i ukojenie dla okolic oczu. polecam, dostępny w każdej aptece
izzziska Coś już napisała
Wysłany: 2009-05-22, 16:39
w niektorych drogeriach mozna kupic zelowe opaski na oczka.kiedys byly jako dodatek do jakiejs gazety ale nie wiem czy to pomaga na spuchniete oczy. i tak najlepszy jest chyba sen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum