Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: oczka, opuchniete, robic

opuchniete oczka...co robić??
Autor Wiadomość
Aga 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-03, 23:13 

na opuchnięcia pod oczami tzw "worki" niekonwencjonalnym lecz skutecznym sposobem jest schłodzona maść na hemoroidy ( z heparyną ) w żelu.

Dorota25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-05-22, 17:05 

też mam żel flos lek, pomaga... a do tego jakieś krople do zmęczonych oczu, ale nie pamietam nazwy...

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-22, 17:22 

Dorota25 napisał/a:
też mam żel flos lek, pomaga... a do tego jakieś krople do zmęczonych oczu, ale nie pamietam nazwy...

hm, może świetlik? takie kropelki, za 7-8 zł chyba :) super do zmęczonych oczu!

Syjamka

Wysłany: 2009-05-23, 09:42 

A ja zawsze parzę herbatę w torebkach, studzę, wkładam do zamrażarki, wyjmuję po 15minutach i kładę na 5minut na oczy. Gały jak nowe :mrgreen:

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-05-23, 13:21 

Syjamka napisał/a:
A ja zawsze parzę herbatę w torebkach, studzę, wkładam do zamrażarki, wyjmuję po 15minutach i kładę na 5minut na oczy. Gały jak nowe :mrgreen:

Ooo dobrze wiedzieć :D spróbuję :D // ja kiedyś kupiłam takie płatki, ale były dziadowe :/ :mrgreen:

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-05-23, 17:09 

najlepsze są z herbatek ziołowych np rumianku, lipy itp

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-05-23, 17:40 

a mi to nic nie pomaga :/ probowalam zeli FlosLek i Ziaji... efekt na krotko.. i robilam oklady ze swietlika i nic:( dalej czerwone powieki do tego opuchniete porazka:((

sprobuje jeszcze sposobu syjamki

Syjamka

Wysłany: 2009-05-23, 22:01 

Sprobuj, sprobuj mi pomaga a mam genatyczne wory pod oczami, a do tego jak w czasie zjazdu na studiach gdzies mnie zawieje i zabaluje, to zeby rano jak czlowiek wygladac to robie tak:
-parze herbate (rumianek lub czarną, zieloną)
-taki nasączony worek (ten od herbaty) studzę
-potem taki lekko ciepły do zamrażarki na 15minut okolo
-na oczy na 10minut okolo
-nakladam korektor
-podklad, puder itd make up

i wygladam swierzo po spaniu 1-2h :mrgreen: :-P

izatorun 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-05, 18:15 

A może zimny okład - najbardziej popularny; możemy robić go z plastrów ogórka, żelowej maski czy rozkruszonych kostek lodu owiniętych w chusteczkę. to wszystko redukuje cienie i worki pod oczami zmniejszając opuchliznę, daje także uczucie orzeźwienia ,można również kupić w aptece odżywkę Nanobase,która świetnie chroni delikatną skórę wokół oczu przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych. Efekt błyskawiczny= oczy odzyskują blask, oznaki zmęczenia są zredukowane, a delikatna skóra wokół oczu jest optymalnie nawilżona

Woanilla 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-06-09, 23:21 

a co zrobic jak sie ma cienie pod oczami?? bo jak stosuje jakies rozswietlejace pudry albo ton jasniejsze to wygladam jak panda :-( pomożcie pliss

Wieśka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-06-10, 09:08 

Algi niebieskie służą do pielęgnacji okolic oczu i ust, tj. miejsc gdzie skóra jest cienka i bardzo wrażliwa. Są również dostępne różne maseczki ziołowe na okolice oczu. Pamiętajcie dziewczyny, że "cudowne" metody mogą Wam nieźle narozrabiać. Wiem, że wory pod oczami to widok przypominający "wczorajszy, ciężki dzień", ale nic za wszelką cenę. Herbatkę oczywiście polecam, ale bardziej profesjonalnie i bezpiecznie będzie wykorzystać preparaty ziołowe.

pierniczek

Wysłany: 2009-08-27, 22:01 

U mnie sprawdza sie zestaw; maseczka żelowa umycie twarzy zimna wodą (dodatkowo obkurcza pory) i oklady z herbaty.

ancur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-08-28, 08:49 

Ja staram się już w ciągu dnia nie forsować oczu; co dwie godzinki robię przerwę w pracy nad komputerem i staram się też nie czytać zbyt długo bez przerw. Ważne jest, aby spać ok. 7 godzin, aby oczy zdążyły odpocząć przed kolejnym dniem. Używam kremu odżywczego pod oczy i robię sobie okłady z płatków ogórkowych. Bardzo szybko przynoszą odprężenie i uczycie komfortu, a przy okazji są nasączone wyciągiem z ziół i witaminami:) Staram się solidnie dbać o oczy, bo pięknie zadbana twarz przy zmęczonych oczach traci swój urok,a poza tym oczy mają służyć jak najdłużej w pełni sprawne, więc trzeba poświęcić im tę chwilkę dziennie:)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-08-28, 11:13 

:arrow: okłady z plastrów ogórków
:arrow: kompres z naparu świetlika lekarskiego
:arrow: okład z mocnej esensji herbacianej

minerwa 
Coś już napisała
minerwa

Wysłany: 2009-12-03, 23:45 

polecam Flos-lek ŻEL ARNIKOWY, rano po obudzeniu, nałóż grubą warstwę jak maseczkę, na okolice oczu, potem śniadanko, kawka itd. to co zostanie zetrzyj przed makijażem. Pamiętaj, żeby wieczorem dokładnie zmyć makijaż, szczególnie tusz do oczu.
A PRZEDE WSZYSTKIM ZRÓB SOBIE BADANIA! Obrzęki wokół oczu mogą być objawem chorób nerek lub problemów z krążeniem, zaczerwienione powieki natomiast , wskazują na alergię.
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu