a mi to nic nie pomaga :/ probowalam zeli FlosLek i Ziaji... efekt na krotko.. i robilam oklady ze swietlika i nic:( dalej czerwone powieki do tego opuchniete porazka:((
sprobuje jeszcze sposobu syjamki
_________________ "Jakie to piękne, gdy dziewczyna zapomina, że jest dobrze wychowana."
Sprobuj, sprobuj mi pomaga a mam genatyczne wory pod oczami, a do tego jak w czasie zjazdu na studiach gdzies mnie zawieje i zabaluje, to zeby rano jak czlowiek wygladac to robie tak:
-parze herbate (rumianek lub czarną, zieloną)
-taki nasączony worek (ten od herbaty) studzę
-potem taki lekko ciepły do zamrażarki na 15minut okolo
-na oczy na 10minut okolo
-nakladam korektor
-podklad, puder itd make up
A może zimny okład - najbardziej popularny; możemy robić go z plastrów ogórka, żelowej maski czy rozkruszonych kostek lodu owiniętych w chusteczkę. to wszystko redukuje cienie i worki pod oczami zmniejszając opuchliznę, daje także uczucie orzeźwienia ,można również kupić w aptece odżywkę Nanobase,która świetnie chroni delikatną skórę wokół oczu przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych. Efekt błyskawiczny= oczy odzyskują blask, oznaki zmęczenia są zredukowane, a delikatna skóra wokół oczu jest optymalnie nawilżona
Algi niebieskie służą do pielęgnacji okolic oczu i ust, tj. miejsc gdzie skóra jest cienka i bardzo wrażliwa. Są również dostępne różne maseczki ziołowe na okolice oczu. Pamiętajcie dziewczyny, że "cudowne" metody mogą Wam nieźle narozrabiać. Wiem, że wory pod oczami to widok przypominający "wczorajszy, ciężki dzień", ale nic za wszelką cenę. Herbatkę oczywiście polecam, ale bardziej profesjonalnie i bezpiecznie będzie wykorzystać preparaty ziołowe.
Ja staram się już w ciągu dnia nie forsować oczu; co dwie godzinki robię przerwę w pracy nad komputerem i staram się też nie czytać zbyt długo bez przerw. Ważne jest, aby spać ok. 7 godzin, aby oczy zdążyły odpocząć przed kolejnym dniem. Używam kremu odżywczego pod oczy i robię sobie okłady z płatków ogórkowych. Bardzo szybko przynoszą odprężenie i uczycie komfortu, a przy okazji są nasączone wyciągiem z ziół i witaminami:) Staram się solidnie dbać o oczy, bo pięknie zadbana twarz przy zmęczonych oczach traci swój urok,a poza tym oczy mają służyć jak najdłużej w pełni sprawne, więc trzeba poświęcić im tę chwilkę dziennie:)
polecam Flos-lek ŻEL ARNIKOWY, rano po obudzeniu, nałóż grubą warstwę jak maseczkę, na okolice oczu, potem śniadanko, kawka itd. to co zostanie zetrzyj przed makijażem. Pamiętaj, żeby wieczorem dokładnie zmyć makijaż, szczególnie tusz do oczu.
A PRZEDE WSZYSTKIM ZRÓB SOBIE BADANIA! Obrzęki wokół oczu mogą być objawem chorób nerek lub problemów z krążeniem, zaczerwienione powieki natomiast , wskazują na alergię.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum