Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: opryszczka, wargowa

Opryszczka wargowa..
Autor Wiadomość
weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-06-01, 15:38 

Tak niestety :cry: Chyba, że chcesz by facet miał opryszczkę.

Darish:)

Wysłany: 2007-06-01, 16:11 

moj facet wlasnie chyba ode mnie sie zarazil;) albo mial wczesniej heh ale i tak zadko mu wyskakuje ;) a jak juz mnie widzi ten raz w tygodniu to sie nie powstrzyma zeby buziaka nie dac ;)

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-08-22, 22:03 

Darish:) napisał/a:
moj facet wlasnie chyba ode mnie sie zarazil;) albo mial wczesniej heh ale i tak zadko mu wyskakuje ;) a jak juz mnie widzi ten raz w tygodniu to sie nie powstrzyma zeby buziaka nie dac ;)
ooo to nie ładnie z jego strony, bo ten wirus niestety przekazał ci na całe zycie :-/ jest to podstępny wirus.

Opryszczka wargowa jest silnie zakaźną dolegliwością, więc w przypadku zachorowania trzeba bezwzględnie uważać, aby choroba się nie rozprzestrzeniała. Należy dokładnie myć ręce po każdym dotknięciu zainfekowanego miejsca. Trzeba unikać dotykania oczu oraz zachować ścisłą higienę przy zmywaniu makijażu oczu. Przeniesienie wirusa opryszczki do oka może spowodować zaatakowanie rogówki i spojówki, co w skrajnych przypadkach może prowadzić nawet do uszkodzenia wzroku. Aby uniknąć zakażenia osób z najbliższego otoczenia, podczas choroby nie wolno nikogo całować, wskazane jest również używanie osobnych kubków, szklanek
i sztućców.

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-06-01, 16:29 

:mrgreen:

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-21, 14:53 

Opryszczkę jak raz się złapie, to już potem będzie występować regularnie. Myślę, że warto zażywać coś, żeby jednak przeciwdziałać wyskakiwaniu tego wirusa. Można np. zażywać immulinę - dobrze działa, przede wszystkim wzmacnia organizm, więc i zmniejsza, a nawet eliminuje możliwość wystąpienia opryszczki.

Beauty-Box 
Początkująca

Wysłany: 2010-08-28, 13:07 

Do zwalczenia opryszczki polecane są leki z acyklowirem (Zovirax, Virolex, ale także tańszy Hascovir). Na mniejsze dolegliwości należy stosować dostępną bez recepty maść, a podczas cięższych objawów, lekarz może zalecić tabletki albo zastrzyki.Dobrą pomocą w walce z wirusem jest witamina C i cynk, według badań substancje te doskonale chronią przed nawrotami opryszczki. Bogate w witaminę C są cytrusy, kiwi i papryka, a w cynk mięso z kurczaka i owoce morza.

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-09-30, 21:56 

Beauty-Box napisał/a:
D według badań substancje te doskonale chronią przed nawrotami opryszczki. Bogate w witaminę C są cytrusy, kiwi i papryka, a w cynk mięso z kurczaka i owoce morza.

z tego co czytałam to namnażanie wirusa opryszczki zmniejsza aminokwas o nazwie lizyna. Największa ilość lizyny znajduje się w mleku, drożdżach piwnych, mięsie ryb i kurczaków oraz w nasionach roślin strączkowych.

Arginina jest natomiast aminokwasem, który uaktywnia wirusa opryszczki, dlatego należy unikać spożywania nadmiernej ilości produktów szczególnie bogatych w ten aminokwas. Należą do nich: czekolada, migdały, orzeszki ziemne i żelatyna. Oczywiście nie każda osoba ma objawy opryszczki na skutek jedzenia produktów bogatych w argininę. Jest to sprawa indywidualnych predyspozycji organizmu, ale przy skłonności do opryszczki warto wystrzegać się produktów z argininą i obserwować, czy zmniejszy się częstotliwość nawrotów choroby.

a macie jakieś domowe sposoby na opryszczkę???? co stosujecie z domowej apteczki, oprócz maści, pianek czy leków antywirusowych??

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-10-01, 00:36 

Ja opryszczki nie mam, ale wiem że ludzie stosują Carmex. Podobno jego stosowanie zapobiega pojawianiu się tego okropnego bąbla na ustach.
Poza tym Carmex super nawilża usta, polecam wiśniowy. Kosztuje 9zł, na prawdę warty uwagi!

vexgirl 
Stała bywalczyni
narcystyczno - egocentryczna

Wysłany: 2010-10-28, 15:02 

Agusia77 napisał/a:
Ja opryszczki nie mam, ale wiem że ludzie stosują Carmex. Podobno jego stosowanie zapobiega pojawianiu się tego okropnego bąbla na ustach.
Poza tym Carmex super nawilża usta, polecam wiśniowy. Kosztuje 9zł, na prawdę warty uwagi!

Potwierdzam ;-)

resika 
Coś już napisała
resika

Wysłany: 2010-10-22, 23:22 

Mnie też czasem dopada :-( ratuje się wtedy zoviraxem, albo zwykłą pastą do zębów!

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-10-28, 13:56 

Ja mam bardzo rzadko, ponieważ stosuję vratizolin zapobiegawczo i u mnie się to sprawdza.

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-11-06, 01:24 

Cytat:
Mnie też czasem dopada :-( ratuje się wtedy zoviraxem, albo zwykłą pastą do zębów!
jadąc wczoraj do pracy widziałam dziewczynę jak miala opryszczkę wysmarowaną pastą do zębów na wardze, ale nie dziwiłabym sie gdyby to była pasta biała, ale zielona pastą :mrgreen: jak to wyglądało :shock:

Odpowiedz do tematu