różne są sposoby na piękną opaloną cerę w salonie futuro w warszawie stosuja opalanie natryskowe i właśnie się zastanawiam czy to działa czy jest to możliwe że po jednym takim zabiegu widać efekty ?????
Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-24, 12:13
Oglądałam kiedyś takie program, gdzie porównywano rożne rodzaje opalania: naturalne, w solarium, natryskowe, samoopalacze, nawet picie soku z marchwi. Z tego co pamiętam, to takie opalanie wychodziło całkiem nieźle i efekt przez jakiś czas się utrzymywał. Trzeba jednak pamiętać, ze jak chce się taka opaleniznę utrzymać, to co jakiś czas należy chodzić i powtarzać taki zabieg.
linet Coś już napisała
Wysłany: 2010-08-03, 16:55
TA co ile trzeba taki zabieg powtarzać? Byłam chyba dwa razy w życiu na solarium ale bardzo źle znosiłam zamkniecie w tym okropnym łóżku( klaustrofobia) i zdecydowałam,że więcej podejść nie robię. Na co dzień stosuje samoopalcze i balsamy brązujące ale to na dłuższa metę męczące
Leszek Coś już napisała
Wysłany: 2010-08-11, 10:19
Zabieg się powtarza od 7-14 dni w zależności od jakości płynu użytego.
kasia_86 Początkująca
Wysłany: 2010-08-11, 21:17
W wielu salonach oferują takie opalanie. Zdrowsze od normalnego. Jeśli jest zrobiony profesjonalnie, przy użyciu dobrych kosmetyków, powinien dawać bardzoe dobre rezultaty. Pytanie tylko. Jak znaleźć taki salon?
byłam kilka razy na takim zabiegu i osobiście wiem, że to ile czasu efekt się utrzyma zależy od rodzaju płynu i od naszej pielęgnacji po zabiegu. Moja koleżanka ma taki zabieg w salonie i powiedziała ze niektóre płyny to tylko woda i samoopalacz(DHA) a jedno i drugie rpzecież wysusza .. podobno są jakieś nowe płyny na rynku które maja mase substancji odzywczych. ktoraś firma od kosmetykow solaryjnych je wypuscila
A ile u Was kosztuje opalania natryskowe? U mnie 1 taki zabieg kosztuje 80-100zł. Strasznie to drogie. Jakbym miała chodzić co 7 dni to w miesiącu koło 400 zł bym na to musiała poświęcić.
Zdecydowanie opalanie natryskowe jest zdrowszą alternatywą niż solarium, bo nie grozi nam poparzenie słoneczne. No i efekt jest od razu nie tak jak po solarium- dopiero po kilku wejściach.
astarte Użytkowniczka
Wysłany: 2011-07-26, 15:29
Ja jakoś nie umiem się przekonać do tego sposobu opalania. Za dużo chyba naczytałam się o tych zaciekach, które pozostają po właśnie takim opalaniu. Także jednak wolę przejść się od czasu do czasu na mniej zdrowsze solarium.
No plamy są niewątpliwą wadą tej metody... Ale jak ktoś chce efekt na już, to jest to jakieś rozwiązanie:) Ja wolę osobiście poopalać się na słońcu- przy okazji człowiek się dotlenia, ale wiadomo, że to tez nie jest dobre dla skóry...
Ja jakoś nie umiem się przekonać do tego sposobu opalania. Za dużo chyba naczytałam się o tych zaciekach, które pozostają po właśnie takim opalaniu. Także jednak wolę przejść się od czasu do czasu na mniej zdrowsze solarium.
ja myślę, że to zależy od produktu, którego użyją i wprawy kosmetyczki. opalanie takie ma u mnie trzy plusy:
+ jest od razu
+ przy odpowiedniej pielęgnacji przed (peeling) i po utrzymuje się nawet do 7 dni
+ nie śmierdzi się spalenizną jak po solarce
i dwa minusy:
+ jest droga (celem utrzymania co tydzień 80-100 pln)
+ może zostawiać smugi na ubraniu
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum