Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: natryskowe, opalanie

opalanie natryskowe
Autor Wiadomość

kinia347

Wysłany: 2010-06-18, 16:30 opalanie natryskowe

różne są sposoby na piękną opaloną cerę w salonie futuro w warszawie stosuja opalanie natryskowe i właśnie się zastanawiam czy to działa czy jest to możliwe że po jednym takim zabiegu widać efekty ?????

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-24, 12:13 

Oglądałam kiedyś takie program, gdzie porównywano rożne rodzaje opalania: naturalne, w solarium, natryskowe, samoopalacze, nawet picie soku z marchwi. Z tego co pamiętam, to takie opalanie wychodziło całkiem nieźle i efekt przez jakiś czas się utrzymywał. Trzeba jednak pamiętać, ze jak chce się taka opaleniznę utrzymać, to co jakiś czas należy chodzić i powtarzać taki zabieg.

linet 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-03, 16:55 

TA co ile trzeba taki zabieg powtarzać? Byłam chyba dwa razy w życiu na solarium ale bardzo źle znosiłam zamkniecie w tym okropnym łóżku( klaustrofobia) i zdecydowałam,że więcej podejść nie robię. Na co dzień stosuje samoopalcze i balsamy brązujące ale to na dłuższa metę męczące

Leszek 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-11, 10:19 

Zabieg się powtarza od 7-14 dni w zależności od jakości płynu użytego.

kasia_86 
Początkująca

Wysłany: 2010-08-11, 21:17 

W wielu salonach oferują takie opalanie. Zdrowsze od normalnego. Jeśli jest zrobiony profesjonalnie, przy użyciu dobrych kosmetyków, powinien dawać bardzoe dobre rezultaty. Pytanie tylko. Jak znaleźć taki salon?

koraliq 
Początkująca

Wysłany: 2011-07-05, 15:53 opalanie natryskowe

byłam kilka razy na takim zabiegu i osobiście wiem, że to ile czasu efekt się utrzyma zależy od rodzaju płynu i od naszej pielęgnacji po zabiegu. Moja koleżanka ma taki zabieg w salonie i powiedziała ze niektóre płyny to tylko woda i samoopalacz(DHA) a jedno i drugie rpzecież wysusza .. podobno są jakieś nowe płyny na rynku które maja mase substancji odzywczych. ktoraś firma od kosmetykow solaryjnych je wypuscila

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-07-07, 14:18 

A ile u Was kosztuje opalania natryskowe? U mnie 1 taki zabieg kosztuje 80-100zł. Strasznie to drogie. Jakbym miała chodzić co 7 dni to w miesiącu koło 400 zł bym na to musiała poświęcić.

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-07-13, 22:48 

Zdecydowanie opalanie natryskowe jest zdrowszą alternatywą niż solarium, bo nie grozi nam poparzenie słoneczne. No i efekt jest od razu nie tak jak po solarium- dopiero po kilku wejściach.

astarte 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-26, 15:29 

Ja jakoś nie umiem się przekonać do tego sposobu opalania. Za dużo chyba naczytałam się o tych zaciekach, które pozostają po właśnie takim opalaniu. Także jednak wolę przejść się od czasu do czasu na mniej zdrowsze solarium.

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-08-11, 01:17 

No plamy są niewątpliwą wadą tej metody... Ale jak ktoś chce efekt na już, to jest to jakieś rozwiązanie:) Ja wolę osobiście poopalać się na słońcu- przy okazji człowiek się dotlenia, ale wiadomo, że to tez nie jest dobre dla skóry...

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-08-18, 00:04 

astarte napisał/a:
Ja jakoś nie umiem się przekonać do tego sposobu opalania. Za dużo chyba naczytałam się o tych zaciekach, które pozostają po właśnie takim opalaniu. Także jednak wolę przejść się od czasu do czasu na mniej zdrowsze solarium.

ja myślę, że to zależy od produktu, którego użyją i wprawy kosmetyczki. opalanie takie ma u mnie trzy plusy:

+ jest od razu
+ przy odpowiedniej pielęgnacji przed (peeling) i po utrzymuje się nawet do 7 dni
+ nie śmierdzi się spalenizną jak po solarce

i dwa minusy:

+ jest droga (celem utrzymania co tydzień 80-100 pln)
+ może zostawiać smugi na ubraniu

deelajta 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-10-16, 13:41 

jak usunąć takie plamy po opalaniu?

Odpowiedz do tematu