Czy zastanawiacie się nad tym jak przetrwać ten okres , który dosięgnie każdą z nas?
czasem dopadają mnie takie myśli! a ostatnio to nawet sama namówiłam ciotkę (po 45-tce) na skorzystanie ze specjalnego programu meno-spa. Aż się zdziwiłam bo wróciła zachwycona (mimo, że jest wyjątkowo wymagającą babeczką), a tu proszę raptem dobry nastrój, lepsze samopoczucie i kondycja, nawet dzień zaczyna od porannej gimnastyki co mnie mocno zdziwiło! Także, jak to mówią na wszystko są sposoby!
to nawet nie tak, że ich nie cierpię, bo w sumie w niczym mi nie przeszkadzają, jakoś tak mijają sobie z miesiąca na miesiąc, bóle mnie już nie męczą, no może od czasu do czasu, ale da się temu zaradzić... po prostu - będzie wygodniej, pewniej i mniej kasy trzeba będzie wydawać
ale słyszałam, że menopauza to nic przyjemnego w sumie, przestraja cały organizm i przez pewien okres sama nie wiesz, co się z Tobą dzieje...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-07-03, 16:42
no mi też aż tak nie przeszkadzają, bóle też u mnie nie występują co miesiąc, najwyżej co kilka. napisałam że ich nie cierpię bo nie miałabym nic przeciwko gdyby ich nie było, ale o menopauzie wcale nie marzę. wlaściwie to nie marzę nawet o starości. Chyba że będzie mnie stać na operacje plastyczne i będe wyglądać jak Madonna w wieku 50 lat.
_________________ od nowego roku nie będę zaglądać na fora, albo bardzo rzadko.
Która z nas nie wyglądałaby pięknie nie rodząc dzieci, nie pracując fizycznie? Ma swoich stylistów, kupę kasy, chodzi na siłownię, etc. Ja żyję realnie ;) Będzie, co ma być
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-07-03, 21:41
moni_ja napisał/a:
to zle porownanie
Wiem, że złe, nawet nie chodziło mi o to aby porównać te zdjęcia do siebie, przypadek, że je wstawiłam :) Dałam zdj Madonny, akurat takie aby pokazać jak wygląda naturalnie :] A co do drugiego, to napisałam od siebie, że wg mnie np Grażyna Torbicka, zawsze wygląda elegancko :) I nie zawsze ilość pieniędzy świadczy o wyglądzie.
Na operacje to z pewnością nie będzie mnie stać! ale na jakiś taki relaks i zabiegi w klinice to z chęcią bym sobie pozwoliła! A wy korzystałyście już może z takich obiektów oferujących usługi medical spa? jakieś masaże itp? opowiedzcie trochę
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2288 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-09-07, 08:12
wiecie co, ja to tak sobie myslę, że każdy okres w życiu człowieka ma w sobie coś wyjątkowego:-) menopauza jest czasem, kiedy kobieta może sobie powiedzieć, że osiągnęła pełną dojrzałość, zarówno fizyczną jak i duchową ja, szczerze powiedziawszy, nie boję się tego etapu: obserwowałam moją Mamę, dyskutowałam z różnymi kobietami na ten temat i wiem, że czeka mnie to tak samo jak pierwsza miesiączka czy opuszczenie rodzinnego domu aby zacząć na siebie zarabiać czy kontynuować naukę w innym mieście. Co więcej, menopauzę przechodzą kobiety w przeróżnych przedziałach wiekowych, nawet te po 30-tce, tak się zdarza, są przeróżne uwarunkowania. A starość? Nie można powiedzieć , że ktoś jest stary bo staro wygląda czy jest na emryturze, jeżeli ja w środku czuję się młoda, to nawet fizyczne oznaki zewnętrzne przeczą temu, że jestem stara- dlatego nie boję się starości, bo dopóki zachowam swoją żywotność, dopóty będę młoda
każdy okres w życiu człowieka ma w sobie coś wyjątkowego:-) menopauza jest czasem, kiedy kobieta może sobie powiedzieć, że osiągnęła pełną dojrzałość, zarówno fizyczną jak i duchową (...) pierwsza miesiączka czy opuszczenie rodzinnego domu (...)
kiedy poraz pierwszy dostalam okres myślałam tylko o tym, dlaczego tak bardzo boli mnie brzuch a kiedy wyprowadzałam się z domu zastanawiałam się, czemu ostatecznie wybrałam Warszawę a nie Poznań
jedyne czego się obawiam przy menopauzie to okresu jakiejś niewytłumaczalnej depresji...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum