Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: aktywnosc, fizyczna, odchudzanie

Odchudzanie a aktywność fizyczna
Autor Wiadomość
kakon12 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-28, 13:41 Odchudzanie a aktywność fizyczna

Witam
Czy jeżeli prowadzicie dietę to zwiększacie swoją aktywność fizyczną? Chodzi mi o wszelkie rodzaje aktywności, bieganie, siłownia, fitness itp. Wiadomo,że jest udowodnione naukowo pozytywne działanie ćwiczeń na proces zmniejszania ilości tkanki tłuszczowej. Także udowodniono, że najskuteczniejsze są ćwiczenia o charakterze tlenowym (wytrzymałościowym). Czy wykonujecie oprócz najprostszych form aktywności (bieganie, jazda rowerem) inne ćwiczenia np. brzuszki? A może ćwiczycie tylko w jeden sposób.

Ja z praktyki zawodowej i wykształcenia wiem, że najlepsza dla organizmu jest wszechstronność. Mimo, że wiele ćwiczeń może nie dawać spodziewanych efektów w postaci zmniejszenia tkanki tłuszczowej, dają inne pozytywne efekty. Bardzo dobrze tą różnorodność widać na zajęciach z fitness. Jednak wiele osób nie ma możliwości korzystać z takich zajęć. A czy wy urozmaicacie swoje domowe treningi?

Pozdrawiam wszystkich :)

alisos 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-09, 10:33 

Oczywiście że przy odchudzanie trzeba koniecznie prowadzić jakąś działalność fizyczną bo to wspomaga odchudzanie i przede wszystkim efekty są trwalsze :D Najlepiej coś co będzie sprawiało Ci przyjemność żeby się nie zniechęcić.

FajnaLidka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-02-11, 14:13 

Ja ćwiczę sporo aerobów i ćwiczeń siłowych, czasem korzystam też zajęć fitnes, pilates, BPU, jogi - lubie urozmaicenie :)

stokrotka19 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-02-12, 18:13 

Grunt to byc konsekwentnym i wytrwały. Wybierzmy sobie ćwiczenia, w ktorych czujemy się dobrze i pracujmy systematycznie. Efekty nadejdą same:)

arnika 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-18, 13:11 

Ja będąc na diecie połączyłam różne aktywności, tak jak napisała Kakon.:) chodzę do klubu fitness, trener na siłowni podpowiedział mi jak i na których sprzętach mam ćwiczyć, dodatkowo chodzę na zajęcia fitness - tu różnie bywa, często zmieniam zajęcia, by spróbować czegoś nowego, zapisałam się nawet na taniec - dancehall, bo wprowadzili go do grafiku, a teraz dzieki tym wszystkim YouCanDance'om i mnie wzięło na taniec.:D

orvelka 
Użytkowniczka
fanka Orwella :)

Wysłany: 2011-03-01, 15:46 

Ja od zawsze wyznawałam zasadę, że lepsza od głodzenia (czytaj diety) i nic nie robienia jest aktywność fizyczna i obżarstwo :D Tzn. bez przesady, ale chodzi o to, że jem co lubie i nie ograniczam się w żaden sposób, a o sylwetkę dbam poprzez w miarę regularne ćwiczenia. Taki kompromis jest chyba najlepszym rozwiązaniem :) Mi przynajmniej odpowiada bo lubię sobie pobiegać czy popływać, dzięki czemu moge też sobie pozwolić na jakieś ciasteczko :-P bo na bieżąco spalam zbędne kalorie ;-)

kina91 
Początkująca

Wysłany: 2011-03-25, 23:50 

Zgadzam się w 100% z orvelka, głodzenie się i siedzenie wiecznie przed TV to bez sensu. Szkoda tylko organizm w ten sposób dietą wyniszczac. Fitness albo basen czysta przyjemnosc, a jeszcze kilogramy lecą.

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-03-28, 19:05 

Ja biegam, to dla mniej najprzyjemniejszy sport i jakie przynosi efekty :)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-03-30, 00:21 

ja się chyba poświęce pływaniu. spod znaku ryb jestem, więc się powinnam poczuć jak ryba... w wodzie ;-) poza tym mam dziwne przekonanie, że pływanie działa też masująco na skórę, więc dwa w jednym. ale może to tylko mój wymysł...

kina91 
Początkująca

Wysłany: 2011-04-04, 11:54 

Zazdroszczę tego pływania, ja niestety nie potrafię. A to na pewno świetne dla kondycji. Czytałam, że bardzo dobrze kształtuje figurę . :->

feni 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-04-19, 20:00 

A co polecałybyście na... no... jak by to ująć - ogólnie nie czuję się "za duża", jednak moim stałym problemem są biodra :/ próbowałam już różnych rzeczy i różnych porad znajomych, ale jakoś średnio działa. Nie chodzi o to, że mam "taką budowę", czy "takie kości", bo czuję, że tu jest tkanka, a nie kość zaraz pod skórą... No i jak dużo ćwiczę i jestem na diecie, to wszędzie zrzucam, tylko nie na biodrach, więc już przestałam ostatnio próbować :(

kina91 
Początkująca

Wysłany: 2011-05-14, 22:15 

A może spróbuj indoor walking? to jest dobre na uda i biodra, daje ostry wycisk ale ogólnie jest przyjemne i efektywne. Nie poddawaj się ;-) Bądź twarda.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-05-15, 09:25 

Ewentualnie BPU :)

FajnaLidka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-05-18, 08:39 

Też obstawiałbym BPU (mój znajomy przekornie nazywa to BezyPtysieUdka :) ), ale oprócz tego aeroby, bo te w największym stopniu pozwalają zrzucić co nieco.

valenda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-05-20, 14:11 

Dieta dietą, ale ćwiczenia muszą być, przynajmniej dla utrzymania ciała w dobrym stanie, przecież przy spadku wagi skóra jest rozciągnięta... Więc trzeba jakoś o nią zadbać, by nam "nie wisiała" ;) Ja lubię biegać , do tego ćwiczenia hula hopem. :)

Odpowiedz do tematu