Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-10-22, 11:10
oczyszczanie organizmu
Znacie jakiś sposób na usunięcie toksyn z organizmu? Rzuciłam palenie, chciałabym się pozbyć cellulitu, ale czytałam że powodują go toksyny. Chciałabym swój organizm całkowicie oczyścić i zacząć jakąś sensowną dietę. Ale nie wiem czy są na to jakieś specyfiki?
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Specyfiki detoksujące z tego co słyszałam nie wiele pomagają, najlepiej pić duzo wody i innych napojów, najlepiej 2-3litry dziennie, jeść warzywka owoce :)
A na cellulit szczerze polecam bańki chińskie, do kupienia w aptece za 20-30 zł, mi pomogły:) mamy na forum temat o bańkach, poczytaj:)
Gratuluję rzucenia palenia! Korzystałaś z jakiś wspomagaczy czy wystarczyła Ci silna wola? Też chciałabym rzucić, chociaż palę niewiele, ale nie mam silnej woli...
Dużo wody - jak najbardziej, ale podobno niektórzy muszą się oczyszczać z jej nadmiaru. Takie preparaty oczyszczające (ale pewnie co niektóre) dobre też są na kaca :D sama próbowałam - polecam
_________________ szaro-buro
viva Początkująca
Wysłany: 2011-01-13, 12:30
A o zabiegu winoterapii słyszeliście? Podobno bardzo skutecznie taki zabieg oczyszcza organizm z toksyn. Nie chodzi tu wcale o picie wina - to tak na wszelki wypadek zaznaczę. Na zachodzie, wszystkie wielkie winnice oferują takie zabiegi, bo podobno znakomicie coś takiego działa. Może ktoś z was się takiemu zabiegowi poddał? W Polsce tez już można poddać się takiemu zabiegowi.
Pisałam w wątku o suplementach, że na mnie działał Untoxin, lecz warto zobaczyć też inne, ponieważ na każdego będzie działało lepiej coś innego :]
astarte Użytkowniczka
Wysłany: 2011-09-05, 15:37
Moim zdaniem najskuteczniejszym sposobem na oczyszczenie organizmu jest hydrokolonoterapia. Można ją sobie zrobić m.in. w Centrum Medycznym Vimed. W szybki sposób oczyszcza organizm ze wszystkich toksyn i poprawia funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Na pewno jest to lepszy sposób niż głodówki czy suplementy.
afrodyta10 Coś już napisała
Wysłany: 2011-09-14, 20:33
Zgadzam się z daggą. szybko nie oznacza zdrowo zresztą tak samo jak w przypadku diet. Ja parę lat temu zastosowałam konkretną terapie oczyszczającą. Woda, zielona herbata, przeciery warzywno-owocowe w tym właśnie buraki. Wspomagałam też się preparatami z apteki. Myslę, ze pomogło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum