Znowu wypowiem się ze swojej działki.
Do wspomagania!! naturalnego procesu oczyszczania organizmu z toksyn można stosować pulsacyjne pole magnetyczne niskiej częstotliwości. Powoduje ono zwiększenie zawartości tlenu w krwii i poprawia wymianę materii w każdej komórce wystawionej na działanie pola. Często stosuje się magnetoterapię przy leczeniu złamań - z tego samego powodu, lepsza przepuszczalność błony komórkowej to szybsza regeneracja organizmu i wydalanie toksyn. Oczyszczamy też organizm z wolnych rodników, więc działamy profilaktycznie przeciwnowotworowo.
Polecam poszukać w literaturze lub internecie. Ale uważajcie też na oszołomów - wszędzie ich pełno. Tak samo nie wierzcie że kolczyki albo bransoletka z magnesem uczyni cuda. Tutaj jest potrzebna konkretna moc, częstotliwość i natężenie pola magnetycznego.
_________________ Marcin Popiak Konsultant Biomag
www.medicalin.pl
oczyszczanie to zwiły temat i dużo naciągnięty- ale co prawda, to prawda i zaśmiecamy nasze organizmy wszystkim co zbędne, ja od kiedy choruję na NZJ -nieswoiste zapalenie jelit uwazam na takie rzeczy
astarte Użytkowniczka
Wysłany: 2011-10-13, 15:08
Bardzo dobrym sposobem na oczyszczenie organizmu jest hydrokolonoterapia. Wiem, że można zrobić ten zabieg w Centrum Medycznym Vimed. Na pewno jest to szybszy i skuteczniejszy sposób niż głodówki. No i oczywiście o wiele zdrowszy.
na NZJ też spróbuj pola magnetycznego ale pulsacyjnego. Niekoniecznie musisz od razu kupować aparat - najpierw pójdź sobie komercyjnie do gabinetu fizykoterapii i wybadaj temat. Oczywiście nie mówię że masz to robić poza wiedzą lekarza - najpierw zapytaj czy widzi jakieś przeciwwskazania (nowotwór, rozrusznik serca, ciąża), jeśli nie to warto wydać 30 złotych na trzy zabiegi (tylko ważne będą częstotlitwości pola).
Woda, zielona herbata i warzywa - mogą być soki, ale nie słodzone. Słyszałam o oczyszczających właściwościach selera. Co do citroseptu to ubocznym skutkiem może być wzrost łaknienia. dzieciom podaje się go nawet w przypadku braku apetytu.
Przy takiej ilości chemii której niestety nie unikniemy nasz organizm ma problem z oczyszczaniem. Szczególnie w jelitach zalega treść pokarmowa. Zielona, czerwona herbata ale też unikanie ciężkostrawnych potraw.
You Użytkowniczka
Wysłany: 2012-04-16, 22:14
Moim zdaniem jakaś malutka głodóweczka. Pić dużo wody i do tego jakiś suplement. Myślę o czymś typu plusssz lady detox.
Ten detox z plusssza to oczyszcza z toksyn?? bo szczerze to nie słyszałam jeszcze o tym, chociaż kiedyś używałam inne preparaty z Plussza ale o serii Lady nie słyszałam jeszcze ale domyślam sie ze to linia specjalnie stworzona dla kobiet, tak? Ale jeżeli na prawdę działa to jestem w stanie zakupić. Można wiedzieć co wchodzi w skład tego suplementu?
Woman Coś już napisała
Wysłany: 2012-04-19, 19:01
Zielona herbata i duzo wody jak najbardziej jednak w moim przypadku to troche malo:( biore tabletki antykoncepcyjne juz kilka lat i przez to zgromadzil mi sie celulit na udach i posladkach... masazysta powiedzial ze takie cos to bryczesy ;) Zaczelam wiec stosowac suplemetywedlug jego zalecenia na bazie aloesu i blonnika. Stosuje dopiero 6dni ale systematycznie i widze fajny efekt :) troche wstyd pisac ale jak moja przemiana materii bardzo sie poprawila i nie jestem taka jakby spuchnieta. Oczywiscie zakladam ze wszystko razem suplementy, masaz i zielona herbata daly mi taki efekt i bede mogla w dlugi weekend chodzic w szortach :)
ps. masazysta robi mi masaz banka chinska, suplemet to detox noble health, zielona herbata vitax :)
a co sądzicie o lewatywie? Słyszałam, że po takim zabiegu znacznie łatwiej jest np. odchudzać się. I ogólnie, że organizm pozbywa się wszystkich zaległych śmieci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum