Naturalne Balsamy z Apteczki Babuni. Nowość!
Szukasz naturalnej recepty na idealną pielęgnację skóry?
Odkryj nowe balsamy do ciała z dobrze już znanej z kosmetyków do włosów serii Z Apteczki Babuni stworzone przez Laboratorium Kosmetyczne Joanna.
Nowa linia balsamów do ciała przeznaczona do pielęgnacji skóry normalnej, suchej lub bardzo suchej. Unikalne receptury - jak przystało na produkty z linii Z Apteczki Babuni - oparte zostały na odpowiednio dobranych, naturalnych składnikach zapewniających doskonałą pielęgnację ciała. W zależności od wybranego wariantu balsam regeneruje, nawilża lub odżywia skórę, pozostawiając ją sprężystą, gładką i miękką w dotyku oraz wspaniale zregenerowaną.
Wyjątkowe konsystencje sprawiają, że kosmetyki znakomicie rozprowadzają się na skórze i szybko się wchłaniają, pozostawiając na skórze delikatną powłokę chroniącą warstwę lipidową przed utratą wody. Dodatkowo balsamy wyposażone zostały w pompkę zapewniającą wygodę stosowania oraz zwiększającą higieniczność stosowania kosmetyku.
Duża pojemność 500 ml, widoczne odmieniona skóra już po pierwszym użyciu oraz wspaniałe naturalne zapachy a także atrakcyjna cena to z pewnością wielkie walory produktu.
Wybierz odpowiedni wariant dla swojej skóry:
Regenerujący balsam do ciała do skóry bardzo suchej i przesuszonej
Zawierający ekstrakt z bzu o działaniu łagodzącym i wygładzającym oraz olejek ze słodkich migdałów; cenny ze względu na obecność nienasyconych kwasów tłuszczowych mający szczególnie silne zdolności zmiękczania naskórka i wzmacniania lipidowej bariery ochronnej skóry.
Odżywczy balsam do ciała do skóry suchej
Zawierający ekstrakt z miodu naturalne źródło węglowodanów, aminokwasów i witamin z grupy B, znacząco wpływające na poprawę elastyczności, sprężystości i miękkości skóry oraz proteiny mleczne - cenne źródło aminokwasów działających odżywczo, nawilżająco i ochronnie.
Nawilżający balsam do ciała do skóry normalnej i ze skłonnością do przesuszenia
Zawierający ekstrakt z jaśminu, stanowiący źródło dobroczynnego olejku jaśminowego o działaniu łagodzącym i nawilżającym oraz masło Shea - cenne źródło kwasów tłuszczowych wspomagających proces regeneracji naskórka. Obecność witaminy E i F sprzyja ochronie przed podrażnieniami i przywróceniu skórze naturalnego poziomu nawilżenia.
Moja opinia:
Jestem posiadaczką balsamu do skóry suchej i przesuszonej z ekstraktem z bzu. Zacznę może od opakowania: jest duże, praktyczne, posiada pompkę, co zdecydowanie ułatwia aplikację. Bardzo odpowiada mi zapach - jest intensywny, jednak nie jest duszący, posiada naprawdę subtelną i delikatną woń. Również plusem jest łatwość rozprowadzenia balsamu na ciele. Konsystencja jest gęsta, a co za tym idzie, ma szybszą i skuteczniejszą możliwość wchłaniania się. Skóra po balsamie jest gładka i napięta. Z pewnością nie raz wrócę do tego balsamu :).
Szybki i tani sposób na piękne włosy – nowe Szampony z odżywką Naturia
W ciągłym pośpiechu i natłoku zajęć nie zawsze mam czas by w trakcie każdego mycia odpowiednio pielęgnować włosy. I choć niejedna z nas obiecuje sobie, że wieczorem połozy maskę lub odżywkę nie zawsze jednak starcza nam na to siły i chęci. Z myślą o szybkiej i intensywnej pielęgnacji różnych rodzajów włosów powstała nowa seria Szamponów z odzywką Joanna Naturia.
Nowa receptura produktów to doskonałe połączenie składników pozwalających na delikatne oczyszczenie włosów i skóry głowy i jednoczesne ich odżywienie już podczas mycia. Zastosowane w kosmetykach naturalne ekstrakty zapewnią optymalną pielęgnację i piękny wygląd włosów, a składniki kondycjonujące ułatwiają rozczesywanie i przywrócą włosom naturalny połysk.
Linia zawiera 5 rodzajów wyjątkowych kosmetyków dedykowanych różnym potrzebom skóry i włosów, wśród których bez trudu dobierzemy odpowiedni wariant dla siebie:
Naturia - Szampon z odżywką do włosów farbowanych z ekstraktem Wiśni - przeznaczony do pielęgnacji włosów farbowych. Wiśnia – cenne źródło witamin i kwasów owocowych o działaniu nawilżającym.
Naturia - Szampon z odżywką do włosów przetłuszczających z ekstraktem Tataraka - przeznaczony do skutecznej pielęgnacji włosów przetłuszczających się, nie obciążającej włosów. Tatarak – wykazuje właściwości przeciwzapalne i bakteriobójcze, ogranicza przetłuszczanie się włosów.
Naturia - Szampon z odżywką do włosów suchych i zniszczonych z naturalnym ekstraktem Pszenicy - przeznaczony do pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych. Pszenica – wykazuje właściwości ochronne i wzmacniające, dzięki czemu zmniejsza łamliwość włosów.
Naturia - Szampon z odżywką do wszystkich rodzajów włosów z naturalnym ekstraktem z Alg morskich - przeznaczony do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju włosów. Algi morskie – cenne źródło witamin i minerałów o działaniu nawilżającym.
Naturia - Szampon z odżywką dla mężczyzn z naturalnym ekstraktem Guarany - przeznaczony do codziennej pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów. Guarana – bogate źródło kofeiny o działaniu pobudzającym i źródło energii każdego dnia.
Szampony z odżywką Naturia to nie idealny sposób na piękne włosy dla osób w ciągłym biegu. To także wyjątkowo ładne i poręczne opakowania oraz znakomita oszczędność domowego budżetu – koszt 500 ml opakowania to jedynie 6,99 zł.
Już teraz sięgnij po szampon z odżywką Naturia w ekonomicznym opakowaniu i uwodź piękną czupryną każdego dnia.
Moja opinia:
Posiadam szampon do wszystkich rodzajów włosów z wyciągiem z alg morskich. Nie do końca jestem zwolenniczką szamponów z odżywką (2 w 1), ponieważ zawsze twierdziłam, że włosy szybciej przetłuszczają się. Muszę jednak przyznać, że wbrew pozorom, po użyciu tego szamponu, moje włosy nie mają tendencji do przetłuszczania się. Szampon ma bardzo duże opakowanie i śliczny zapach. Konsystencja jest dość gęsta i łatwo się rozprowadza. Włosy po umyciu nie plączą się mocno - moje włosy są długie i gęste, więc mam trochę problemu z rozczesywaniem, jednak mama, siostra i brat nie narzekają na ten problem:). Jeśli ktoś szuka szybkiego sposobu na "czyste i świeże" włosy, podejrzewam, że ten szampon Was nie zawiedzie. Sama cena zachęca do zakupu i wypróbowania go :).