Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: niezdecydowana, nowe, piersi

nowe piersi, niezdecydowana
Autor Wiadomość
lady gaga 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-09, 14:22 nowe piersi, niezdecydowana

Witam dziewczynki!

ja jestem generalnie na etapie logowania się na różnych forach bo zastanawiam się nad operacją piersi!

ale coraz bardziej zaczynam się wycofywać....znajomi mi odradzają i ja też mam mieszane uczucie bleeeeeeee już sama nie wiem

napiszcie dziewczynki po operacji czy wszystko jest ok??

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-09-09, 18:18 

A co chcesz dokładnie zrobić? Szczerze to ja Ci nie wiele pomogę, ponieważ nigdy nad taką operacją się nie zastanawiałam. Wiadomo, że istnieje ryzyko, trafi się do złego lekarza i efekt gorszy niż przed zabiegiem, ale z drugiej strony efekty mogą Cie zadowolić. Wiem jedno musisz dobrze to przemyśleć, wszystkie za i przeciw i podjąć taką decyzje, której w 100% będziesz pewna i potem nie będziesz żałować :)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-09-09, 18:54 

ja moge tylko napisac ze masowalam kiedys kobiete po operacji biustu. piersi rzeczywiscie wygladaly ladnie, blizny nie byly zbyt widoczne ale byly twarde i sama posiadaczka piersi tez nie byla zachwycona ;]

lady gaga 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-09, 19:53 eh

Paulinaa napisał/a:
ja moge tylko napisac ze masowalam kiedys kobiete po operacji biustu. piersi rzeczywiscie wygladaly ladnie, blizny nie byly zbyt widoczne ale byly twarde i sama posiadaczka piersi tez nie byla zachwycona ;]

hej dzięki
szkoda że nie jesteś z wawy bo chętnie wybrałabym się na masaż:)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-09, 19:58 

Znalazłam coś na necie, zawsze może się przydać.

5 kroków przed operacją

1. Twój cel
Przede wszystkim musisz mieć sprecyzowany cel.
Jeśli twoim zadaniem jest poprawienie wyglądu i samooceny to wówczas należałoby się poddać chirurgii kosmetycznej albo jeśli chcesz poprawić strukturę ciała, która jest zniekształcona poprzez wrodzone wady, urazy, zakażenia, nowotwory czy choroby to wówczas należy postawić na chirurgię rekonstrukcyjną. Warto się zorientować czy zabiegi z grupy chirurgii rekonstrukcyjnej są objęte ubezpieczeniem zdrowotnym.

2. Realne oczekiwania
Twoje oczekiwania muszą być realne ponieważ możliwości zabiegów z zakresu chirurgii kosmetycznej są ograniczone. Zwróćmy uwagę na budowę swojego ciała i efekt jaki chcemy uzyskać, piersi z implantami o wielkości 275ml inaczej mogą wyglądać u każdej z pacjentek pomimo że wzrost czy waga będzie zbliżona. W każdym przypadku należy być przygotowanym na ewentualne niepożądane skutki takiej operacji.

3. Bądź na bieżąco
Postaraj się odnaleźć jak najwięcej informacji dotyczących operacji jakiej się poddasz, uzyskaj wszelkie informacje dotyczące lekarza chirurga u którego planujesz operację a także pozyskaj informację o klinice, gabinecie w którym zabieg będzie wykonywany. Bądź na tyle zdeterminowana by skontaktować się z ludźmi, którzy poddali się operacji podobnej do tej jaką planujesz. Na pewno opowiedzą Tobie o wrażeniach, obawach jak również podpowiedzą jak wygląda to oczami zwykłego człowieka – pacjenta takiego jakim się staniesz.

4. Zadawaj trudne pytania
Skonsultuj się się z lekarzem chirurgiem i szukaj odpowiedzi na każde pytanie jakie cię nurtuje. Zapytaj lekarza o korzyści i zagrożenia związane z operacją jakiej się poddasz a także opowiedz o swoich oczekiwaniach i obawach.

5. Wybierz sprawdzonego lekarza
Należy zorientować się czy lekarz, który będzie przeprowadzał operację jest odpowiednio przeszkolony, czy posiada odpowiednie kwalifikacje jak również czy posiada certyfikaty. Musi to być dobrze wybrany lekarz, który ma sprawić by Twój nos usta czy piersi stały się jeszcze doskonalsze.

Źródło: www.operacje-plastyczne.pl

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-09-10, 09:54 

Nie lepiej postawić na naturę?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-10, 12:09 

aagnieszkaa1 napisał/a:
Nie lepiej postawić na naturę?

Pewnie, że tak :) ale nie wszyscy tak uważają.

lady gaga 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-10, 12:18 

natura? dziewczyny łatwo wam mówić ale natura nie zawsze jest łaskawa i nie obdarza wszystkich tak samo, założe się że osoby które są przeciwnikami operacji nie mają specjalnie problemu chociażby z biustem którego ja niestety nie mam.....a to nie jest fajne.

Czy są tutaj jakieś dziewczyny które są po operacji?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-10, 12:23 

lady gaga ja mam mały biust i nie narzekam. Mnie też natura za bardzo nie obdarzyła. Ale akceptuje siebie ;-)

poziomka 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-10, 16:34 

Witajcie, ja jestem już półtora roku po operacji. Wszystko jest świetnie, czuję się świetnie, nie żałuję ani złotówki wydanych pieniędzy. Dziś zrobiłabym to jeszcze raz, wiedząc jak operacja ułatwiła mi życie. I to nie chodzi o to że z większym biustem w życiu jest łatwiej, tylko wymazałam z głowy swój główny kompleks, nie wstydzę się dekoltów, stroju kąpielowego czy własnej nagości.
Piersi są cudowne, doktor dobrał mi odpowiedni kształt i rozmiar, nie zamieniłabym je na żadne. Oczywiście nie są tak miękkie jak naturalne, ale mnie to nie przeraża, ponieważ wiem, że ani wiek ani ciąża nie sprawią, że biust opadnie i będzie wyglądał nieatrakcyjnie.
lady-gaga :arrow: jak masz jakieś pytanie, to chętnie Ci pomogę

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-10, 20:24 

tak naprawde to chyba ile ludzi korzystalo z uslug chirurgow plastycznych, to tyle samo przypadkow, a tak ogolnie to ani ciaza, ani wiek wcale nie musza sprawic ze biust bedzie wygladal mniej korzystnie :)

superdomina 
Początkująca
imagine and create

Wysłany: 2009-09-30, 15:01 Re: nowe piersi, niezdecydowana

hej lady gaga. już raz odpisałam na twój post, ale Admin skasował moją odp. wiec, spróbuję jeszcze raz. polecam ci doradców Beauty Medica. oni wiedzą wszystko na temat operacji plastycznych.uderz do nich. pozdro

lady gaga napisał/a:
Witam dziewczynki!

ja jestem generalnie na etapie logowania się na różnych forach bo zastanawiam się nad operacją piersi!

ale coraz bardziej zaczynam się wycofywać....znajomi mi odradzają i ja też mam mieszane uczucie bleeeeeeee już sama nie wiem

napiszcie dziewczynki po operacji czy wszystko jest ok??

sol 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-10-29, 22:15 

Mam 31 lat- jeszcze :lol:
Nigdy nie należałam do biuściastych. Miałam małe piersi powiedzmy takie małe B oczywiście efekt extra przy stanikach typu push- up z ogromna ilością gąbek, wkładek lub innych żelowych wynalazków. Miałam dyskomfort na plaży czy na basenie a kompleksy sprawiły że piersi były jak martwe nawet przy pieszczotach- tak bardzo ich sie wstydziłam. Zaszłam w ciążę, urodziłam i wykarmiłam bliźniaki. mniej więcej po 2 m-cach od zaprzestania karmienia nagle moje piersi zaczęły wyglądać jak zwisające uszy jamnika. ZROZUMIE MNIE TYLKO TA KOBIETA KTÓRA PATRZYŁA W LUSTRO I WIDZIAŁA WISZACE SKÓRKI.
Zbliżała się 30-tka i mąż zapytał co bym chciała na urodziny- nawet przez sekunde nie zastanawiałam sie co odpowiedzieć- powiedziałam że chcę piersi- zaczął się śmiać i powiedział "że głupia jestem"- dając do zrozumienia że wygląd moich piersi nie stanowi problemu. Dla mnie stanowił. zgodził się - i oboje zaczeliśmy szukać specjalisty przez duże "S".
Miałam operację w krakowie u dr Tomasz Kasprzyka- osobiście uważam że od września 2008 mam 2 dzieła sztuki zamiast piersi. Sa absolutnie naturalne, absolutnie moje. W ciuchach efekt jest taki jaki wczesniej z tymi wszystkimi wypełniaczami. Osoby nie wtajemniczone nie zorientowały sie nawet że coś się zmieniło. Nie żałuje decyzji, i polecam każdej dziewczynie która ma kompleks

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-10-30, 22:14 

ja jestem w 9 miesiacu ciazy i nie ma co, z mojego malego C z ktorego bylam zadowolona moze nie robia sie uszy jamnika ale lekkie zwisiaki. uzywam specjalnego serum, ktore jest swietne. co wieczor robie sobie masaz piersi na naturalnym olejku, co ogolnie powinno uelastycznic na tyle skore by sie nie rozciagala, ale pokarm mimo wszystko robi swoje. dodam ze jeszcze robie ostry peeling raz w tygodniu - takze na piersi. dzialam tak juz 9 miesiac i wierzcie mi - jak cholera mi sie nie chce ... a wiem ze po ciazy i po karmieniu nie bedzie lepiej. z wielkim bolem zegnam sie z moim dawnym wygladem [figura jak i piersiami], jednak jestem na tyle uparta zeby wykorzystac wiedze. jak bedzie trzeba to bede robic sobie zabiegi z alg czy tez z borowiny na piersi i mam nadzieje ze do stanu krytycznego jednak nie dojdzie.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-10-31, 11:38 

Paulinko wszystko wróci do normy nie martw się :* Może nie będzie tak jak dawniej, ale źle nie będzie- wierzę w to. Poza tym przez całą ciążę dbasz o piersi. Będzie dobrze ;)

Odpowiedz do tematu