Oho - gratuluje w takim razie zdecydowania :) To też sztuka ostatecznie podjąć decyzję. Z Warszawy niestety nikogo nie kojarzę ale może jednak skusisz się na Wrocław? Bo stamtąd z kolei kojarzę doktora Kratochwila - i w sumie z jego stronki int dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy w kwestii samych operacji plastycznych.
Mi też się marzy taki biust, po ciąży i karmieniu piersią-ciało kobiety bardzo się zmienia, u mnie nie jest jeszcze tak zle... ale nie jest tak jak przed ciążą, uważam że zawsze powinno spełniać się swoje marzenia, oczywiście jeżeli zasoby finansowe nam na to pozwalają. Gratuluję decyzji
W Warszawie zabiegi Macrolane przeprowadzają w salonie medycyny estetycznej Afrodyta który jest w Blue City
nie tylko na piersi ale też na pupę i łydki
warto zajrzeć na ich stronę i umówić się na konsultację
teraz mają jakieś promocje i rabaty więc tym bardziej warto się zainteresować :)
CarrotShake Coś już napisała
Wysłany: 2011-08-23, 14:26
Co do powiększania piersi własnym tłuszczem - zabieg jest o tyle inwazyjny, że pod skórę wprowadza się igłę, najpierw, żeby wyssać potrzebną ilość tłuszczu, potem, żeby go wstrzyknąć w piersi. Ślady i opuchlizna są minimalne, a dodatkowy tłuszczyk zawsze się gdzieś znajdzie, prawda? :) Takie zabiegi wykonuje chociażby dr Piotr Osuch z Warszawy, chyba największy orędownik naturalnych metod w medycynie estetycznej. Ale implantami też się zajmuje :)
Mart Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-10-26, 18:05
CarrotShake napisał/a:
Co do powiększania piersi własnym tłuszczem - zabieg jest o tyle inwazyjny, że pod skórę wprowadza się igłę, najpierw, żeby wyssać potrzebną ilość tłuszczu, potem, żeby go wstrzyknąć w piersi. Ślady i opuchlizna są minimalne, a dodatkowy tłuszczyk zawsze się gdzieś znajdzie, prawda? :)
Mając na uwadze jak inwazyjna jest sama operacja plastyczna to myślę, że to jest pikuś. ALe jedno to co my chcemy i jakie mamy wizje a drugie jest to jakie są mozliwosci akceptowalne przez nasz organizm. Niestety choć może i dobrze to nie my decydujemy o formie zabiegu - operacji. Trzeba wczesniej wykonac masę badań, najważniejsza wizyta u lekarza i szczera rozmowa z lekarzem co chce się osiągnąć a co można zrobić. Dlatego tak istotne jest aby wybrać się z takim problemem do renomowanego miejsca, tfu nie miejsca, kliniki. Bo tam mamy pewność ze spotkamy profesjonalistów. Moja Kolezanka poszła do Klinii dr Sankowskiego i została można powiedzieć odesłana z kwitkiem, jak sie okazało badania ma takie, że nie można u niej przynajmniej na razie przeprowadzic zadnej operacji. Na początku była zapłakana i zawiedziona, dopiero później doceniła to że lekarzom zależało na jej zdrowiu, a nie na kasie.
Co do powiększania piersi własnym tłuszczem - zabieg jest o tyle inwazyjny, że pod skórę wprowadza się igłę, najpierw, żeby wyssać potrzebną ilość tłuszczu, potem, żeby go wstrzyknąć w piersi. Ślady i opuchlizna są minimalne, a dodatkowy tłuszczyk zawsze się gdzieś znajdzie, prawda? :)
Mając na uwadze jak inwazyjna jest sama operacja plastyczna to myślę, że to jest pikuś. ALe jedno to co my chcemy i jakie mamy wizje a drugie jest to jakie są mozliwosci akceptowalne przez nasz organizm. Niestety choć może i dobrze to nie my decydujemy o formie zabiegu - operacji. Trzeba wczesniej wykonac masę badań, najważniejsza wizyta u lekarza i szczera rozmowa z lekarzem co chce się osiągnąć a co można zrobić. Dlatego tak istotne jest aby wybrać się z takim problemem do renomowanego miejsca, tfu nie miejsca, kliniki. Bo tam mamy pewność ze spotkamy profesjonalistów. Moja Kolezanka poszła do Klinii dr Sankowskiego i została można powiedzieć odesłana z kwitkiem, jak sie okazało badania ma takie, że nie można u niej przynajmniej na razie przeprowadzic zadnej operacji. Na początku była zapłakana i zawiedziona, dopiero później doceniła to że lekarzom zależało na jej zdrowiu, a nie na kasie.
I to jest właśnie bardzo ważne. Niestety patrząc na niektóre osoby po operacjach plastycznych można się przerazić, wygląda to tak, jakby lekarz robił wszystko, czego chce pacjent, bo klient nasz pan. Dobrze, że są też tacy, którzy na uwadze mają dobro i zdrowie pacjentów.
Wysłany: 2011-09-08, 15:45
Ja robiłam sobie piersi u doktor Grzesak w Warszawie troszke bolalo ale warto było :)
Moim zdaniem nie masz sie nad czym zastanawiać.Pozdrawiam
też kiedyś o tym myslałam, ale zrobiłam zwyczajną rzecz - porządek w szafie, zmieniłam garderobę i faceta. potrafie biust wyeksponować, a i facet mnie docenia!
Ja rozumiem, że duże piersi ładnie się prezentują, ale czy to aby nie bardzo inwazyjny i bolesny zabieg?
lula Początkująca
Wysłany: 2011-10-27, 19:22
Chcesz być piękna to cierp:p Wiesz odpowiednia motywacja i kombinacja leków przeciwbólowych i wszystko da się znieść:D Poza tym słyszłam, że na przykład w klinice Sankowskiego po operacji uruchamiają pacjentów fizjoterapeuci. Dzięki temu odbywa się to mniej inwazyjnie. No i dają wskazówki co robić żeby bolało mniej. Chociażby uczą jak wstawać z łóżka. A każdy kto miał jaka kolwiek operację wie, że to jedeno z cieższych zadań
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum