Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: fryzurka, nowa

Nowa fryzurka
Autor Wiadomość
malenka18 
Początkująca

Wysłany: 2010-01-26, 15:06 Nowa fryzurka

Zastanawiam się, jaki rodzaj fryzury mam sobie wybrać.
Może by tak przyciąć je trochę, albo i jeszcze więcej? :)
Nie obawiam się włosów o średniej długości, ponieważ moje włosy bardzo szybko rosną.
Dodam jeszcze, że moje włosy są naturalnie bardzo proste, nie używam prostownicy, ani lokówki. Są gęste, zadbane i grube.
Zastanawiałam się nad taką fryzurą(proszę nie sugerować się aktorką, szukałam tego konkretnego rodzaju fryzury):

Wydaje mi się, że mam kwadratową twarz, dobrze myślę?
Proszę Was, doradźcie mi!

Pozdrawiam

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-01-26, 16:27 

Jeśli masz grube i proste włosy to efekt będzie zadowalający. Gorzej, jeśli gdzieś Ci się pod spodem kręcą/wywijają... Ale nie piszesz o tym, więc powinno być ok ;)... A skoro nie boisz się ryzyka i włosy rosną Ci szybko, nie masz nic do stracenia ;) Więc działaj... Powodzenia!

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-10, 12:38 

Zgadzam się, że w takiej fryzurze będziesz dobrze wyglądać;) I faktycznie skoro włosy ci szybko rosną nie masz nic do stracenia;) A jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości zawsze możesz się skontaktować z fryzjerem. Wiem, że na stronie sklepu kalamis.pl możliwa jest bezpłatna konsultacja z fryzjerem. Wystarczy tylko wysłać do nich meila;)

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-03-13, 09:03 

A może mi coś poradzicie?Ja miałam robione na włosach pasemka rozjaśniaczem, ogólnie mój naturalny kolor to taki ciemniejszy blond. Teraz mam dosyć juz niszczenia włosów tym rozjaśnianiem,ale nie będę przecież chodziła z odrostami, myślałam żeby teraz zastosować jakąś farbę oczywiście blond o kolorze posrednim pomiędzy moimi rozjasnionymi a naturalnymi.Nie wiem tylko jak mi ta farba wyjdzie na tych rozjaśnionych włosach? Ogólnie to nigdy nie farbowałam włosów, poprostu boję się z nimi eksperymentować.Może narazie lepiej połozyc farbe tylko na pasemka i zobaczyć jak wyjdzie?

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-03-14, 16:45 

Milenka, moja koleżanka miała taką samą sytuację jak Ty, więc kupiła farbę o kolorze zbliżonym do naturalnego koloru włosów i w ten sposób włosy odrastają jej teraz do naturalnych. Oczywiście regularnie je podcina, bo po rozjaśniaczu są w fatalnej kondycji. Teraz wygląda bardzo fajnie, zostało jej tylko trochę tych włosów farbowanych, więc kupiła sobie w sklepie fryzjerskim płukankę do włosów, która nadaje takiego popielatego odcienia. Nawet dobrze to wygląda, lepsze to niż rozjaśnianie, teraz ma o wiele zdrowsze włosy :mrgreen:

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-19, 14:20 

Milenka idź do fryzjera z tym problemem. Nie rób sobie żadnych eksperymentów na włosach na własną rękę w domu, bo możesz być później bardzo niezadowolona z efektów i trzeba będzie jakoś ratować włosy. Z jasnymi farbami bardzo często są problemy, jak się to robi samemu, bo rzadko kiedy wychodzi dokładnie taki efekt jakiego byśmy oczekiwały. Fryzjer nałoży Ci farbę profesjonalnie, a tan dobry, doradzi w jakim kolorze najlepiej by Ci było.

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-03-20, 09:52 

Lady m wiem o tym, właśnie w następną sobotę mam umówiona wizytę u fryzjera

aga.1985 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-09, 09:48 

Fryzura bardzo fajna. Ja bym jeszcze poszalała i zrobiła takir "ząbki" wchodzące na poliki:)

Odpowiedz do tematu