Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: lakier, marki, niebezpieczny, paznokci, stargazer

Niebezpieczny lakier do paznokci marki Stargazer
Autor Wiadomość
nelka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-26, 19:01 Niebezpieczny lakier do paznokci marki Stargazer

ostatnio zetknęłam się z opinią że niektóre lakiery do paznokci zawierają związki rakotwórcze!
nie wiem ile w tym prawdy. Syszałyście może coś na ten temat?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-11-27, 00:43 

Ja słyszałam, że cienie do powiek są rakotwórcze (tylko mineralne nie).
Słyszałam też że Oriflame produkuje naturalne kosmetyki.
Albo że jak długo nosimy tipsy to paznokieć może gnić....

Nie będziesz używała lakieru do paznokci, bo ma związki rakotwórcze, a będziesz oddychać zatrutym powietrzem i jeść pryskane owoce....

Myślę że lakier nie zaszkodzi:D już bardziej te pryskane owoce:P:P:P:P

nelka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-27, 02:54 

tak ale chodzi też o świadomość. ja np należę do osób które raczej wybierają mniejsze zło:)
btw owoce można umyć albo obrać ze skórki;)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-11-27, 11:29 

nelka napisał/a:
btw owoce można umyć albo obrać ze skórki;)

to ja podziekuje za takie owoce, nawet obrane ze skorki.
zimowym pomidorem mozna zabic czlowieka, taki jest pieknie twardy.
skorka nie ma tu znaczenia

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-11-27, 12:03 

To tak samo jak ten ziemniak, w którym widzisz robaczka, czy jest w środku zepsuty-nie wolno go odkroić i dalej jeść!

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-11-27, 14:22 

Heh kobiety, proszę Was :) Nie potwierdzajmy stereotypu naiwnych idiotek ;)

nelka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-27, 16:43 

to taki stereotyp wogóle istniał? myślałam że dotyczył blondynek
a co do pomidora to nie rozumiem aluzji:/ co ma rzut pomidorem do związków chemicznych?
tak czy siak widzę że będę się musiała bardziej rozeznać w temacie...

pati 
pati

Wysłany: 2009-11-27, 17:37 

No dzisiejsze kobiety za takie puste uchodzą. Mało ich teraz? Dlatego nie wymyślajmy ;) Bo dzisiaj wszystko już zaczyna być rakotwórcze.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-11-27, 17:54 

Ja nie nawiązywałam do tematu rakotwórczości a do tematu owoców zmutowanych, a o te pomidorki to chodziło o czysta chemię :D

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy

Wysłany: 2009-11-27, 19:14 

Dokładnie nawet okna plastikowe ponoć są rakotwórcze.

PhytoniaBellCli 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-11-28, 10:44 

Nie można dac się zwariowac goniąc za rzeczami wyłącznie zdrowymi lub nieszkodliwymi. Jak w każdej sytuacji najważniejszy jest umiar.

nelka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 11:48 

owszem.. zgadzam się ze stwierdzeniem że niektóre informacje mają poprostu szokować bo tak naprawdę poza AH1/N1 które też było przesadzone właściwie nic się nie dzieje:) zdarza się jednak że informacja jest jak najbardziej prawdziwa a ja pisząc na forum miałam nadzieję poznać odpowiedź czy tak w tej kwestii jest.. chyba jest tu jakiś expert specjalista który poza "dziewczyno nie powielaj stereotypu..." potrafi w kilku krótkich słowach wyjaśnić dlaczego to a tamto... po to jest formu? poznać opinię ludzi mądrzejszych od siebie.

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-01, 14:44 

Jeśli możesz to "nie wal szydery", bo nie lubię tego.

Na każdym lakierze masz skład produktu, skoro żadna z nas zna odpowiedzi na pytanie, to po prostu poszukaj gdzie indziej, skoro Cię to męczy. Najpierw jednak zadaj sobie pytanie, czy faktycznie składnik jest rakotwórczy, czy usłyszałaś kolejny mit. Jakbyś była dłużej na forum i poczytała kilka innych tematów, to widziałabyś jakie inne mity potrafią tworzyć ludzie, na temat włosów, makijażu, paznokci, itp. A sama w temacie napisałaś, że "zetknęłaś się z opinią", a opinia nie jest faktem. Więc dla mnie to wymysł, bo gdyby lakiery były w takim stopniu szkodliwe, to nie byłoby manicure, tipsów, żeli i akrylów. Wszystko...

nelka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 15:24 

ja nie wiem pati może i jesteś moderatorem na forum ale uwież że żyję troszeczkę dłużej od Ciebie w związku z czym: "Uno" skoro uważasz że skład produktu może mi tak świetnie odpowiedzieć na moje pytanie to chyba sobie jaja robisz bo musiałabym być po wyższej chemii. "Dos" wątek na forum jest świeży i owszem szukam odpowiedzi również gdzie indziej, więc dzięki za złote myśli ale potrafię o siebie zadbać. "Tres" papierosy palono od dawna a dopiero od 1964 opublikowano że są rakotwórcze. TO są fakty. Faktem jest również że zetknęłam się z opinią bo nie chcę robić z igły widły i trąbić że zaraz nam odpadną paznocie z powodu byle lakieru. TO się nazywa racjonalne podejście. Jeśli chodzi o lakiery do włosów to jak sie okazało może i nie są rakotwórcze ale te starsze powodowały powiększanie sie dziury ozonowej gdyż wraz z użytkowaniem do atmosfery przedostawał się freon, więc zastanawiłabym się nad argumentami które tu przytaczasz. Myślę że to raczej Ty powinnaś "nie walić szydery" (bardzo ciekawy zwrot) i raczej dać możliwość odpisać ludziom którzy być może mają trochę więcej do powiedzenia zamiast killować wątek. A propos jeśli już bardzo chcesz to raczej możesz mnie poprosić abym czegoś nie robiła a to że coś lubisz albo nie możesz zachować dla grona najbliższych. (choć może taka egzaltacja na forum to w dzisiejszych czasach norma i to ja jestem jakimś odpałem?)

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-01, 16:01 

nelka napisał/a:
"Uno" skoro uważasz że skład produktu może mi tak świetnie odpowiedzieć na moje pytanie to chyba sobie jaja robisz bo musiałabym być po wyższej chemii

Dzisiaj wystarczy sobie wpisać w wikipedię to Ci wyskoczy. Wybacz, skoro żadna z nas nie posiada takiej wiedzy, która Cię zadowoli i która Ci pomoże. A skoro uważasz się za genialną, to musisz sobie sama odpowiedzieć na to pytanie skoro "masz więcej do powiedzenia". I nie jestem na forum po to, aby milczeć, czy zachować coś dla rodziny. Poza tym, mam prawo do zdania, że to mit, więc nie atakuj!!! A tematu nie zamknęłam, więc może ktoś Ci coś mądrzejszego odpowie, w co wątpię. Kosmetyka to również sfera mitów, więc trzeba uważać, bo łatwo idzie popaść w skrajności, a ten temat jest tego przykładem. Papierosy? Ludzie będą nadal je palić, mimo że jestem tego przeciwniczką. Lakier do włosów? Dzisiaj już nie jesteś w stanie jako wyjątek powstrzymać dziury ozonowej, poza tym która kobieta go nie używa? Poczytaj sobie inne tematy, np. o rakotwórczych antyperspirantach, dla mnie to banał - widocznie musielibyśmy śmierdzieć. :lol:

Odpowiedz do tematu