nelka Coś już napisała
Wysłany: 2009-11-26, 19:01
Niebezpieczny lakier do paznokci marki Stargazer
ostatnio zetknęłam się z opinią że niektóre lakiery do paznokci zawierają związki rakotwórcze!
nie wiem ile w tym prawdy. Syszałyście może coś na ten temat?
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Ja słyszałam, że cienie do powiek są rakotwórcze (tylko mineralne nie).
Słyszałam też że Oriflame produkuje naturalne kosmetyki.
Albo że jak długo nosimy tipsy to paznokieć może gnić....
Nie będziesz używała lakieru do paznokci, bo ma związki rakotwórcze, a będziesz oddychać zatrutym powietrzem i jeść pryskane owoce....
Myślę że lakier nie zaszkodzi:D już bardziej te pryskane owoce:P:P:P:P
Wysłany: 2009-11-27, 02:54
tak ale chodzi też o świadomość. ja np należę do osób które raczej wybierają mniejsze zło:)
btw owoce można umyć albo obrać ze skórki;)
Heh kobiety, proszę Was :) Nie potwierdzajmy stereotypu naiwnych idiotek ;)
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
nelka Coś już napisała
Wysłany: 2009-11-27, 16:43
to taki stereotyp wogóle istniał? myślałam że dotyczył blondynek
a co do pomidora to nie rozumiem aluzji:/ co ma rzut pomidorem do związków chemicznych?
tak czy siak widzę że będę się musiała bardziej rozeznać w temacie...
nelka Coś już napisała
Wysłany: 2009-12-01, 11:48
owszem.. zgadzam się ze stwierdzeniem że niektóre informacje mają poprostu szokować bo tak naprawdę poza AH1/N1 które też było przesadzone właściwie nic się nie dzieje:) zdarza się jednak że informacja jest jak najbardziej prawdziwa a ja pisząc na forum miałam nadzieję poznać odpowiedź czy tak w tej kwestii jest.. chyba jest tu jakiś expert specjalista który poza "dziewczyno nie powielaj stereotypu..." potrafi w kilku krótkich słowach wyjaśnić dlaczego to a tamto... po to jest formu? poznać opinię ludzi mądrzejszych od siebie.
Jeśli możesz to "nie wal szydery", bo nie lubię tego.
Na każdym lakierze masz skład produktu, skoro żadna z nas zna odpowiedzi na pytanie, to po prostu poszukaj gdzie indziej, skoro Cię to męczy. Najpierw jednak zadaj sobie pytanie, czy faktycznie składnik jest rakotwórczy, czy usłyszałaś kolejny mit. Jakbyś była dłużej na forum i poczytała kilka innych tematów, to widziałabyś jakie inne mity potrafią tworzyć ludzie, na temat włosów, makijażu, paznokci, itp. A sama w temacie napisałaś, że "zetknęłaś się z opinią", a opinia nie jest faktem. Więc dla mnie to wymysł, bo gdyby lakiery były w takim stopniu szkodliwe, to nie byłoby manicure, tipsów, żeli i akrylów. Wszystko...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
nelka Coś już napisała
Wysłany: 2009-12-01, 15:24
ja nie wiem pati może i jesteś moderatorem na forum ale uwież że żyję troszeczkę dłużej od Ciebie w związku z czym: "Uno" skoro uważasz że skład produktu może mi tak świetnie odpowiedzieć na moje pytanie to chyba sobie jaja robisz bo musiałabym być po wyższej chemii. "Dos" wątek na forum jest świeży i owszem szukam odpowiedzi również gdzie indziej, więc dzięki za złote myśli ale potrafię o siebie zadbać. "Tres" papierosy palono od dawna a dopiero od 1964 opublikowano że są rakotwórcze. TO są fakty. Faktem jest również że zetknęłam się z opinią bo nie chcę robić z igły widły i trąbić że zaraz nam odpadną paznocie z powodu byle lakieru. TO się nazywa racjonalne podejście. Jeśli chodzi o lakiery do włosów to jak sie okazało może i nie są rakotwórcze ale te starsze powodowały powiększanie sie dziury ozonowej gdyż wraz z użytkowaniem do atmosfery przedostawał się freon, więc zastanawiłabym się nad argumentami które tu przytaczasz. Myślę że to raczej Ty powinnaś "nie walić szydery" (bardzo ciekawy zwrot) i raczej dać możliwość odpisać ludziom którzy być może mają trochę więcej do powiedzenia zamiast killować wątek. A propos jeśli już bardzo chcesz to raczej możesz mnie poprosić abym czegoś nie robiła a to że coś lubisz albo nie możesz zachować dla grona najbliższych. (choć może taka egzaltacja na forum to w dzisiejszych czasach norma i to ja jestem jakimś odpałem?)
"Uno" skoro uważasz że skład produktu może mi tak świetnie odpowiedzieć na moje pytanie to chyba sobie jaja robisz bo musiałabym być po wyższej chemii
Dzisiaj wystarczy sobie wpisać w wikipedię to Ci wyskoczy. Wybacz, skoro żadna z nas nie posiada takiej wiedzy, która Cię zadowoli i która Ci pomoże. A skoro uważasz się za genialną, to musisz sobie sama odpowiedzieć na to pytanie skoro "masz więcej do powiedzenia". I nie jestem na forum po to, aby milczeć, czy zachować coś dla rodziny. Poza tym, mam prawo do zdania, że to mit, więc nie atakuj!!! A tematu nie zamknęłam, więc może ktoś Ci coś mądrzejszego odpowie, w co wątpię. Kosmetyka to również sfera mitów, więc trzeba uważać, bo łatwo idzie popaść w skrajności, a ten temat jest tego przykładem. Papierosy? Ludzie będą nadal je palić, mimo że jestem tego przeciwniczką. Lakier do włosów? Dzisiaj już nie jesteś w stanie jako wyjątek powstrzymać dziury ozonowej, poza tym która kobieta go nie używa? Poczytaj sobie inne tematy, np. o rakotwórczych antyperspirantach, dla mnie to banał - widocznie musielibyśmy śmierdzieć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum