Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: lakier, marki, niebezpieczny, paznokci, stargazer

Niebezpieczny lakier do paznokci marki Stargazer
Autor Wiadomość
nelka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 16:37 

Cytat:
Dzisiaj wystarczy sobie wpisać w wikipedię to Ci wyskoczy. Wybacz, skoro żadna z nas nie posiada takiej wiedzy, która Cię zadowoli i która Ci pomoże. A skoro uważasz się za genialną, to musisz sobie sama odpowiedzieć na to pytanie skoro "masz więcej do powiedzenia".

Sarkazm - najpłytsza forma żartu. Nie uważam się za genialną i gdyby tak było to raczej nie szukałabym odpowiedzi na forum nie uważasz? Atak jeśli się nie mylę to nastąpił z Twojej strony więc raczej moja postawa skłaniałby ku obronie. Zgadzam się że kosmetyka to sfera mitów lecz niektóre z tych mitów przeradzają się w fakty i jak już pisałam czekam raczej na opinię eksperta w tej sprawie który wyjaśni na wieki wkieków amen co tak naprawdę jest rakotwórcze w tych lakierach (może innych też, może nie? Czy można ich używać czy lepiej nie? Jakie istnieje zagrożenie? Ostrożności nigdy za wiele a i głowa od wiedzy mnie nie boli. Gdyby moim głównym celem było poznanie opinii polek na temat mitów to już uzyskałam odpowiedź. Co więcej moja jest bardzo podobna bo jak wspominałam również podchodzę sceptycznie. To że papierosy ludzie będą nadal palić - owszem będą ale już przynajmniej świadomie a ja wolę żyć z świadomością co mi szkodzi. Antyperspiranty? ok ktoś zwrócił uwagę ale na rynku istnieje cała gama antyperspirantów i na pewno (niektórym) da do myślenia taka uwaga a i myślę że firmy kosmetyczne zwrócą uwagę gdy problem wychodzi na jaw. Jeśli zaś chodzi o lakiery to wybacz ale nie mam w naturze iść do sklepu, sprawdzać skład lakieru a potem buszować po wiki bo zakładam że produkt dostępny w sklepie posiada certyfikaty kwalifikujące go do sprzedaży. Niestety jak się okazuje czasem tak nie jest i stąd ten wątek. Np na lakierze "inglot" nie mam składu lecz jest napisane "nie zawiera szkodliwego toluenu, formaldechydu, ftalanu dwubutylu i kamfory". Nie potrzeba mi wiki aby wiedzieć że jeśli producent zawiera takie informacje to znaczy że tych związków należy unikać. Jak jest z lakierami Stargazer nie wiem, nie miałam okazji sprawdzić. 8-)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-12-01, 17:47 

Heh sama sobie zaprzeczasz, interesuje Cię skład, a po chwili mówisz, że nie masz zamiaru iść do drogerii i szukać w składzie i w Internecie informacji na dany temat. Ja swojej informacji udzieliłam - dla mnie to MIT. Aceton to skład lakierów, zmywaczy, itp. Nie stwierdzono nigdy, żeby miał działanie rakotwórcze! Co do innych składników - nie orientuje się, bo nikt nigdy nie robił szumu wokół tego, dlatego wykluczam ten fakt. Ja się wyłączam z dyskusji, bo dla mnie nie ma ona żadnego sensu. I nawet w anonimowym Internecie zachowam klasę i nie będę dalej brnąć w infantylną dyskusję.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-12-01, 17:58 

Pati jako moderatorka ma prawo, a nawet obowiązek zwrócić każdemu użytkownikowi uwagę na ton jego wypowiedzi. W regulaminie jest przecież jasno napisane, że nie krzyczymy tu na siebie, trzeba również zachować szacunek dla drugiego człowieka.

Przepraszam za OT ;-)

nelka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 18:03 

moze w punktach będzie łatwiej przyswajać informacje:
1. interesuje mnie czy składnik jest rakotwórczy, który i jak bardzo szkodzi. To się nazywa "czytanie ze zrozumieniem". Jak będę wiedzieć który to owszem będę zwracać uwagę na skład a przynajmniej na "ten" składnik, a nie szukać na wiki.
2. Co ma aceton do rzeczy?
3. Klasę to można zachowąć przed a nie po dyskusji. A tym bardziej "infantylnej":
Cytat:
Jeśli możesz to "nie wal szydery", bo nie lubię tego.

O ile się dobrze orientuję to o "klasie" świadczy jakość wypowiedzi więc raczej Twój plan spalił na panewce.

tak czy siak czekam na opinię eksperta a Tobie dziękuję za dysputę.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-12-01, 18:08 

Wiesz co to cudzysłów i kolokwializm? Albo kolokwializm umieszczony w cudzysłowie? Nawiasem, sprawdzałam Twoje ostrzeżenia... Więc jeśli masz zamiar popsuć atmosferę na forum, bądź ubliżać innym użytkowniczkom, to pójdzie kolejne ostrzeżenie, bo moja cierpliwość ma granice. A Twoje zachowanie budzi (nie tylko moje) kontrowersje, więc proszę o rozwagę!

nelka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 18:25 

nie wiem ale sprawdzę na wiki idąc za Twoją radą 8-) nie zamierzam nikomu ubliżać...
pati nie staram się popsuć atmosfery tylko uzyskać informacje.. Wystarczy już tych przepychanek między nami. Ja znam Twoje zdanie Ty znasz moje i chyba obie przeżyjemy jeśli są (trochę) odmienne.
pozdrawiam ;-)

Odpowiedz do tematu