Witam.
jestem chlopakiem, mam 18 lat i mam baardzo owlosione nogi :p Dziwne jest to, ze mam slaby zarost, na klatce kilkanascie wloskow, a na nogach mam bardzo geste ;/
nie wiem do konca co z tym zrobic, a przeszkadzaja mi. Maszynka do golenia tego nie ogole, bo bedzie glupio wygladalo, depilowal raczej tez nie bede. Myslalem ze moze sciac je maszynka do wlosow?
glupie to troche, ale na prawde nie wiem co z tym zrobic i pomyslalem ze moze Wy mi jakos pomozecie :)
pozdrawiam
dlaczego nie maszynka zwykla? "glupio" w jakim senscie? :)
jezeli wllosy przeszkadzaja to chyba maszynka normalna najlepiej to zrobic :) a jak sa długie bardzo to troszke mozna przyciac najpierw nozyczkami :)
tylko zeby mocniejsze nie odrastaly ;p
zastanawia mnie, jak bardzo różni się zarost na Twojej klatce piersiowej od tego na nogach, bo mam wrażenie, że nie różni się tak diametralnie i nie wygląda to źle. ale jeśli dużo włosków na nogach przeszkadza z innego powodu niż to, że głupio się czujesz z taką różnicą to co innego.
zła wiadomość jest taka, że chyba nie istnieją domowe sposoby na przerzedzenie zarostu, więc albo wszystko zgalasz, albo nic. maszynkę do włosów odradzam - zostaniesz z czarnymi kropkami. jeśli chcesz depilować nogi to do końca i maszynką. ewentualnie, jak jesteś wytrzymały proponuję depilator - włoski po kilku zabiegach będą odrastały rzadsze i może to Ci pomoże w problemie zbyt gęstych włosków na nogach
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
hmm albo do kosmetyczki na wosk;p heh
leelo, mysle ze facet bedzie mial trudnosci z wytrzymaniem "pilowania" nog depilatorem.. to chyba ich by za bardzo bolalo, maja dluzsze wlosy
hm.. a moze jakis krem? faceci chyba maja miększe wlosy na nogach, to szybciej wyjda
leelo no wlasnie w tym problem, ze rozni sie bardzo. Nie wiem dlaczego tak jest, ale zauwazylem, ze czasami, chociaz bardzo rzadko, faceci niektorzy tak maja :/
Mysle, ze raczej depilacja i wosk odpadaja, bo jak tak calkiem sie ich pozbede nawet na krotszy czas to smiesznie bede wygladal. Wydawalo mi sie, ze maszynka do wlosow bedzie dobrym rozwiazaniem :p
podciąć nożyczkami nie polecam, tego nie da się zrobić tak, żeby miało ręce i nogi wtedy, gdy masz gęste i widocznie ciemne wlosy na nogach. poza tym podcinanie działa jak maszynka i ostatecznie wlosy będą stawać się gęstsze.
depilator to jedyna rzecz do domowego użytku, która przychodzi mi na myśl celem przerzedzenia włosków, bo po dwóch - trzech użyciach będą na pewno rzadsze i cieńsze, więc też mniej widoczne. a co do wytrzymałości na ból to myślę, że nie będzie tak źle. faceci są w stanie wytrzymać depilację pleców plastrami, więc z depilatorem czy plastrami na nogach nie powinni mieć wielkiego problemu...
chłopak :) proponuję zatem udac sie do gabinetu kosmetycznego, gdzie wykonują zabiegi depilacyjne i poradzenie się - myślę, że kosmetyczka pomoże ci dobrać odpowiednią metodę i pomóc z problemem
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-01-31, 20:47
leelo napisał/a:
a co do wytrzymałości na ból to myślę, że nie będzie tak źle.
hahaha jak kiedyś przydybałam brata z depilatorem i mu po ręce przejechałam, to wydarł się jakby go ze skóry obcierano ale na serio, takiego krzyku to dawno nie było
tia, faceci nie wiedzą po prostu, co to prawdziwy ból
ale tak na serio to przejechanie depilatorem po ręce dla każdego jest megabolesne, bo tam włoski sa mocno osadzone i nieprzyzwyczajone do depilacji
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-02-04, 10:45
ale mimo wszystko nie wiem, jak z resztą ciała, bo z łzami w oczach (no dobra, przesadziłam troche ) odmówił depilacji nogi xD
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-02-18, 11:50
Posłuchaj "chłopaku" proponuję Ci iść na zabieg laserowy, ale nie na całkowite usunięcie włosów tylko na ich przerzedzenie. Super efekt i sprawdzona metoga, bo mój kolega tak zrobił, tylko, że na klacie, po dwóch zabiegach miał 2 razy mniej włosów no i to mu wystarczyło pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum