Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kosmetyki, naturalne, opinie

Naturalne kosmetyki - Opinie
Autor Wiadomość
Bibliotekarka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-11-16, 23:21 Naturalne kosmetyki - Opinie

Ostatnio coraz więcej pojawia się kosmetyków zwanych naturalnymi. Są tworzone na bazie naturalnych olei zamaiast mienralnych, wyciągami z roślin z upraw ekologicznych, wykorzystaniem olejków eterycznych, czasem nie zawierają nawet sztucznych konserwantów albo alkoholu.
Piszcie jakie kremy czy inne kosmetyki tego typu stosowałyście i jakie są wasze wrażenia!

julia 
Coś już napisała
julia

Wysłany: 2008-11-18, 23:20 

tylko kurcze co to znaczy naturalne?
Czy coś w dzisiejszych czasach jest naturalne i bezpieczne. Niby mamy nowy trend w kosmetologii o naziwwe ekologia i kazda z firma stra sie otworzyc na to co nowe. Ale przecież jesli szukamy czegos co bedzie super działalo to niesty nie kosmetyki naturalne, bo przeciez jest udowodnione badaniami, ze np. najlepiej wchłaniajcym sie rodzajem kolagenu jest kolagen pochodzenia zwierzecego.

Bibliotekarka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-11-19, 18:58 

Naturalne to znaczy ekologiczne albo organiczne - różnie nazywa się takie kosmetyki, na pewno nie wystarczy aby zawierały jeden składnik naturalny aby tak je nazwać.

To znaczy, że w procesie produkcji zachowane są najwyższe standardy i dbałość o jakość składników i ochronę środowiska. Nawet do czyszczenia pojemników nie pownno się stosować zwykłych detergentów, a opakowania pownny być biodegradowalne albo przystosowane do ponownego użycia.

Rośliny w nich wykorzystane powinny pochodzić z ekologicznych upraw, czyli nie powinny być traktowane chemią ani modyfikowane genetycznie.

A jeśli chodzi o kolagen, to naprawdę trudno uwierzyć, że od smarowania się nim poprawi się nasz własny, czy on może przeniknąć aż tak głęboko ... ?

Jeśli chodzi o właściwości naturalnych kosmetyków, to na pewno mają dużo składników odżywczych, witamin i wyciągów, które chronią skórę przed utratą wilgoci i wzmacniają ją.
Np. masło shea albo olejek różany.

julia 
Coś już napisała
julia

Wysłany: 2008-11-19, 20:58 

tak może przeniknąc głeboko wszstko zależy od tego jakiej wielkoąści ma czasteczki i w jakim nosniku jest podany.
Kosmetki ekeolgiczne napewno sa cudne ale czy w przypadku skory np. po okresie menoplazy gdzie glownie brakuje wapnia czy znajdziemy cos z kosmetykow naturalnych co je uzupelni?
co do upraw ekologicznych okey ale skladniki czyste biotechnolgicznie sa lepsze bo zaweraja to co najlepsze z rosliny ale bez jakikolwiek zanieczyszczen.- czyli poprostu kwintesencje tego co nam pomoze. A pozatym czy są na swiecie tereny ktore sa absolutnie czyste? no moze lasy amazonii :))
Nie chce tu nikogo atakowac poprostu glosno zastanwaiam sie co dla skor jest najlepsze. wiedzcie tez ze do ciala bardzo czesto wybieram marki naturalne np cinq mondes a z polskich fridge i sa super tylko zastanawiam sie czy to bedzie dla mnie wystarczajaca pilegnacja za pare lat kiedy na moja skore zacznie dzialac grawitacja. A przeciez podobno o wiele lepiej zapobiegac niż leczyc :)))

Bibliotekarka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-11-25, 01:50 

A propos Fridge, wyczytałam na ich stronie bardzo ciekawe rzeczy o olejkach eterycznych, a mianowicie, że mają dużą wartość odżywczą i do tego wnikają przez warstwę naskórka do skóry właściwej i docierają do krwiobiegu, co zapewnia prawidłowe odżywienie tkanek, wydalanie toksyn, stymuluje naturalne procesy odnowy komórkowej.

A dla przykładu - olejek różany, jeden z najstarszych kosmetyków świata, jest bogaty w witaminy i minerały, działa antyoksydacyjnie i zapobiega starzeniu się skóry.

Dla mnie warte wypróbowania.

julia 
Coś już napisała
julia

Wysłany: 2008-11-25, 22:04 

olejek różany istotnie jest bombowy i zarówno medycyna jak i kosmetologia korzysta z niego od zarania dziejów. Oprócz działan które wymieniłas ma również działanie relaksujące i łagodzące no i wogóle aromoterapia. Muszę więc wybrać sie do tego fridga i poprosic o pare próbek. ba może zrobie to nawet jutro

Mart36 
Początkująca

Wysłany: 2008-12-05, 14:48 

Ja ostatnio oszalałam na punkcie szarego mydła:)
Zauwazyłam, ze jak wymocze w nim nogi, czy myje ręce, skóra jest nawilżona i zupełnie nieściągnięta. Te perfumowane cuda sprawiały, że miałam szorstką skóre.

iwona 
Początkująca

Wysłany: 2008-12-15, 23:52 

Witam wszystkich, występują na szczęście naturalne kosmetyki, niestety mało kto jeszcze o nich wie, ponieważ nie ma ich w sprzedaży w sklepach i aptekach. Są to produkty na bazie Morza Martwego i nie ma w nich ŻADNYCH dodatków, posiadają kompleks nazwany BOMK - bioorganomineralny kompleks, w którego skład wchodzi: archibakteria, olejki eteryczne oraz minerały Morza Martwego. A o ich skuteczności i właściwościach najlepiej przekonać się na własnej skórze, bo to najlepszy dowód na ich skuteczność. Ja przekonałam się w 100 %.Pozdrawiam ;-)

Centrum Kolagen 
Początkująca
Centrum Rabatowe

Wysłany: 2008-12-16, 21:07 

Witam !!
POLECAM - KOLAGEN NATURALNY - INVENTIA COLWAY !!

KOLAGEN NATURALNY INVENTIA COLWAY - FORMUŁA Q 5-26

jest wodnym roztworem kolagenu i elastyny, z dodatkiem naturalnych olejków i kwasu mlekowego. Rezygnacja producenta od suplementacji produktu różnymi barwnikami, aromatyzerami jest poprostu najwyższą troską o maksymalną ochronę potrójnej helisy.

Kwas mlekowy jest jedynym komponentem kwasowym, który nie zagraża strukturze włókien, wypełnia funkcję naturalnego konserwantu. Oprócz tego, działając karatolitycznie przyśpiesza łuszczenie się komórek naskórka i rozjaśnianie plam.

Kolagen wytwarzany jest w sterylnych warunkach, woda, wykorzytywana przy jego produkcji przechodzi hiperfiltrację, a naczynia i instrumenty - sterylizację. Preparat rozmieszczony jest w szklane pojemniki z dozatorem.

Kolagen przenikając w skórę, tworzy proteinową siatkę, tworzącą konstrukcję dla nowego kolagenu, syntezowanego przez fibroblasty. Siatka wiąże wodę i lipofilne substancje.

Piękne ciało 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-24, 09:11 

Ekskluzywny biokrem przeciwzmarszczkowy regeneracyjny na noc
TRUFLE & SZAMPAN
Ekskluzywny biokrem przeciwzmarszczkowy na noc regeneracyjnyPerfekcyjny biokosmetyk o unikalnej kompozycji składników aktywnych zapewnia czterofazową kurację przeciwzmarszczkową. Biokrem głęboko odżywia, ujędrnia, relaksuje i regeneruje skórę przywracając jej młody i zdrowy koloryt.

Można go kupić bez problemu na pieknecialo.com.pl

dronka.dronka

Wysłany: 2009-02-24, 10:24 

Hm, ostatnio w yves rocher widziałam kosmetyki z serii BIO
To jest to samo, o czym mowa w temacie? Ktoś może ich używał?

Nejla 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-15, 14:40 

Hej!!

Jak mowa o naturalnych kosmetykach, gorąco polecam kosmetyki izraelskiej firmy Anna Lotan!!

Są to wysokiej jakości dermo kosmetyki! Są hypoalergiczne, nie zawierają sztucznych barwników, zapachów, nie zawierają chemicznych emulgatorów oraz konserwantów.

Gorąco polecam!

Ta firma w swojej ofercie posiada szeroki wachlarz kosmetyków Fresh Look do pielęgnacji domowej, dla każdego typu skór.

W Polsce kosmetyki Fresh Look są znane od trzech lat w salonach kosmetycznych, dermatologicznych oraz ośrodkach SPA. Największe zainteresowanie wśród klientów stanowią alergicy oraz osoby z problemami skóry, którzy mogą używać kosmetyków Fresh Look do codziennej pielęgnacji bez ryzyka podrażnienia.

W renomowanych perfumeriach oraz salonach kosmetycznych można zakupić również kosmetyki o nazwie Fresh Look Exclusive. Unikalna linia Fresh Look Exclusive stworzona z najwyższej jakości naturalnych składników zabezpieczających skórę przed alergiami i podrażnieniami.

Nowatorska formuła preparatów Fresh Look Exclusive nie zawiera parabenów - szkodliwych konserwantów podrażniających naskórek oraz formaldehydów - silnie alergizujących związków uwalnianych z konserwantów. Również do składu tej unikalnej linii została dołączona śmietanka najlepszych składników aby zatrzymać w skórze jej młodość!

Naprawdę gorąco polecam, coraz więcej moich kolezanek używa preparatów tej firmy i są zadowolone. Efekty widać juz po kilku dniach stosowania.

Kosmetyczka poleciła nam te produkty, ponieważ pracuje na tych kosmetykach (Anna Lotan głównie zawiera w ofercie kosmetyki profesjonalne) i jako pielęgnacja domowa poleca linie Fresh Look oraz Fresh Look Exclusive.

p.s. Są też kosmetyki dla mężczyzn- Fresh Look for Men do kompleksowej pielęgnacji twarzy i ciała:):) :mrgreen:

CZY KTOŚ ZNA LUB JUZ STOSOWAL KOSMETYKI TEJ FIRMY? NIECH SIĘ WYPOWIE:)

kngz 
Gaduła ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-16, 22:25 

Jakoś nie mam przekonania do stosowania naturalnych kosmetyków, chyba że jakaś firma byłaby na rynku dostępna dłużej niż 5 lat... Ostatnio przyszła do gabinetu klientka po stosowaniu naturalnych kosmetyków (w jej przypadku kremu do twarzy), poleconego przez konsultantki na targach. Byście musiały zobaczyć jej buźkę, szok!!! Cała w malutkich pajączkach (popękanych naczynkach) i liszaje w niektórych miejscach. Nie wiem jaki składnik to spowodował, bo reakcja uczuleniowa to nie była.

tasinka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-03, 15:15 

Dla mnie naturalne kosmetyki to takie, które sama sobie zrobię w misce czy butelce :-) Babcine sposoby są najlepsze. Moja mama kiedyś kolekcjonowała 'Encyklopedię medycyny naturalnej' gdzie jest mnóstwo przepisów na toniki, kremy, maseczki itp. itd. na bazie składników, które można znaleźć w naszym domu.
Gdyby któraś była chętna to prześlę przepisy :mrgreen:

xSAn 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-22, 14:56 

Tasinka,
ślicznie Cię proszę o przepiski. Naprawdę mi zależy.

Mój mail to:
olaptrzk(to w nawiasie zignoruj, bo to ochrona przed "robotami" od spamu)@gmail.com

Odpowiedz do tematu